آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۶۸۴

الی کوهن و ماجرای نفوذ در رده‌های بالای حکومت سوریه / جاسوس صهیونست‌ها تندروترین مخالف اسرائیل بود

الی کوهن ، جاسوس برجسته اسرائیل که در سوریه به رده های بالای حکومتی رسید امروز موساد فاش کرده که اسناد مربوط به وی را از سوریه بازگردانده است.
الی کوهن و ماجرای نفوذ در رده‌های بالای حکومت سوریه / جاسوس صهیونست‌ها تندروترین مخالف اسرائیل بود

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، موساد که امروز مدعی شده بیش از دو هزار سند متعلق به الی کوهن، جاسوس مشهور اسرائیلی، را از سوریه به اسرائیل بازگردانده است. این همان جاسوسی است که سال ۱۹۶۵ در دمشق اعدام شد و حدود دو هزار و ۵۰۰ سند، تصویر و وسیله شخصی متعلق به کوهن در سوریه نگهداری می شد.

کوهن در سال‌های پیش از جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ توانست به رده‌های بالای سیاسی در سوریه نفوذ کند. اطلاعات حساسی که او در این دوره به اسرائیل منتقل کرد، نقشی تعیین‌کننده در پیروزی ارتش اسرائیل در آن جنگ داشت. او پس از چهار سال فعالیت مخفیانه با نام مستعار «کامل امین ثابت» از سوی دولت سوریه شناسایی، محاکمه و در سال ۱۹۶۵ اعدام شد.

رژیم صهیونیستی با سوءاستفاده از بی‌ثباتی‌ها در سوریه امروز یکشنبه علناً اعلام کرد که در عملیاتی ویژه در خاک این کشور اسناد محرمانه متعددی درباره جاسوس اسرائیلیِ اعدام‌ شده‌ خود را به سرقت برده است.

به گفته جروزالم پست، با اعلام سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد) سوریه این پرونده‌ها را در مکانی بسیار محرمانه و امن نگهداری می‌کرد و حتی پس از سقوط دولت بشار اسد در آذر سال گذشته، این سرویس اطلاعاتی برای یافتن این پرونده‌ها زمان زیادی را صرف کرد.

در این اسناد گذرنامه‌های جعلی اصلی کوهن، کلید‌های آپارتمان او و پیام‌ها و مأموریت‌هایی که از موساد دریافت کرده بود وجود دارد. علاوه بر این، اسناد حاوی مدارکی از دیدار‌های کوهن با مقامات ارشد سوری است.

همچنین، این پرونده‌ها شامل نسخه اصلی آخرین وصیت‌نامه و پیامی است که کوهن قبل از اعدام خود نوشته بود و تا کنون فقط به صورت رونوشت در دسترس عموم قرار داشت.

الی کوهن از یهودیان مصر بود که در سال ۱۹۲۴ در شهر بندری اسکندریه به دنیا آمد، او یکی از مشهورترین جاسوس‌های اسرائیلی بود که با اسم مستعار «کامل امین ثابت» در سوریه جاسوسی می‌کرد و بعد از اینکه هویتش برملا شد با وجود تلاش‌های زیاد برای جلوگیری از اعدامش، ساعت ۳ بامداد ۱۸ مِی سال ۱۹۶۵ در میدان المرجه در مرکز دمشق اعدام شد.

رژیم صهیونیستی همواره کوهن را یکی از مهم‌ترین جاسوس‌های خود معرفی کرده است. ایوی شکول نخست‌وزیر پیشین اسرائیل اعلام کرده بود اطلاعاتی که کوهن فراهم کرده بود منجر شد تا اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ پیروز شود.

سازمان جاسوسی اسرائیل از او خواسته بود در قالب یک تاجر سوری که سال‌ها در آرژانتین زندگی کرده به سوریه برود و به عمق دولت این کشور و حزب بعث نفوذ کند. کوهن چهار سال در مراکز قدرت در سوریه نفوذ کرد و در وزارت دفاع این کشور به جایگاه بالایی دست یافت تا جایی که روزنامه‌های اسرائیلی و عربی آن زمان او را از گزینه‌های پیشنهادی برای عهده‌دار شدن یکی از وزارتخانه‌ها یا یکی از سران حزب بعث معرفی کرده بودند.

نکته جالب اینجا است که کوهن در زمان حضور در سوریه در ظاهر یکی از تندروترین و پیشروترین شخصیت‌های سیاسی در مخالفت با رژیم صهیونیستی بوده است. او سرانجام در روز ۱۷ می‌محاکمه و بامداد روز بعد ۱۸ می‌سال ۱۹۶۵ اعدام شد.

به گفته روزنامه اسرائیلی، رئیس موساد دیوید بارنیا محتوای آخرین پیام تلگرافی کوهن به این سازمان در ۱۹ ژانویه ۱۹۶۵ و همچنین رهگیری این پیام را فاش کرد که مربوط به دیدار رئیس‌جمهور وقت سوریه امین الحافظ با فرماندهی عالی نظامی این کشور بوده است.

الی کوهن در دوران حضورش در سوریه، مهمانی‌های مجللی برای سوری‌های ثروتمند، به ویژه مقامات امنیتی، برگزار می‌کرد و برخی از آنها را با روسپی‌ها مرتبط می‌کرد و گاهی به آنها پول قرض می‌داد.

بارنیا گفت که الی کوهن «یکی از بهترین جاسوسان ما بود.» با این حال، برخی از سوری‌ها پس از کودتای داخلی در سال ۱۹۶۳ به او مشکوک شده بودند و سوریه همچنین ابزار‌های فناوری جدیدی را برای شناسایی انتقال‌های جاسوسی از اتحاد جماهیر شوروی دریافت کرده بود.

انتشار خبر سرقت اسناد توسط رژیم صهیونیستی در شصتمین سالگرد اعدام کوهن در دمشق انجام شد.

پیش از این روزنامه الاخبار اعلام کرد که سرکرده شورشیان حاکم بر سوریه محمد الجولانی با استرداد بقایای جسد الی کوهن به اسرائیل موافقت کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار