
گردش مالی ۸ هزار میلیارد دلاری صنعت حلال/ ۵ کشور بزرگ صادرکننده محصولات حلال غیرمسلمان هستند

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ظهر امروز نشست خبری همایش توسعه صنعت حلال در بازارهای جهانی با همکاری اتاق بازرگانی ایران، برگزار شد.
پرهام رضایی، رئیس اتاق بازرگانی کرج با اشاره به اینکه سهم کشور ما در تجارت محصولات حلال کمتر از یک درصد است، عنوان کرد: در همین راستا با تلاشهای صورت گرفته همایش توسعه صنعت حلال در بازارهای جهانی در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شود.
رضایی تأکید کرد: استان البرز به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه و دارا بودن بیش از ۴۰۰۰ واحد تولیدی و صنعتی، در حوزه صنایع غذایی و دارویی، میتواند نقش مهمی در توسعه صادرات محصولات حلال ایفا کند.
وی گفت: استان البرز با بیش از ۱۶۰ برند ملی در حوزه کشت و صنعت و کشاورزی و همچنین ۶۵ درصد از کارخانجات دارویی کشور، بهویژه در صادرات دارویی، سهم بزرگی دارد.
رئیس اتاق بازرگانی کرج عنوان کرد: این همایش فرصتی است برای ایجاد ارتباط مستقیم بین فعالین اقتصادی داخلی و خارجی و بررسی چالشها و فرصتهای صنعت حلال همچنین، در این همایش برنامههایی برای جذب سرمایهگذاران و ایجاد همکاریهای بینالمللی در راستای گسترش صنعت حلال در بازارهای جهانی پیشبینی شده است.
رضایی گفت: کوشر هایی که در دنیا هم اکنون در حال صادرات محصولات صنعت غذا و دارو در حوزه حلال هستند، مسلمان هم بعضا نیستند. با توجه به اینکه پتانسیل رشد این صنعت در کشور ما وجود دارد، با ایجاد اولین همایش تخصصی در ظرف 3 سال آینده به نقطه ی مطلوبی برسیم.
در ادامه سید ابراهیم ابراهیمی معاون حقوقی و مجلس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه صنعت محصولات حلال صنعت نوپایی در جهان است و قدمت آن به ۲۰ سال میرسد، گفت: تا سال ۲۰۲۲ گردش مالی این صنعت ۵ هزار میلیارد دلار برآورد میشد اما امروز این عدد به ۸ هزار میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: ۵ کشور عمده ای که واردات عمده حلال را دارند کشور های اسلامی هستند، و ۵ کشوری که بیشترین صادرات حلال را دارند کشور های غیر اسلامی هستند. صنعت حلال صرفا محدود به مواد غذایی نمی شود بلکه خدمات حلال نیز شامل این صنعت می شود.