
محاصره حیفا؛ بحران تازه رژیم صهیونیستی / انصارالله در مسیر فلج کردن اقتصاد اسرائیل است

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پس از اعمال محاصره دریایی توسط انصارالله، بندر حیفا نیز با معضلاتی رو به رو میشود که میتوان گفت بیشترین ضربات را به رژیم صهیونیستی در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی وارد میکند.
حال این سوال به وجود میآید که بندر حیفا چه اهمیتهای استراتژیک اقتصادی برای اسرائیل دارد؟
حائز اهمیت بودن مسئله اینگونه است که بندر حیفا مهم ترین، قدیمیترین و بزرگترین بندر در اسرائیل است. از لحاظ اهمیت پس از بندر حیفا دو بندر اشدود و ایلات قرار دارند. مساحت این بندر ۶.۵ کیلومتر مربع میباشد که شامل ۴ اسکله و جایگاههایی برای کانتینرها و انبارها میشود.
۳۵% از میزان صادرات و واردات رژیم صهیونیستی از طریق بندر حیفا است. ۵۰% از کانتینرها در اسرائیل از بندر حیفا عبور میکند. ۱.۵ میلیون کانتینر استاندارد ۲۰ فوتی در سال در این بندر وجود دارد. حجم تجارت نیز از طریق این بندر در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳۰ میلیون تن محاسبه شده است. نکته قابل توجه اینست که مجموع درآمد سالانه برای این بندر ۳۵۰ میلیون دلار میباشد.
از مهمترین تاسیسات بندر حیفا مجتمع صنایع پتروشیمی بازان وکارخانههای کود وابسته به شرکت ICI هستند؛ در خصوص کارخانه گروه بازان (Bazan Group) باید گفت که از بزرگترین کارخانههای پتروشیمی که نفت خام را پالایش میکند و تولیدکننده انواع فرآوردههای نفتی است.
بندر حیفا ۶۸ مخزن نفتی را داراست که مجموع گنجایش آنها بیش از ۱ میلیون متر مکعب است. توانایی تولید برق نیروگاه حیفا واقع در این بندر هم ۱۰۲۲ مگاوات میباشد.
سناریو ترسناک محاصره حیفا برای رژیم صهیونیستی
با شروع جنگ غزه بهویژه بعد از پیوستن یمن به نبرد طوفان الاقصی در حمایت از مردم غزه، و محاصره دریایی که انصارالله علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرده است، فعالیتهای بندر حیفا، ایلات اشغالی و نیز بندر اسدود بهشکل قابلتوجهی مختل شد. اهمیت اقتصادی و نظامی بندر حیفا بهدلیل ماهیت امکانات موجود در این منطقه که به آن اشاره شد و تأثیر آن بر اقتصاد رژیم صهیونیستی، نشان ازاین مسئله دارد که گروههای مقاومتی به خوبی نقاط ضعف و قوت رژیم را در عرصههای مختلف شناسایی کرده و در صدد حمله به آنها هستند. بر همین اساس رسانههای صهیونیستی معتقدند که انصارالله یمن توانسته همه قدرت اقتصادی اسرائیل و عمق آن را در تیررس خود قرار دهد و اقتصاد رژیم را فلج کند.
همچنین محافل صهیونیستی گزارش میدهند دیگر تضمینی برای اجرای پروژههایی که قبل از ۷ اکتبر در بندر حیفا در نظر گرفته شده بود، وجود ندارد بهویژه در سایه فرار سرمایهگذارها و رها کردن اقتصاد اسرائیل.
«روعی یسرائیل» مدیر اتحادیه صنعتگران در حیفا و شمال در این زمینه گفت: مدیران کارخانهها با توجه به شرایط خاص تصمیم میگیرند و هر چقدر مکان کارخانهها به نقاط مرزی با درگیری نزدیکتر باشد، فعالیتهای آنها بیشتر مختل میگردد.
روزنامه اقتصادی کالکالیست رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد: حملات موشکی مکرر انصارالله به حیفا موجب ترسیم یک سناریوی وحشتناک میشود. در این سناریو، فعالیتهای بندر حیفا به بندر اسدود منتقل میگردد؛ در حالی که بندر اسدود، شرایط و ظرفیت کامل برای انجام این همه مسئولیت را ندارد.
اتحادیه صنعتگران رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که حیفا تحت تأثیر پیامدهای مستقیم تشدید حملات موشکی انصارالله قرار میگیرد، حرکت کشتیها متوقف خواهد شد و آنها مجبورند برای تخلیه بار در بنادر اسدود و جنوب حرکت کنند.
«دوتان لیوی» خبرنگار روزنامه کالکالیست به سناریوی مشابهی در سال ۲۰۰۶ اشاره و تأکید کرد که در جنگ جولای، سقوط یک موشک حزبالله در گاراژ راهآهن در مجاورت بندر حیفا موجب مرگ ۸ کارگر اسرائیلی شد و بعد از آن فعالیتهای بندر حیفا متوقف و به بندر اسدود منتقل شد.