از خط زرد تا ترورها؛ تاکتیک صهیونیست‌ها برای دور زدن توافق غزه
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۳۶۸۱۷

از خط زرد تا ترورها؛ تاکتیک صهیونیست‌ها برای دور زدن توافق غزه

تحرکات میدانی صهیونیست‌ها در غزه بعد از اعلام به اصطلاح نقشه راه، حاکی از تلاش برای دور زدن توافق است.
5462

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به دنبال اعلام نقشه راه برای تکمیل توافق آتش بس غزه توسط نهاد موسوم به شورای صلح، گمانه‌زنی‌های زیادی درباره عدم اجرای این نقشه راه در سایه فریبکاری‌های مداوم صهیونیست‌ها وجود دارد و بسیاری معتقدند که رژیم اشغالگر باز هم توافق آتش بس را دور می‌زند.

پیام آتش صهیونیست‌ها در غزه بعد از اعلام نقشه راه آتش‌بس

در این زمینه، با هر دور مذاکره یا اعلام طرح‌های حل و فصل در مورد نوار غزه، شکاف عمیقی بین فرمول‌بندی‌های سیاسی توافقات و اقدامات ارتش اشغالگر اسرائیل در میدان پدیدار می‌شود و این بار هم تل آویو با تحمیل واقعیت‌های نظامی جدید در میدان، به دنبال بی‌معنی کردن توافقات دیپلماتیک است.

بعد از اعلام نقشه راه برای تکمیل توافق آتش بس غزه توسط به اصطلاح شورای صلح، حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش اشغالگر در مناطق مختلف نوار غزه همچنان ادامه دارد. این نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها می‌خواهند این پیام را برسانند که همچنان دست بالا را در این جنگ دارند و هر زمان می‌توانند از گزینه نظامی استفاده کنند.

استراتژی رژیم اشغالگر در تعامل با توافق‌های آتش بس مبتنی بر تحمیل حضور نظامی شدید است که قبل یا همراه با هرگونه تفاهمی صورت می‌گیرد، با هدف تبدیل هرگونه دستاورد سیاسی بالقوه طرف مقابل به یک ابزار چانه‌زنی جدید که میانجی‌ها را مجبور به دادن امتیازات بیشتر می‌کند.

در این زمینه وسام عفیفه، نویسنده و تحلیلگر سیاسی، در گفت‌و‌گو با الجزیره اعلام کرد که پیام‌های صهیونیست‌ها در میدان به شکل خونین ارائه می‌شود تا شرایط مورد نظر آنها را تحمیل کند و توانایی ارتش اشغالگر را برای مانور نظامی تا آخرین لحظه نشان دهد.

وی افزود: زبان بمباران و تخریب، هدف قرار دادن پناهگاه‌ها و انبار‌ها و تشدید فاجعه آوارگی، ابزاری برای فشار در عرصه سیاسی داخلی در تل‌آویو و ارسال سیگنال‌هایی به مخاطبان داخلی و منطقه‌ای است؛ با این مضمون که اسرائیل به دنبال دیکته کردن شرایط نهایی با زور است.

این تحلیلگر فلسطینی تاکید کرد که گروه‌های فلسطینی، میانجی‌ها و دولت آمریکا بر سر فرمول‌های خاصی توافق کردند که شامل بازه‌های زمانی برای اجرا، مراحل انتقالی برای عقب‌نشینی اشغالگران صهیونیست به «خط زرد» و ورود کمک‌ها به غزه به میزان ۶۰۰ کامیون در روز است.

وسام عفیفه گفت: آزمون واقعی در توانایی واشنگتن و میانجی‌ها برای وادار کردن طرف اسرائیلی به پایبندی به این تعهدات در طول دوره انتقالی ۱۴ روزه نهفته است.

تاکتیک‌های صهیونیست‌ها برای دور زدن توافق

از سوی دیگر، نهاد ابو غوش، کارشناس امور رژیم صهیونیستی در این زمینه اعلام کرد که تداوم وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در نوار غزه با وجود اعلام نقشه راه، نشان دهنده خشم و نارضایتی در محافل سیاسی و نظامی در تل آویو نسبت به فرمول این توافق است که برخلاف پیشنهاد‌های قبلی که عمدتاً بر خواسته‌های اسرائیل بدون تحمیل هیچ گونه تعهد متقابلی متمرکز بود، این بار تعهداتی را به این رژیم تحمیل می‌کند.

وی اظهار داشت: رژیم اشغالگر تلاش دارد تا با سوء استفاده از جزئیات جدول زمانی، مکانیسم‌های تأیید و کمیته‌های بین‌المللی، همچنان حاشیه وسیعی برای مانور و تعلل داشته باشد تا سه ستون خود در نوار غزه را حفظ کند: اعمال منطقه امنیتی که به عنوان خط زرد شناخته می‌شود، ادامه سیاست آوارگی فلسطینیان و حفظ آزادی عمل یگان‌های ترور خود برای انجام عملیات‌های تروریستی.

این تحلیلگر عرب زبان گفت که با وجود تلاش‌های زیاد رژیم صهیونیستی برای مانع‌تراشی و تعلل، اگر دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ، واقعاً به دنبال اجرای مفاد این توافق و دستیابی به روند سیاسی در غزه باشد، اسرائیل مجبور است دست کم تعدادی از مفاد توافق مذکور را اجرا کند.

با این وجود، ناظران معتقدند در حالی که تلاش‌ها برای تصویب جدول زمانی و تشکیل نیروی بین‌المللی و نهاد‌های مربوطه در غزه ادامه دارد، اما میدان غزه همچنان عرصه واقعی است که می‌تواند تعیین کند نقشه راه برای تکمیل توافق آتش بس اجرا خواهد شد یا نه؛ به ویژه اینکه رژیم صهیونیستی همچنان قصد دارد مرز‌های هر توافق دیپلماتیکی را با آتش ترسیم کند.

در همین زمینه، با وجود انعطاف پذیری بالایی که گروه‌های مقاومت در این توافقنامه نشان دادند، اما مفاد آن باز هم با واکنش منفی صهیونیست‌ها همراه بود و آنها تاکید کردند که چنین توافقی قابل اجرا نیست و صرفاً برای مانور و تبلیغات سیاسی در آستانه انتخابات اسرائیل منعقد شده است.

گادی آیزنکوت، رئیس سابق ستاد ارتش صهیونیستی و از اعضای برجسته کنست گفت که هرگونه توافق پیش بینی شده در معرض یک آزمون بزرگ قرار خواهد گرفت و با میزان دستیابی به اهداف جنگ سنجیده می‌شود؛ یعنی نابودی حماس یا از بین بردن کامل قدرت نظامی و سیاسی آن و هر نتیجه‌ای کمتر از این به معنای شکست اسرائیل است.

او همچنین از کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر به دلیل عدم ارائه جزئیات توافق مذکور انتقاد و این سوال را مطرح کرد که آیا اسرائیل در شرایط کنونی مجبور به پذیرش این توافق شده است. ایتمار بن گویر، وزیر فاشیست امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم به نوبه خود مفاد این توافق را رد کرده و آن را کاملاً غیرقابل قبول دانست.

ناظران معتقدند، نتانیاهو که در محاصره انواع بحران‌های داخلی و خارجی قرار دارد، آخرین کسی است که چنین توافقی را می‌خواست و این توافق به هیچ وجه نمی‌تواند روایت او را در مورد پیروزی مطلق تایید کند؛ زیرا اشغال کامل غزه، آواره کردن مردم این باریکه به خارج از آن، نابودی کامل حماس در سطح سیاسی و نظامی و تضمین امنیت برای شهرک‌های اطراف غزه، از جمله برجسته‌ترین اهداف اعلام شده او بود که محقق نگشت و هر چیزی کمتر از رسیدن به این اهداف، به معنای شکست برای اوست.

بنابراین، به نظر می‌رسد نتانیاهو روی یافتن روزنه‌ای در عدم پایبندی حماس به مفاد توافق شرط بندی کرده است تا بتواند بار دیگر آن را از ماهیت خود تهی کرده و مجدداً به جنگ برگردد.

پربازدیدترین آخرین اخبار