عراق در میادین نفتی تحت مدیریت شرکتهای خارجی وضعیت «فورس ماژور» اعلام کرد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دلیل این اقدام، ادامه جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران و اختلال در تردد حیاتی از طریق تنگه هرمز عنوان شده است.
«حیان عبدالغنی» وزیر نفت عراق در این باره تاکید کرد که تولید شرکت نفت بصره از ۳.۳ میلیون بشکه در روز به ۹۰۰ هزار بشکه از زمان توقف صادرات از بنادر جنوبی کاهش یافته است.
بازارهای نفت به سرعت به اعلام وضعیت «فورس ماژور» از سوی بغداد واکنش نشان دادند و قراردادهای آتی نفت برنت ۴ دلار افزایش یافت.
قراردادهای آتی نفت برنت با تحویل در ماه مه، با ۱.۹ سنت افزایش به ۱۱۰.۵۵ دلار در هر بشکه در روز جمعه تا ساعت ۱:۲۶ بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا رسید. در همین حال، نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با تحویل در ماه آوریل، ۲.۷۶ دلار افزایش یافت و به ۹۸.۹۰ دلار رسید.
هفته گذشته خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که عراق تولید خود را حدود ۲.۹ میلیون بشکه کاهش داده است، زیرا به دلیل توقف تردد در تنگه هرمز، که حدود ۲۰ درصد از عرضه جهانی نفت از آن عبور میکند، قادر به صادرات نفت نیست.
روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از تحلیلگران گزارش داد که اگر اختلال در بازارهای نفت تا پایان ماه آوریل ادامه یابد، قیمت نفت ممکن است به حدود ۱۸۰ دلار در هر بشکه برسد.