مدير گروه اجرايي مركز پيوند اعضا و دياليز دانشگاه علوم پزشكي مشهد اظهار داشت: مشكل فرهنگي و عدم ارتقاء دانش افراد در خصوص پيوند اعضا مشكل عمده كمبود منبع اهداي عضو مي باشد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از مشهد، علي اصغر يارمحمدي ظهر امروز در نشست خبري پيوند اعضا در بيمارستان منتصريه مشهد تصريح كرد: كشور ايران جزء كشورهاي پيشرو در پيوند اعضا در خاورميانه شده است به طوري كه تا پايان سال 89 بيش از 29 هزار 764 پيوند كليه، هزار و 200 پيوند كليه، 362 پيوند قلب، 79 پيوند بانكراس، 55 پيوند ريه، 43 هزار و 237 پيوند قرينه، سه هزار و 402 پيوند مغز استخوان و هفت پيوند پوست انجام شده است.
وي افزود: بيش از 30 هزار مركز پيوند كليه در ايران وجود دارد كه به عنوان الگو در جهان مطرح شده است و از منظر مراجع، روش پيوند كليه در ايران بهترين روش مورد استناده در جهان مي باشد.
يار محمدي فرهنگ سازي و ارتقاء دانش عمومي در خصوص پيوند اعضا از طريق رسانه را عاملي موثر در رفع مشكلات فرهنگي به عنوان مشكل عمده در كمبود منبع اهداي عضو دانست و اظهار داشت: بهترين منبع اهداي عضو بيماران مرگ مغزي مي باشند كه در اين راستا يكي از اقدامات مهمي كه رد مركز پيوند اعضا دانشگاه علوم پززشكي انجام شده تاسيس «خانواده بزرگ اهداي عضو » مي باشد.
مدير گروه اجرايي مركز پيوند اعضا و دياليز دانشگاه علوم پزشكي مشهد در ادامه گفت: افراد مي توانند رضايت خود را پيش از فوت در خصوص اهداي اعضايشان اعلام و كارت اهداي عضو دريافت كنند كه بعد از فوت مركز در اخذ مشكل دچار مشكل نشوند.
** در سال آينده جراحي و پيوند مغز استخوان و قرينه راه اندازي مي شود
وي با اشاره به تاريخچه بيمارستان منتصريه به عنوان مركز پيوند اعضا دياليز بيان كرد: اين بيمارستان با زير بناي 9 هزار و 200 متر مربع و در شش طبقه و داراي 54 دستگاه دياليز از موقوفات آستان قدس رضويمي باشد كه رد سال 89 توسط آستان قدس بازسازي و رسما به دانشگاه علوم پزشكي تحويل شده است.
وي افزود: اين بيمارستان داراي دو بخش پيوند اعضا و دياليز در سه بخش كودكان بزرگسالان و دياليز ويژه است كه نيروي انساني و تجهيزات آن مربوط به دانشگاه علوم پزشكي مي باشد و در ماه آينده عمليات دياليز كليه و در سال آينده جراحي و پيوند مغز استخوان و قرينه راه اندازي خواهد شد. كه بيش از دو هزار مورد پيوند اعضا در اين بيمارستان صورت رفته ولي در حال حاضر پيوند كبد و پانكراس به دلايلي به تهران و شيراز انتقال داده مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد در خصوص هزينه هاي پس از پيوند عضو بيان داشت: بيماران به ارائه دفتر چه هاي خدمات درماني از لحاظ تهيه دارو، خدمات اورژانس مورد حمايت دولت قرار مي گيرند ولي رفع مشكلات معيشتي و اجتماعي بيماران مستلزم كمك رساني ارگانهاي مربوطه است و در حيطه دانشگاه علوم پزشكي نمي باشد.
يارمحمدي با اظهار اميدواري از پيوند مغز استخوان در آينده خبر داد و اظهار داشت: نيروي انساني متخصص جهت گذراندن دوره آموزشي پيوند مغز استخوان به اروپا اعزام شده است و در آينده اين مركز مجهز به پيوند تمام اعضا خواهد شد كه پيوند كليه، كبد، قلب، قرينه و پانكراس در الويت قرار خواهد گرفت.
در ادامه محمد جعفر مدبر عزيزي مدير مركز پيوند اعضا و دياليز دانشگاه علوم پزشكي ضمن تشكر از رسانه ها جهت توسعه فرهنگ اهداي عضو اظهار داشت: پس از تصويب قانون پيوند اعضا، در دانشگاه علوم پزشكي مشهد از تعدا 276 مورد مرگ مغزي 958 بيمار با پيوند عضو حياتي دوباره يافته اند.
وي ادامه داد: از اين تعداد 523 بيمار نارسايي كليه، 133 نفر كبد، 220 نفر قرنيه، 72 نفر پوست و شش نفر قلب و چهار نفر پانكراس حيات دوباره يافتند و حدود 26 هزار نفر در خصوص اهدا عضو در اين مركز ثبت نام داشته اند.
لازم به ذكر است در پايان اين نشست از خانواده احمد زواري چشمه جوان 20 ساله ساكن شهرستان فريمان كه بر اثر تصادف دچار مرگ مغزي شده بود به خاطر اهداي عضو به نيازمندان تقدير شد.