مشاور معاون بهداشتي وزارت بهداشت گفت: ايجاد تغيير رفتار در جامعه به منظور پيشگيري از بيماري هاي دهان و دندان از معضل اساسی بهداشت دهان و دندان در كشور مي باشد.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از شيراز، دكتر اعتمادي، در سمينار كشوري بهداشت دهان و دندان که از امروز به مدت سه روز در محل دانشگاه علوم پزشكي شيراز در حال برگزاري است، اظهار داشت: در زمينه بهداشت دهان و دندان در كشور دو معضل اساسي وجود دارد كه معضل و مشكل اول مربوط به بالا بودن تعداد موارد بيماري دهان و دندان در كشور و معضل دوم در خصوص ايجاد تغيير رفتار در جامعه به منظور پيشگيري از بيماري هاي دهان دندان مي باشد.
وی در ادامه عنوان کرد: خدمات دندان پزشكي داراي هزينه هاي بالايي است كه دستيابي به هدف كاهش مواد بيماري دهان و دندان تنها از طريق تربيت دندان پزشك ميسر نمي باشد و با توجه به تجربيات موفق سال هاي گذشته، تربيت بهداشت كاران دهان و دندان مي تواند در زمينه پيشگيري از بيماري هاي دهان و دندان موثر واقع شود.
مشاور معاون بهداشتي وزارت بهداشت اذعان کرد: پيشگيري از بيماري هاي دهان و دندان بايستي از بدو تولد نوزادان و در كودكي برنامه ريزي و اجرا شود؛ برنامه هاي آموزشي بهداشت دهان و دندان در برنامه آتي پزشكان گنجانده خواهد شد.
دكتر خوشنويسان، رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي اظهار داشت: هدف از برگزاري اين همايش اطلاع رساني براي اقدامات انجام شده و هماهنگي و تصميم گيري بران برنامه هاي آينده است.
وی در ادامه عنوان کرد: در سن شش سالگي اولين دندان دايمي جايگزين دندان شيري مي شود و با توجه به برنامه ريزي وزارت بهداشت و پايش كودكان 6 تا 12 ساله و ارايه خدمات دندان پزشكي مي توان از بروز بيماري هاي دهان و دندان پيشگيري نمود.
رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي گفت: با توجه به بررسي هاي انجام شده مشخص شده است كه هركودك كمتر از سه سال حداقل 8 تا 13 با به پزشك مراجعه مي كند؛ لذا استفاده از ساير نيروهاي پزشكي مانند پزشكان و پرستاران مي تواند در امر پيشگيري از بيماري هاي دهان و دندان كمك نمايد و اين افراد در حين معاينه مي توانند با توجه به وضعيت دندان كودكان مشاوره لازم به والدين ارايه کنند.
لازم به ذکر است، برنامه هاي آموزشي بهداشت دهان و دندان در برنامه آتي پزشكان گنجانده خواهد شد.