آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۱۴۹۱

پرهیز از شوک دمایی و رگ‌گیری فوری در گرمازدگی

متخصص طب اورژانس با اشاره به افزایش دما و موج گرمای تابستانی، بر ضرورت رعایت نکات پیشگیرانه برای مقابله با گرمازدگی تاکید کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وبدا، علی وفاق نعمت‌اللهی، متخصص طب اورژانس گفت: در روز‌های بسیار گرم و گاه همراه با گرد و غبار، توصیه می‌شود فعالیت‌های غیرضروری در ساعات خنک‌تر روز، یعنی عصر یا شب، انجام شود. افرادی که به دلیل شرایط خاص شغلی ناچار هستند در ساعات گرم روز در فضای باز حضور داشته باشند، باید مصرف مایعات و الکترولیت‌ها را افزایش دهند تا از کم‌آبی بدن پیشگیری شود.

وفاق نعمت‌اللهی با بیان اینکه نوشیدن آب ساده به تنهایی برای جبران مایعات از دست‌رفته از طریق تعریق کافی نیست، افزود: بهتر است آب را همراه با مقدار کمی نمک مصرف کنیم یا می‌توان از نوشیدنی‌های سنتی مانند شربت آب‌لیمو، خاکشیر، تخم‌شربتی و همچنین نوشابه‌های ورزشی استفاده شود؛ این نوشیدنی‌ها به حفظ بهتر آب در بدن کمک می‌کنند.

وی اظهار داشت: در این شرایط و در هوای بسیار گرم تابستان دو گروه سالمندان و کودکان بیشتر از گروه‌های دیگر در معرض خطر هستند، بنابراین توجه ویژه به آنها بسیار ضروری است. در صورت خروج از منزل نیز سعی کنید از معابری که سایه هستند، تردد نمائید.

این متخصص طب اورژانس، رها کردن کودک در خودرو را یکی از خطرناک‌ترین انواع گرمازدگی عنوان کرد و به خانواده‌ها هشدار داد: در خودرویی که در حالت توقف باشد، حتی اگر کولر آن روشن باشد، هیچ‌گاه نباید کودک را حتی برای دقایقی کوتاه، درون خودرو رها کنید. چرا که دمای داخلی به سرعت افزایش می‌یابد و می‌تواند به بیش از ۵۰ تا ۶۰ درجه برسد و این وضعیت در مدت کوتاهی باعث مرگ کودک خواهد شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره اقدامات لازم هنگام مواجهه با فرد گرمازده گفت: در صورت مشاهده علائم گرمازدگی، باید بلافاصله فرد را به محیط خنک منتقل و لباس‌های اضافی او را خارج کنیم. چنانچه فرد هوشیار باشد، می‌توان به او مایعات خنک نوشاند. استفاده از اسپری آب ولرم و قراردادن فرد در معرض جریان باد نیز مفید است.

وفاق نعمت‌اللهی افزود: از ریختن آب بسیار سرد یا غوطه‌ور کردن فرد گرمازده در وان آب یخ برای خنک کردن او پرهیز نمائید، همچنین این فرد نباید در معرض باد کولر قرار بگیرد، زیرا در هر سه حالت ممکن است شوک دمایی به او وارد شود. این نکات برای افرادی که دچار بیماری‌های قلبی و عروقی هستند، باید بیشتر رعایت شوند.

وفاق نعمت‌اللهی گفت: همچنین نیرو‌های فوریت‌های پزشکی نیز باید پیش از آنکه رگ‌ها از بین برود، در نخستین فرصت رگ‌گیری صحیح را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: مردم مناطق گرم کشور، به‌طور نسبی تاب‌آوری بالاتری نسبت به گرما دارند، اما گرما با کسی شوخی ندارد. افرادی که به این مناطق سفر می‌کنند، همچنین سالمندان و بیماران مزمن باید توجه بیشتری به رعایت اصول ایمنی در برابر گرمازدگی داشته باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار