بقایی: اظهارنظر تهدیدآمیز امریکا باعث شد ایران حاضر به ادامه نشست چهارجانبه نباشد/ نگاه هیئت ایران این است که باید گریبان طرف مقابل را برای اجرای تعهدات بگیرید + فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۱۹۳۷۷

بقایی: اظهارنظر تهدیدآمیز امریکا باعث شد ایران حاضر به ادامه نشست چهارجانبه نباشد/ نگاه هیئت ایران این است که باید گریبان طرف مقابل را برای اجرای تعهدات بگیرید + فیلم

سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: پس از اظهارات تهدید آمیز رئیس جمهور آمریکا در رسانه، هیئت مذاکره کننده به صراحت اعلام کرد در چنین شرایطی حاضر به گفتگو نیست.
اسماعیل بقایی

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد: پس از اظهارات تهدید آمیز رئیس جمهور آمریکا در رسانه، هیئت مذاکره کننده به صراحت اعلام کرد در چنین شرایطی حاضر به گفتگو نیست.

وی افزود: قطر و پاکستان برای کمک به گفتگوها بسیار تلاش کردند؛ تاکید ما این بود که اگر این تهدیدات ادامه پیدا کند دیگر به صورت مستقیم مذاکره نخواهیم کرد.

بقایی خاطرنشان کرد: حضور ما در سوئیس مطالبه تعهدات طرف مقابل بود.

کد ویدیو

 

نگاه هیئت ایران این است که باید گریبان طرف مقابل را برای اجرای تعهدات بگیرید

کد ویدیو

 

قرار شد گروه‌های فنی به کار خودشان ادامه دهند

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: زمینه برای اغاز مذاکرات برای توافق نهایی بحث شد؛ قرار شد گروه‌های فنی به کار خودشان درباره موضوعاتی که لازمه اجرای موثر این یادداشت تفاهم است ادامه دهند.

وی افزود: در این مرحله کار هیات مذاکراتی تمام شده است اما تیم‌های فنی کار خودشان را فردا ادامه می‌دهند.

بقایی در ادامه گفت: یک متنی را دو میانجی  قطر و پاکستان صادر خواهند کرد و کلیات مواردی که عرض کردم درج شده است؛ این به عنوان سند توافقاتی که در جریان ۱۸ ساعت صورت گرفت معرفی می‌شود. 

سخنگوی وزارت خارجه تکمیل کرد: فراتر از این سند، سه نکته‌ای که اشاره کردم از جمله درباره صدور مجوز لازم برای فروش نفت ایران و بحث ازادسازی اموال مسدودشده ایران این دو مورد مهم است. این اتفاقات باید بیفتد تا طبق بند ۱۳ تفاهم نامه وارد مذاکرات برای توافق نهایی شویم.

کد ویدیو

 

جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان باید خاتمه پیدا کند

بقایی اعلام کرد: طبق بند 1 یادداشت تفاهم جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان باید خاتمه پیدا کند؛ فلسفه تشکیل این سازوکار این است که شاهد ادامه توقف جنگ در لبنان باشیم.
وی تشریح کرد: در خصوص باقی بندها که لازمه برای اغاز مذاکرات نهایی است گفتگوهایی انجام شد؛ درباره صدور مجوزهای لازم برای فروش نفت و ازاد سازی دارایی‌های ایران بحث شد و پیشرفت های خوبی صورت گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: در خصوص عبور ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز قرار شد سازوکاری ترتیب داده شود که مهم است.

کد ویدیو

 

سازوکار جدیدی با حضور میانجی‌ها برای نظارت بر آتش‌بس لبنان ایجاد شد

بقایی عنوان کرد: در جلسات چهارجانبه و قبل از ان نگرانی ما در رابطه با بدعهدی طرف مقابل بیان شد؛ خصوصا درباره تداوم نقض اتش بس توسط رژیم صهیونیستی.

وی اظهار داشت: برای اطمینان از پایداری صلح، سازوکار جدیدی با حضور میانجی‌ها جهت نظارت بر پایان جنگ شکل گرفت و توقف جنگ در لبنان پایدار خواهد بود.

کد ویدیو

 

در خصوص فروش نفت و آزادسازی اموال بلوک شده باید فردا گام های عملی برداشته شود

بقایی در پایان گفت: در این مرحله کار تیم مذاکره کنند تمام شد ولی کار تیم فنی فردا ادامه دارد.

کد ویدیو
پربازدیدترین آخرین اخبار