اوکراین بدون کمک غرب قادر به تأمین بودجه خود نیست
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۰۶۰۶۷

اوکراین بدون کمک غرب قادر به تأمین بودجه خود نیست

طبق گزارش پنتاگون به کنگره، دولت آمریکا بار مالی حمایت از کی‌یف را به دوش کشور‌های اروپایی انداخته است.
اوکراین بدون کمک غرب قادر به تأمین بودجه خود نیست

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری «نووستی»، در گزارش بازرس کل وزارت جنگ آمریکا به کنگره پیش‌بینی شده که اوکراین در سال ۲۰۲۶ قادر به تأمین بودجه خود به تنهایی نخواهد بود، زیرا اختلاف بین درآمد و هزینه‌های این کشور حدود ۴۷ میلیارد دلار است.

طبق اطلاعات پنتاگون، وزارت امور خارجه آمریکا محاسبه کرده که اوکراین تا پایان سال ۲۰۲۶ قادر خواهد بود تقریباً ۶۷ میلیارد دلار بودجه مورد نیاز خود را تأمین کند، در حالی که هزینه‌های آن به ۱۱۴ میلیارد دلار خواهد رسید، بنابراین کسری بودجه اوکراین ۴۷ میلیارد دلار خواهد بود.

در این سند آمده است: «این پیش‌بینی‌ها ممکن است بسته به روند درگیری نظامی با روسیه در سال ۲۰۲۶ تغییر کنند، اما بدون تأمین مالی خارجی، اوکراین قادر به تأمین بودجه خود برای کل سال نخواهد بود.» پنتاگون یادآور شده که کشور‌های اتحادیه اروپا، به استثنای مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک، متعهد به ارائه وام ۹۰ میلیارد یورویی به اوکراین شده‌اند که تقریباً معادل ۱۰۵ میلیارد دلار است.

توقف بودجه کنگره آمریکا برای اوکراین از اوایل ۲۰۲۴

در گزارش بازرس کل به کنگره مشخص شده که قانونگذاران آمریکایی از آوریل سال ۲۰۲۴ بسته‌های مالی مضاعفی برای حمایت از اوکراین تصویب نکرده‌اند و بخش عمده‌ای از بار مالی را به متحدان اروپایی خود منتقل کرده‌اند.

بر اساس این سند، در پایان حسابرسی سه‌ماهه گذشته، مانده خالص بودجه موجود برای قرارداد‌های جدید مربوط به عملیات "قاطعیت آتلانتیک" و پشتیبانی از اوکراین، ۱۱.۹۱ میلیارد دلار بود، در حالی که میزان بودجه تعهد شده قبلی (بودجه رزرو، ولی هنوز پرداخت نشده) مبلغی معادل ۶۱.۷۴ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود.

دونالد ترامپ بار‌ها اعلام کرد که ایالات متحده ارائه کمک‌های نظامی مستقیم به اوکراین را متوقف کرده و در عوض، تسلیحات مورد نیاز ناتو که این اتحاد به کی‌یف ارسال می‌کند، را به شرکای خود می‌فروشد.

آمریکا مسئولیت تعمیر تسلیحات نظامی ارسالی به اوکراین را برعهده دارد

پنتاگون همچنین یادآور شده که طی سه ماهه نخست سال جاری (میلادی)، ایالات متحده حداقل ۱۱۶ سیستم تسلیحاتی منتقل شده به نیرو‌های مسلح اوکراین را تعمیر کرد. در این گزارش آمده است: «گروه کمک امنیتی اوکراین (SAG-U) و فرماندهی ارتش آمریکا در اروپا و آفریقا (USAREUR-AF) گزارش دادند که در طول این سه‌ماهه، ایالات متحده حداقل ۱۱۶ پلتفرم پیشرفته منتقل‌شده از طرف آمریکایی را مرمت کرده است.»

جدول ضمیمه گزارش، داده‌هایی در مورد تجهیزات بازیابی شده ارائه می‌دهد، از جمله: ۵۴ خودروی جنگی و تانک، ۲۳ سامانه توپخانه، ۲۲ سامانه پدافند هوایی، ۵ ایستگاه رادار و ۲ هواپیمای بدون سرنشین. خودرو‌های زرهی جنگی استرایکر با ۵۱ دستگاه، بیشترین مورد تعمیر را داشتند و هویتزر‌های خودکششی M۷۷۷ در رتبه دوم قرار گرفتند که ۱۱ دستگاه از آنها تعمیر شده است.

در این گزارش اشاره شده که اوکراین فاقد زیرساخت‌های لازم و پرسنل آموزش‌دیده برای تعمیر سیستم‌های تسلیحاتی غربی است، بنابراین برخی از اقدامات در این زمینه در خارج از کشور انجام شده است. در طول این سه‌ماهه، ایالات متحده پشتیبانی تعمیر و نگهداری را در تأسیساتی در خاک لهستان، آلمان و رومانی به نیرو‌های مسلح اوکراین ارائه داد.

علاوه بر این، گزارش بازرس کل پنتاگون به کنگره نشان داده که در طول سه ماهه اول سال ۲۰۲۶، ایالات متحده ۵۶ مورد تحقیق در رابطه با فساد مالی و سایر موارد استفاده نادرست از کمک‌های آمریکا توسط اوکراین انجام داده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار