آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۲۳۵

امروز دومین روز کوتاه تاریخ است!

امروز مصادف با سه شنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ و ۲۲ جولای ۲۰۲۵ میلادی زمین مدار خود دور خورشید را زودتر تمام می‌کند و به این ترتیب رکوردی در زمینه یکی از کوتاه‌ترین روز‌ها ثبت می‌شود.
امروز دومین روز کوتاه تاریخ است!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از اسپیس، در حقیقت مدار زمین دور خورشید ۱.۳۴ میلیونم ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت استاندارد است و میزان آن محسوس نیست، اما همین بازه زمانی کوتاه معمایی در رفتار مدار زمین در سال‌های اخیر را نشان می‌دهد. اگر همین روند کوتاه شدن مدار سیاره ادامه یابد، باید در ۲۰۲۹ میلادی یک ثانیه از ساعت‌های اتمی کسر کرد که این اقدام ثانیه کبیسه منفی نامیده می‌شود و تاکنون اتفاق نیفتاده است.

سرعت چرخش زمین ثابت نیست. مدت‌ها قبل یک روز بسیار کوتاه‌تر از ۲۴ ساعت یا ۸۶۴۰۰ ثانیه بودند، اما اکنون انسان‌ها به روز‌های ۲۴ ساعتی عادت کرده‌اند. طبق تحقیقی که در ۲۰۲۳ میلادی انجام شد در بخش زیادی از اوایل تاریخ زمین یک روز این سیاره حدود ۱۹ ساعت بوده که دلیل آن توازن بین امواج اتمسفری خورشید و امواج اقیانوسی به ماه بوده است.

اما طی زمان یک روز روی زمین به طور مداوم طولانی‌تر شده است. دلیل اصلی این امر نیز اصطکاک جزر و مدی ناشی از ماه است که سبب شده این سیاره به‌تدریج از زمین دورتر شود. با دور شدن ماه، انرژی چرخشی زمین کاهش می‌یابد و در نتیجه، چرخش سیاره خاکی کندتر شده و طول روز‌ها افزایش می‌یابد.

اما دلیل این تغییر ناگهانی چیست؟ از زمانی که ثبت داده‌ها با اختراع ساعت اتمی آغاز شد، یعنی از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۲۰ میلادی، کوتاه‌ترین روز ثبت شده ۱.۰۵ میلیونم ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت بوده است. اما از ۲۰۲۰ میلادی زمین مرتبا رکورد سرعت خود را شکسته است. کوتاه‌ترین روز ثبت شده پنج جولای ۲۰۲۴ میلادی بوده که مدار خورشید ۱.۶۶ میلیونم ثانیه سریع‌تر از مدت زمان معمول بود.

محققان در آن زمان پیش بینی کردند ۹ و ۲۲ جولای و همچنین پنج آگوست احتمالا کوتاه‌ترین روز‌های امسال باشند. با این وجود داده‌ها حاکی از آن است که ۱۰ جولای ۲۰۲۵ کوتاه‌ترین روز در سال جاری میلادی است و ۱.۳۶ میلیونم ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت بوده است.

پیش بینی می‌شود امروز نیز چرخش زمین دور خورشید ۱.۳۴ میلیونم ثانیه زودتر انجام شود و به این ترتیب دومین روز کوتاه تاریخ ثبت خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار