گزارش رویترز از دیدار آمریکایی‌ها با هیات‌های روسیه و چین درباره کنترل تسلیحات هسته‌ای
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۷۴۷۶۱

گزارش رویترز از دیدار آمریکایی‌ها با هیات‌های روسیه و چین درباره کنترل تسلیحات هسته‌ای

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواست نام وی فاش نشود، نوشت: مقام‌های آمریکایی برای گفت‌و‌گو درباره امکان دستیابی به یک معاهده چندجانبه کنترل تسلیحات هسته‌ای روز گذشته (دوشنبه) با هیاتی از روسیه دیدار کردند و قرار است امروز (سه‌شنبه) با هیاتی از چین در ژنو دیدار کنند.
گزارش رویترز از دیدار آمریکایی‌ها با هیات‌های روسیه و چین درباره کنترل تسلیحات هسته‌ای

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در گزارش رویترز آمده است: واشنگتن پس از انقضای «پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک» (استارت نو) که استقرار موشک‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای دو کشور را محدود می‌کرد، خواستار توافقی جدید و گسترده‌تر شده است که علاوه بر روسیه، چین را نیز در بر گیرد.

رویترز در ادامه این گزارش می‌افزاید: این مقام آمریکایی همچنین گفت که ایالات متحده پیش‌تر مذاکرات دو جانبه خوبی با انگلیس و فرانسه دو عضو دیگر شورای امنیت سازمان ملل انجام داده است.

بر اساس این گزارش، «شن جیان» سفیر چین در امور خلع سلاح پیشتر اعلام کرده بود که پکن در این مرحله در مذاکرات جدید کنترل تسلیحات هسته‌ای با مسکو و واشنگتن شرکت نخواهد کرد.

بنا بر اعلام خبرگزاری رویترز، هنوز مشخص نیست که مذاکرات امروز (سه‌شنبه) میان مقام‌های آمریکایی و هیات چینی شامل گفت‌و‌گو‌های رسمی خواهد بود یا خیر.

مایک والتز سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل پیشتر در اظهاراتی با تأکید بر ضرورت بازنگری پیمان استارت نو، تصریح کرده بود: چین باید به نسخه به‌روز شده این پیمان ملحق شود.

والتز در جریان یک گفت وگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه پیمان استارت نو که چارچوب اصلی کنترل تسلیحات هسته‌ای میان آمریکا و روسیه محسوب می‌شد عملاً از میان رفته است، اظهار کرد: این پیمان به این دلیل که روسیه به تعهدات خود پایبند نبود و در نتیجه آمریکا در حقیقت خود را به طور یک‌جانبه محدود می‌کرد، از بین رفته است.

وی همچنین با اذعان به اینکه چین یکی از طرف‌های این پیمان نبود و آن را امضا نکرده بود، خاطرنشان کرد: به همین دلیل پکن در حال حاضر در حال سه برابر کردن ظرفیت هسته‌ای خود است.

والتز در ادامه با تأکید بر اینکه اکنون زمان آن رسیده است که این پیمان بازنگری شود، افزود: شکل جدید آن باید «سه‌جانبه» تنظیم شده و چین نیز در آن حضور داشته باشد و یا حتی به‌صورت یک پیمان چندجانبه گسترده‌تر تنظیم شود تا همه قدرت‌های هسته‌ای را در برگیرد.

پیمان استارت نو (New START) در اوایل ماه جاری میلادی (فوریه) پایان یافت، توافقی که زرادخانه‌های هسته‌ای دوربرد آمریکا و روسیه را محدود می‌کرد.

پربازدیدترین آخرین اخبار