آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۶۳۶

رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد

یک مطالعه جدید می‌گوید تغییر رژیم غذایی می‌تواند خطر یبوست مزمن را در افراد میانسال و سالمندان کاهش دهد.
رژیم غذایی بر خطر یبوست تأثیر می‌گذارد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از هلث دی نیوز، محققان اخیراً گزارش دادند که رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم‌های غذایی گیاهی بهترین راه برای جلوگیری از یبوست هستند.

دکتر «کایل استالر»، متخصص گوارش در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «یبوست مزمن میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیمار تأثیر بگذارد.»

او در ادامه افزود: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که با افزایش سن، برخی رژیم‌های غذایی سالم ممکن است علاوه بر مزایای قلبی عروقی شناخته شده، برای روده ما نیز مفید باشند.»

محققان می‌گویند رژیم‌های غذایی سالم به عنوان تسکین‌دهنده یبوست شناخته می‌شوند، اما این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد برخی رژیم‌های غذایی ممکن است بتوانند از همان ابتدا از آن جلوگیری کنند.

برای این مطالعه، آنها داده‌های مربوط به تقریباً ۹۶۰۰۰ نفر را که در سه مطالعه که وضعیت جسمی متخصصان سلامت را پیگیری می‌کرد، شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. شرکت‌کنندگان به طور منظم پرسشنامه‌های رژیم غذایی را به عنوان بخشی از مطالعات پر می‌کردند.

این مطالعه نشان داد که بیش از ۷۵۰۰ مورد یبوست در طول چهار سال پیگیری در بین شرکت‌کنندگان رخ داده است.

محققان رژیم‌های غذایی شرکت‌کنندگان را بر اساس پایبندی به پنج نوع الگوی غذایی مختلف تجزیه و تحلیل کردند: رژیم غذایی مدیترانه‌ای، رژیم غذایی کم کربوهیدرات، رژیم غذایی غربی، رژیم غذایی گیاهی و رژیم غذایی با هدف کاهش التهاب.

رژیم‌های غذایی گیاهی خطر یبوست را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهند، در حالی که رژیم‌های مدیترانه‌ای این خطر را تا ۱۶ درصد کاهش می‌دهند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر مصرف فراوان سبزیجات، میوه‌ها، لوبیا، عدس، غلات کامل، آجیل، دانه‌ها، روغن زیتون، گیاهان دارویی و ادویه‌ها تأکید دارد. لبنیات، ماهی و مرغ چند بار در هفته مصرف می‌شوند و گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده کمتر مصرف می‌شوند.

از سوی دیگر، یک رژیم غذایی غربی مملو از گوشت قرمز و فرآوری شده، غلات تصفیه شده، غذا‌های چرب و شیرینی‌های شیرین، خطر یبوست مزمن را تا ۲۲ درصد و یک رژیم غذایی سرشار از غذا‌هایی که باعث التهاب می‌شوند، خطر را تا ۲۴ درصد افزایش می‌دهد.

استالر گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات، آجیل و چربی‌های سالم ممکن است به جلوگیری از یبوست مزمن در بزرگسالان میانسال و مسن کمک کند.»

وی گفت: «ما همیشه فرض می‌کردیم که فواید داشتن یک رژیم غذایی سالم ناشی از فیبر است، اما تجزیه و تحلیل‌های ما نشان داد که فواید این رژیم‌های غذایی سالم بر یبوست مستقل از مصرف فیبر است.»

با این حال، محققان افزودند که برای تأیید این یافته‌ها، مطالعات بیشتری شامل گروه‌های بزرگتر، جوان‌تر و سالم‌تر از افراد مورد نیاز است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار