
سه شعار مهم دانشگاه امیرکبیر در راستای توسعه فعالیتهای بین المللی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی در مراسم روز بین الملل این دانشگاه ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: همکاران بنده در حوزه معاونت امور بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ابتکاری را به خرج داده و مراسمی را تحت عنوان «روز بین الملل» برگزار کردند و شاید این اولین باری است که چنین مراسمی را به صورت یک گردهمایی صمیمانه با حضور فعالان این حوزه و دانشجویان امور بین الملل برگزار میکنیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درادامه، ضمن گرامیداشت یاد مردم فلسطین، غزه، لبنان و کشورهای درگیر جنگ با رژیم صهیونیستی، خاطر نشان کرد: بنده در ابتدای صحبت خود لازم میدانم یادی از مردم مظلوم این کشورها داشته باشم که بیشترین صدمات را از رژیم جعلی و کودک کش متحمل شدند. برای پیروزی همه این مردم دعا میکنیم.
وی در ادامه گزارشی از مهمترین فعالیتهای حوزه بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارائه داد و تصریح کرد: این دانشگاه به عنوان یکی از مراکز بزرگ کشور با سابقه بیش از ۷۰ سال فعالیت علمی، یکی از برنامههای کلان و مهم خود را توسعه همکاریهای بین المللی قرار داده است.
به گفته این مقام مسئول، توسعه فعالیتها و آموزشهای بین المللی یکی از شعارهای مهمی است که در کشور نیز مطرح شد. بر این اساس مسئولان جمهوری اسلامی توسعه فعالیتهای خود در زمینههای مختلف اقتصادی، علمی، تحقیقاتی و سیاسی را به عنوان عامل همکاری با کشورهای همسایه که اغلب مسلمان هستند، قرار دادند و همکاریهای علمی یکی از شعارهایی است که میتواند در این زمینه مطرح شود.
رهایی با بیان اینکه ما در شروع توسعه فعالیتهای بین المللی خود هستیم، گفت: باید به تدریج زمینههای توسعه این فعالیتها فراهم و برخی نقایص این عرصه رفع شود. تا در نهایت این نوع همکاریهای علمی روز به روز توسعه بیشتری پیدا کند.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: اخیرا هفته مشترک علمی ایران و عراق را در کربلا برگزار کردیم. در این مراسم وزرای دو کشور حضور داشتند و سرفصلهای مختلفی از همکاریهای علمی دوجانبه مطرح شد.
وی به سه شعار دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه توسعه فعالیتهای علمی اشاره کرد و تاکید کرد: بحثهای مختلفی نظیر تاسیس مرکز تبادلات فرهنگی برای دانشجویان بین الملل، توانمندسازی ظرفیت دیپلماسی علمی دانشگاه و همینطور ترویج شیوه همکاری در اجرای دورههای مشترک بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با سایر دانشگاههای خارجی به عنوان شعارهای اصلی برای توسعه همکاریهای علمی بین المللی مطرح شده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: بر این اساس در سفری که در هفته مشترک علمی به عراق داشتیم با برخی دانشگاههای این کشور از جمله دانشگاه بغداد تفاهم نامههایی را امضا کردیم، قرار شد علاوه بر تبادل دانشجو، در حوزههای تحقیقاتی نیز همکاریهای مشترک خود را آغاز کنیم. به طوریکه در این زمینه رویدادهای علمی مختلفی نظیر رویداد هوش مصنوعی با دانشگاه نجف برگزار خواهیم کرد. همچنین با دانشگاه یثرب نیز در زمینههای مربوط به هوش مصنوعی و هوا و فضا نیز اقداماتی را انجام خواهیم داد.
این مقام مسئول ادامه داد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در کنار فعالیتهای مشترک علمی با کشور عراق، با سایر کشورها نظیر افغانستان، لبنان و ... نیز این همکاریها را توسعه میدهد. در زمینههای فنی و پژوهشی نیز با کشور ترکیه همچنین برخی کشورهای اروپایی نیز برنامههایی را انجام میدهیم. امیدوارم نتیجه آن موجب پیشرفت ایران و سایر کشورهای همسایه باشد.
رهایی افزود: مجموعه کشورهای اسلامی که بخشی از آنها در منطقه خاورمیانه مستقر هستند، پتانسیل بسیار بزرگی به شمار میروند. اگر این کشورها همراه و همفکر شوند، میتوانند در سطح دنیا بسیار اثرگذار واقع شوند. حتی این کشورها میتوانند همانند یک دیوار مستحکم در برابر زیاده خواهیهای رژیم اشغال گر قدس باشند.
وی خاطر نشان کرد: از دانشجویان خارجی نیز درخواست میکنم از فرصتی که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر است با یک برنامه ریزی منسجم و گسترده در جهت ارتقای علمی خود تلاش مضاعف کنند تا در نهایت در کشورهای خود منشا اثرات مفید و موثر واقع شوند.
در این مراسم از استادان سفیر بین الملل، دانشجویان برگزیده بین الملل و استادان سرآمد بین الملل تقدیر به عمل آمد.