آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۸۴۴

هآرتص: اسرائیل نمی‌تواند انصارالله یمن را مهار کند/ راه‌حل نظامی کافی نیست

روزنامه اسرائیلی «هآرتص» در مقاله‌ای به بررسی دلایل «شکست رژیم اسرائیل در مهار انصارالله و بازداشتن آنها از پرتاب موشک» پرداخت و اشاره کرد که راه‌حل نظامی به تنهایی کارساز نخواهد بود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ روزنامه اسرائیلی «هآرتص» در مقاله‌ای به بررسی دلایل «شکست اسرائیل در مهار انصارالله و بازداشتن آنها از پرتاب موشک» پرداخت و اشاره کرد که راه‌حل نظامی به تنهایی کارساز نخواهد بود و باید روی فعال‌سازی اهرم‌های داخلی تمرکز کرد.

این مقاله درباره ناکامی حملات هوایی رژیم اسرائیل به یمن در بازداشتن حوثی‌ها که همچنان به حمایت از غزه موشک و پهپاد به سمت رژیم اسرائیل پرتاب می‌کنند، بحث کرده است.

در ابتدا، هآرتص به تمسخر اولیه‌ای اشاره می‌کند که علیه حملات انصارالله می‌شد اما اکنون پس از بیش از یک سال و نیم، این نگاه تغییر کرده و تأثیرات میدانی انصارالله کاملاً مشهود است، از جمله ادامه پرتاب موشک به سمت اسرائیل، مختل کردن زندگی روزمره شهرک‌نشینان و کاهش تعداد شرکت‌های هواپیمایی خارجی در فرودگاه بن گوریون علی‌رغم ضربات اسرائیلی.

الیزابت کندل، رئیس دانشکده گیرتون در دانشگاه کمبریج، در پاسخ به این سؤال که «چه چیزی انصارالله را در این شرایط بحرانی منطقه‌ای حفظ کرده و حتی حملات‌شان علیه اسرائیل را افزایش داده؟» توضیح داد:

حوثی‌ها از جغرافیای ناهموار شمال یمن بهره می‌برند که مراکز فرماندهی و تأسیسات نظامی‌شان را محافظت می‌کند.

تجربه جنگی سال‌ها و توانایی سازگاری با تلفات به آنها قدرت می‌دهد.

نقشه یمن نشان می‌دهد که حوثی‌ها کنترل مناطق بسیار صعب‌العبوری مانند استان صعده را در دست دارند که مبدأ حرکت‌شان است.

 

انگیزه دینی و حمایت از فلسطین

 

عنبال نیسیم لوفاتون، پژوهشگر دانشگاه تل‌آویو و انجمن تفکر منطقه‌ای، معتقد است که انگیزه دینی حوثی‌ها پایداری آنها را تقویت کرده و پیوندی قوی با مسئله فلسطین دارد؛ حوثی‌ها اسرائیل را نماینده پروژه استعمار غربی می‌دانند.

هزینه حملات هوایی رژیم اسرائیل به یمن میلیون‌ها شِکل در هر حمله برآورد می‌شود.

رژیم اسرائیل فاقد ناوگان هواپیمابر در منطقه است و بیشتر به نیروی هوایی متکی است.

علی‌رغم این تلاش‌ها، نتایج بسیار محدود است و حملات رژیم صهیونیستی غالباً واکنش‌های تکراری به اهدافی است که قبلاً هدف قرار گرفته‌اند؛ واکنش‌هایی که در بازداشتن حوثی‌ها یا کاهش توان آتش آنها ناکام است.

گزارش‌ها حاکی است که یکی از دلایل توقف عملیات نظامی آمریکا در یمن، به خاطر هزینه‌های سنگین مالی بوده است؛ مثلاً در ماه اول حدود یک میلیارد دلار صرف شده بود.

 

هشدار نسبت به شکست راه‌حل نظامی

 

کندل به دشواری مهار انصارالله اشاره می‌کند و می‌گوید: شکست آمریکا و عربستان سعودی در این امر طی سال‌ها جنگ گواهی بر این مدعاست. حوثی‌ها سبک فکری مستقلی دارند و مهار آنها از طریق حملات هوایی یا ترورها بسیار دشوار است.

لوفاتون می‌گوید ساختار انصارالله پراکنده و مبتنی بر واحدهای میدانی مستقل است و همین باعث محدود بودن تأثیر ترورها می‌شود. تجارب گذشته نشان داده که ترورها تغییر اساسی در وضعیت ایجاد نکرده است.

نتیجه‌گیری هر دو پژوهشگر این است که پایان دادن به تهدید انصارالله با زور نظامی به تنهایی امکان‌پذیر نیست و باید روی فعال‌سازی اهرم‌های داخلی تمرکز شود.

 

چشم‌انداز مبهم و ادامه تنش‌ها

 

لوفاتون معتقد است که حملات اسرائیلی تأثیر جدی بر انگیزه‌های انصارالله ندارد و شاید برعکس، حس مظلومیت و مشروعیت آنها را افزایش دهد.

کندل می‌گوید: ادامه حملات اسرائیل انصارالله را متوقف نخواهد کرد، و لوفاتون می‌گوید این حملات به حوثی‌ها آسیب می‌زند اما انگیزه‌هایشان را کم نمی‌کند، شاید حتی بیشتر کند.

از نظر نظامی، موفقیت فقط با حملات هوایی بعید است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار