آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۴۴۴۳
در مصاحبه با SNNTV؛

پژوهشگر مسائل بین الملل: واشنگتن به‌دنبال دیپلماسی اجبار است و نه اعتمادسازی/ درخواست‌های غیرواقع‌گرایانه آمریکامذاکرات را به شکست خواهد کشاند

علی‌اکبر دارینی پژوهشگر مسائل بین الملل تاکید کرد که اعتماد میان دولت‌ها در سیاست بین‌الملل بی‌معناست و آمریکا همواره از ابزار تحریم و تهدید برای دستیابی به اهدافش در مذاکرات با ایران استفاده کرده است.
پژوهشگر مسائل بین الملل: واشنگتن به‌دنبال دیپلماسی اجبار است و نه اعتمادسازی/ درخواست‌های غیرواقع‌گرایانه آمریکامذاکرات را به شکست خواهد کشاند

علی اکبر دارینی پژوهشگر مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار گروه بین الملل SNNTV گفت: اعتماد در روابط بین‌الملل و در میان کشورها وجود ندارد! این پژوهشگر، معتقد است که در عرصه روابط بین‌الملل، مولفه ای به نام الزام اعتماد سازی معنایی ندارد. در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا نیز نه ایران به آمریکا اعتماد دارد، نه آمریکا به ایران. آنچه اهمیت دارد، راستی‌آزمایی است. هرگونه توافق نیز باید بر اساس سازوکار‌های نظارتی دقیق تنظیم شود.

وی در خصوص تحریم و تهدید طرف آمریکایی اظهار داشت: ابزار‌های همیشگی آمریکا در مذاکرات هستند، دارینی تأکید می‌کند که آمریکا همواره از تحریم و تهدید به‌عنوان ابزار فشار در مذاکرات خود استفاده کرده است. از دیدگاه واشنگتن، مذاکره بدون تحریم و تهدید بی‌اثر خواهد بود. این رویکرد، که بخشی جدایی‌ناپذیر از سیاست خارجی آمریکا است، احتمالاً در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

این پژوهشگر تاکید کرد که دیپلماسی اجبار نقش مهمی در ساختار تعاملات آمریکا دارد؛ واشنگتن به‌دنبال فشار بر ایران است، وی با اشاره به هدف واقعی آمریکا از مذاکرات می‌گوید: «آمریکا اصلاً به‌دنبال اعتمادسازی با ایران نیست، بلکه قصد دارد از طریق دیپلماسی اجبار، تهران را تحت فشار اقتصادی و سیاسی قرار دهد تا آن را مجبور به پذیرش خواسته‌های خود کند.»

دارینی در ادامه افزود: درخواست‌های غیرواقع‌گرایانه آمریکا؛ دعوت به تسلیم است؛ چالش اصلی مذاکرات این است که خواسته‌های واشنگتن از ایران غیرقابل‌اجرا هستند. وی درباره این موضوع توضیح می‌دهد: "آمریکا خواهان خلع سلاح ایران، برچیده شدن صنعت غنی‌سازی اورانیوم و خروج ذخایر اورانیوم از کشور است. اینها خطوط قرمز ایران محسوب می‌شوند و احتمال پذیرش آنها تقریباً صفر است. چنین شرایطی مذاکره واقعی نیست، بلکه دعوت به تسلیم شدن است. "

دارینی به مسئله بن‌بست مذاکرات نیز اشاره کرد و گفت: گزینه‌ای برای تندرو‌های دولت آمریکاست، ایالات متحده از پیش می‌داند ایران این درخواست‌ها را نخواهد پذیرفت. وی معتقد است که این رویکرد ممکن است بهانه‌ای برای تندرو‌ها در دولت آمریکا باشد تا پس از شکست مذاکرات، اعلام کنند که «دیپلماسی نتیجه نداد، حالا زمان حمله به ایران است.»

با این حال، دارینی معتقد است که شخص ترامپ به‌دنبال درگیری نظامی با ایران نیست. او احتمال توافق جامع را بسیار پایین می‌داند، اما بر این باور است که یک توافق موقتی که در آن آمریکا برخی خواسته‌های خود را تعدیل کند، امکان‌پذیر خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که جنگ یا دیپلماسی؟ در ادامه کار کدام به نتیجه میرسد گفت: محاسبه هزینه‌-فایده تعیین‌کننده است این پژوهشگر تأکید کرد که تصمیم درباره جنگ موضوعی جداگانه است و لزوماً به شکست مذاکرات مرتبط نیست. دارینی درباره محاسبه هزینه-فایده آمریکا برای جنگ با ایران توضیح داد که واشنگتن اگر ارزیابی کند ایران ضعیف شده، توان دفاعی خود را از دست داده و حمله نظامی هزینه‌ای قابل‌قبول دارد، بدون توجه به مذاکرات، عملیات نظامی را اجرا خواهد کرد. اما ایران اقدامات مختلفی انجام داده است که هزینه جنگ را برای آمریکا بالا ببرد. تا زمانی که هزینه جنگ برای واشنگتن غیرقابل‌قبول باشد، احتمال حمله نظامی پایین خواهد بود. "

دارینی در پایان تأکید می‌کند که ایران باید بر افزایش هزینه‌های احتمالی جنگ برای آمریکا تمرکز کند تا مانع از هرگونه اقدام نظامی از سوی واشنگتن شود.

دیپلماسی، تحریم و تهدید؛ ابزارهای سیاست خارجی آمریکا

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار