وحشت آمریکا از توانمندی تسلیحاتی ایران
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۸۳۰۸۲

وحشت آمریکا از توانمندی تسلیحاتی ایران

شبکه خبری الجزیره طی گزارشی اعلام کرد که توانمندی تسلیحاتی ایران باعث وحشت آمریکا شده است.
وحشت آمریکا از توانمندی تسلیحاتی ایران

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه خبری الجزیره در گزارشی به روند توسعه صنایع تسلیحاتی ایران در سایه تحریم‌های چندین دهه گذشته آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخته و نوشت که صنایع نظامی ایران با وجود این تحریم ها، وحشت بزرگترین ارتش نظامی دنیا را به دنبال داشته است.

الجزیره به بررسی ناوگان موشکی ایران پرداخته و نوشت که مهندسی معکوس موشک‌ها و تولید انواع مختلف آنها به ایران این امکان را داده است که ساخت انواع موشک‌های دوربرد را توسعه داده و آنها را با مواد سبک‌تر برای افزایش برد تولید کند.

این توانمندی صنعتی به عرصه تولید موشک‌های بالستیک داخلی منتقل شد و ایران امروز بزرگترین زرادخانه موشک‌های بالستیک در خاورمیانه را در اختیار دارد. در سال ۲۰۲۲، ژنرال کنت مک کنزی، فرمانده نیرو‌های مرکزی آمریکا در منطقه، اظهار داشت که ایران بیش از ۳۰۰۰ موشک بالستیک در اختیار دارد، رقمی که شامل ذخایر رو به رشد موشک‌های کروز تهاجمی زمینی نمی‌شود. این زرادخانه موشکی، وارداتی نیست.

پیشرفت موشک‌های ایران فراتر از آن بود که به فناوری وارداتی متکی باشند. ایران در ادامه موشک‌های میان‌برد با سوخت جامد مانند سجیل ۲ با بردی نزدیک به ۲۰۰۰ کیلومتر و موشک‌های دقیق‌تر مانند عماد و خیبر شکن را تولید کرد. تبدیل سوخت مایع موشک‌ها به سوخت جامد جهشی قابل توجه در این عرصه بود. موشک‌های با سوخت جامد سریع‌تر پرتاب می‌شوند، مانور دادن با آنها آسان‌تر است و هدف قرار دادن آنها قبل از پرتاب دشوارتر است. در ادامه این روند، موشک‌های فتاح در ژوئن ۲۰۲۳ تولید شد و ایران ورود خود به باشگاه کشور‌های دارای موشک‌های «هایپر سونیک» را جشن گرفت.

الجزیره می‌افزاید که توسعه موشک‌های مافوق صوت کارآمد یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های فنی در عرصه موشکی است، چرا که تولید وسایل نقلیه‌ای را می‌طلبد که قادر به تحمل گرمای عظیم، حفظ پایداری آیرودینامیکی و حمل بار مؤثر باشند، که این امر مستلزم پیشرفت علمی و آزمایش‌های مداوم است. به همین دلیل، پس از دهه‌ها تحقیق، تنها تعداد کمی از کشور‌ها دارای قابلیت‌های واقعی یا تجربی در این زمینه هستند، که به ۴ کشور محدود می‌شود: روسیه، آمریکا، چین و ایران.

پربازدیدترین آخرین اخبار