آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۵۳۲

تاکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان

استاندار خراسان رضوی خواستار گسترش روابط و ایجاد شرکت‌های مشترک اقتصادی در دو کشور ایران و افغانستان شد.
تاکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و افغانستان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، غلامحسین مظفری در همایش اقتصادی ایران و افغانستان که با حضور مقامات دو کشور، سرمایه‌گذاران و بازرگانان در مشهد برگزار شد، با انتقاد از وضعیت فعلی مبادلات اقتصادی بین ایران و افغانستان، گفت: اقتصاد ایران و افغانستان مکمل یکدیگر است و باید از ظرفیت بیش از شش هزار واحد صنعتی ایران، فرصتی حیاتی برای توسعه افغانستان ایجاد کنیم. 

وی با اشاره به اشتراکات تاریخی، فرهنگی و زبانی، تصریح کرد: ما یک ملت هستیم و مرز جغرافیایی، پیوند‌های عمیق ما را قطع نخواهد کرد.

استاندار خراسان رضوی همچنین با اشاره به اهمیت مرز دوغارون تایباد به عنوان شاهراه اصلی اقتصادی مشترک، بر تسهیل امور گمرکی و رونق‌بخشی به این مرز تأکید کرد.

والی هرات هم در این نشست با تشکر از مهمان‌نوازی ایران در قبال مهاجران افغان گفت: خروج اتباع افغانستانی با رعایت نهایت احترام و سهولت انجام شده و این امر نماد برادری دو ملت است. 

مولوی احمد اسلام جار پیشرفت ۸۰ تا ۸۵ درصدی خط ریلی بین روزنک و شمتیغ را نیز نویدبخش خواند و گفت: اتصال ریلی افغانستان به ایران، فرصت صدور کالا‌های ما را تا بازار اروپا فراهم می‌کند.

 او همچنین از سرمایه‌گذاران ایرانی دعوت کرد در حوزه‌های صادرات صیفی‌جات، میوه و دام‌های اصلاح‌شده در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

در پایان این همایش سه‌روزه که با امضای تفاهم‌نامه‌های مشترک همراه بود، دو طرف بر لزوم افزایش امنیت و آرامش در مبادلات اقتصادی و علمی و نیز تبادلات فناورانه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کردند.

در این همایش همچنین اعلام شد تاکنون بیش از ۷۰۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی به شکل منظم و محترمانه از مرز دوغارون تایباد خارج شده‌اند که این موضوع به رغم شیطنت رسانه‌های بیگانه، موجب تقویت برادری دو ملت شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار