
تغییرات جدید در طرح حامیم / آغاز دورههای دانشگاهی برای سال تحصیلی جاری

حجت الاسلام دادسرشت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درمورد هدف از برگزاری این طرح و تغییرات جدید آن با اشاره به ضرورت این طرح گفت: "هدف اصلی از برگزاری دورههای حامیم، پاسخ به نیازهای فرهنگی دانشجویان پس از بازگشایی دانشگاهها بعد از دوران کرونا بود. بسیاری از دانشجویان که سه یا چهار ترم را گذرانده بودند، تنها تجربه فضای دبیرستان را داشتند و در نتیجه کنشگران فرهنگی در دانشگاهها کاهش یافته بود. "
وی افزود: "طرح حامیم یا حلقه میانی به منظور پر کردن این خلا شکل گرفت. نام این طرح از مفهوم «حلقههای میانی» مدنظر رهبری در سخنرانیشان خطاب به دانشجویان و همچنین با الهام از آیات قرآنی «حم» گرفته شده است. اولین دوره این طرح در تابستان ۱۴۰۱ برگزار شد و حدود ۲۰ هزار نفر در مرحله استانی شرکت کردند. این دورهها شامل سه محور معرفتی (سیاسی-معرفت دینی)، اخلاقی و تفریحی بودند. "
وی با اشاره به اینکه تا کنون ۷٠ هزار نفر در مراحل مختلف این طرح شرکت کردهاند، گفت: "در سال گذشته که طرح در ۱۲ دوره برگزار شد، ما میزبان ۵ هزار دانشجو بودیم. دو دوره از این برنامهها برای دانشجویان استان خراسان رضوی در شمال و بقیه در مشهد مقدس برای سایر استانها برگزار شد. "
وی افزود: "هر استان ظرفیت خود را طبق دورههای دانشگاهی انتخاب میکرد و ما میزبانی این دورهها را در مشهد بر عهده داشتیم. این دورهها معمولاً چهار روزه بودند و محتوای آموزشی آنها بیشتر بر مبنای مهارتها و با رویکرد جهاد تبیین طراحی شده بود. "
مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها ادامه داد: "در سال جاری، از ابتدای ترم دوم سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، طرح دانشگاهی حامیم آغاز شده و دیگر دورههای استانی برگزار نخواهد شد. این طرح به طور گستردهتری توسعه یافته و عناوین آموزشی آن به عهده دفتر نهاد رهبری است که میتواند گزینههای مختلفی را برای دانشجویان انتخاب کند و برایش برنامهریزی ارائه دهد. رویکرد اصلی این دورهها بیشتر معرفتی، اخلاقی، تبیینی و اردویی خواهد بود. "
حجت الاسلام دادسرشت همچنین به تغییرات در فرآیند انتخاب شرکتکنندگان برای دوره ملی اشاره کرد و گفت: "در این دوره انتخاب برای شرکت در دوره ملی دیگر به انتخاب دفاتر نهاد نیست و کسانی که در دوره دانشگاهی شرکت میکنند، دعوتنامهای را از طریق سایت دریافت خواهند کرد و در یک دوره مجازی که شامل بخشهای عمومی (شامل ۱۵ جلسه ۲۰ دقیقهای) و تخصصی (شامل ۷ جلسه ۲۰ دقیقهای) و ۷ تکلیف است، شرکت خواهند کرد. پس از گذراندن این دوره، حدود هزار نفر برای حضور در دوره ملی در مشهد مقدس انتخاب خواهند شد. "
وی خاطرنشان کرد: "از سال ۱۴۰۲، ما به صورت رسمی هم دورههای حضوری و هم مجازی را داشتیم. بخشی از درسها و مستندها به صورت مجازی ارائه میشد و دانشجویان میتوانستند از بین گزینههای موجود انتخاب کنند و چیز جدید نیست. اما امسال برای اولین بار این فرآیند مجازی به کانالی رقابتی برای راهیابی به دوره ملی تبدیل شده. هزار نفر منتخبان این دوره در شهریور ماه در مشهد مقدس میزبانشان هستیم. "
در پایان، حجت الاسلام دادسرشت با اشاره به جزئیات دوره ملی گفت: "آیتمهای این دوره ملی به زودی رونمایی خواهد شد و ما امیدواریم که به دانشجویانی که بیشترین امتیاز را کسب میکنند، در شهریور ماه در مشهد مقدس خدمترسانی کنیم. "