آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۹۶۹۵

بحران انسانی در سرزمین‌های اشغالی پس از جنگ با ایران/ هزاران زخمی، آواره و میلیارد‌ها دلار خسارت

روزنامه اسرائیلی «معاریو» در گزارشی ویژه اعلام کرد که در پی جنگ ۱۲روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی و حملات موشکی گسترده جمهوری اسلامی، هزاران نفر در سرزمین‌های اشغالی مجروح و بی‌خانمان شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ روزنامه اسرائیلی «معاریو» در گزارشی ویژه اعلام کرد که در پی جنگ ۱۲روزه میان ایران و رژیم صهیونیستی و حملات موشکی گسترده جمهوری اسلامی، هزاران نفر در سرزمین‌های اشغالی مجروح و بی‌خانمان شده‌اند. به گفته این منبع، سطح خسارات انسانی و مالی واردشده، در مقایسه با درگیری‌های پیشین، بی‌سابقه توصیف شده است.

بر اساس این گزارش که به نقل از وزارت بهداشت رژیم اشغالگر اسرائیل منتشر شده، در جریان عملیات نظامی موسوم به «شیر خیزان»، ۳۳۴۵ نفر مجروح به مراکز درمانی منتقل شده‌اند. از این تعداد، حال ۲۳ نفر وخیم اعلام شده و ۳ نفر نیز در بیمارستان جان باخته‌اند.

در همین حال، منابع رسمی اذعان کرده‌اند که بخش قابل توجهی از مجروحان، به آسیب‌های روانی ناشی از حملات موشکی، تخلیه اضطراری و اضطراب‌های پساجنگی دچار شده‌اند.

 

بحران آوارگی در قلب سرزمین‌های اشغالی

 

به گزارش «معاریو»، در پی تخریب خانه‌ها، زیرساخت‌ها و نگرانی از حملات مجدد، حدود ۱۱,۰۷۰ شهرک‌نشین از محل زندگی خود تخلیه شده و در ۹۷ مرکز اسکان موقت در سراسر سرزمین‌های اشغالی مستقر شده‌اند.
این رسانه تأکید می‌کند که هزاران نفر همچنان در هتل‌ها و مراکز اقامت اضطراری به‌سر می‌برند، بدون آنکه چشم‌اندازی روشن برای بازگشت به خانه‌هایشان وجود داشته باشد.

پایگاه خبری آمریکایی «بلومبرگ» پیش‌تر گزارش داده بود که تنها خسارت‌های مستقیم به شهر تل‌آویو، حدود ۱۰ میلیارد شِکِل (تقریباً ۳ میلیارد دلار) برآورد شده است.
همچنین، بتسلئیل سموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، در اظهارنظری کم‌سابقه، اعلام کرده که برآورد کلی خسارت‌ها ممکن است به بیش از ۱۲ میلیارد دلار برسد.

منابع رسانه‌ای اسرائیلی نیز گزارش داده‌اند که برخی از پایگاه‌های حساس نظامی و صنعتی که توسط موشک‌های دقیق ایران هدف قرار گرفتند، دچار خساراتی شده‌اند که هنوز ابعاد کامل آن به‌صورت عمومی منتشر نشده است.

 

تبعات روانی و اجتماعی جنگ بر جامعه اسرائیلی

 

به‌نوشته معاریو، تقاضا برای دریافت خدمات روان‌درمانی و حمایت روانی از سوی مجروحان، نظامیان سابق و ساکنان مناطق مرزی افزایش چشم‌گیری داشته است. کارشناسان معتقدند که موجی از اختلالات روانی، اضطراب و افسردگی پس از جنگ ممکن است تا ماه‌ها بر فضای عمومی جامعه اسرائیلی سایه افکند.

هم‌زمان، منابع رسانه‌ای در تل‌آویو گزارش داده‌اند که موشک‌های ایران با دقت بالایی زیرساخت‌های کلیدی و اهداف امنیتی را در نقاط مختلف هدف قرار داده‌اند. در یکی از تیترهای پرخواننده آمده بود:«خسارات سنگینی وارد شده که هنوز فاش نشده است؛ جنگ با ایران، تصویر امنیتی اسرائیل را دگرگون کرد.»

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار