آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۳۳۶۵
نشست آسيب شناسي ازداوج دانشجويي – بخش 3

پروفسور باهر: بومي‌گزيني دانشگاه‌ها در موفقيت ازدواج‌هاي دانشجويي موثر است

استاد دانشگاه شهيد بهشتي اظهار داشت:‌ با روي‌ آوردن دانشگاه‌ها به گزينش دانشجويان بومي منطقه خود زوج‌هاي دانشجو نيز از لحاظ فرهنگي نزديك به هم خواهند بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو» پروفسور باهر در نشست آسيب شناسي ازدواج دانشجويي كه در محل «خبرگزاري دانشجو» برگزار شد، اظهار داشت: يكي از مشكلات دانشگاه‌هاي ما اين است كه دانشجوياني كه از شهرستان‌هاي مختلف براي تحصيل به تهران و شهرهاي بزرگ مي‌آيند بايد با ازدواج با فرد ديگر بتوانند هماهنگي فرهنگي بين خانواده خود و همسرشان برقرار كنند.

وي با بيان اينكه در برخي از ازدواج‌هاي دانشجويي هيچ كدام از خانواده‌ها موافق نيستند، گفت: چون دختر و پسر به تنهايي و بدون حمايت مالي والدين نمي‌توانند زندگي مشترك خود را شروع كنند بنابراين در آغاز زندگي دانشجويي با مشكلات بسياري مواجه مي‌شوند.

پروفسور باهر بر افزايش سطح علمي دانشگاه‌هاي شهرستان ها تأكيد و خاطرنشان كرد: بايد سطح علمي دانشگاه‌هاي شهرستان ها را بالا ببريم تا دانشجويان شهرستاني نسبت به تهراني‌ها احساس حقارت نكنند و در همان شهر و منطقه‌ خود به تحصيل بپردازند.

استاد دانشگاه شهيد بهشتي ادامه داد:‌ دختر و پسري كه با يك فرهنگ مشابه ازدواج مي‌كنند موفقيت بيشتري نسبت به ساير زوج‌ها خواهند داشت.

وي ترويج زير مجموعه‌هاي فرهنگ‌هاي جامعه را از ديگر راهكارهاي ايجاد موفقيت در ازدواج هاي دانشجويي بيان كرد و افزود:‌ صدا و سيما و مراكز فرهنگي كشور بايد زيبايي هاي فرهنگي مناطق مختلف كشور را معرفي كنند تا جوانان با فرهنگ هاي مختلف آشنايي داشته باشند.

پروفسور باهر همچنين گفت:‌ متاسفانه در حال حاضر صدا و سيما به جاي ترويج زيبايي‌هاي فرهنگ هاي مناطق مختلف كشور به تمسخر بعضي فرهنگ‌ها مي پردازند مثلا با ساخت سريالي مانند برره كردها و لرها را با هم دشمن مي‌كند.

استاد دانشگاه شهيد بهشتي ازدواج و اقتصاد را دو ركن اساسي در هر جامعه‌اي عنوان كرد و گفت: ازدواج مسئله فراگير و نامرئي جامعه است كه حتي از اشتغال جوانان نيز مهم‌تر است چون تنها درصدي از جوانان به سمت اشتغال روي مي‌آورند ولي تمام جوانان تمايل به ازدواج دارند.

وي با اشاره به تغيير اهداف ازدواج از گذشته تاكنون اظهار داشت:‌ در گذشته بچه دار شدن تناسل و شام و نهار خوردن در خانه هدف ازدواج بود يعني ازدواج‌ها از نوع مقاربتي بودند به اين معنا كه همه نزديك به هم زندگي مي‌كردند.

پروفسور باهر ادامه داد:‌ در حالي كه در جامعه كنوني ازدواج هاي واقعي بايد به سمت استكمال بروند و دختر و پسر از حقوقي مساوي برخوردار باشند.

استاد دانشگاه شهيد بهشتي زن و مرد بودن را تنها ملاكي براي شناسايي انسان ها عنوان و تصريح كرد: زن يا مرد بودن ملاك ارزشي نيست بلكه تنها تقواست كه به عنوان ملاك ارزش انسان‌ها مطرح شده است.

وي از چهار استراتژي اساسي در ازدواج ياد كرد و گفت: سنخيت سني و جسمي اولين استراتژي ازدواج است بنابراين زن و مرد بايد از لحاظ جسمي با هم تناسب داشته باشند تا زندگي آنها در دوران پيري هم با موفقيت ادامه پيدا كند.

پروفسور باهر سنخيت فرهنگي را به عنوان استراتژي دوم ازدواج نام برد و گفت: سنخيت فرهنگي به اين معناست كه دو نفر بتوانند مصاحب هم باشند نه مالك يكديگر اين در حالي است كه در برخي ازدواج‌ها زن و يا مرد دوست دارند مالك طرف مقابلشان باشند.

بنيان‌گذار مكتب رفتارشناسي اجتماعي در ادامه تأكيد كرد: بايد اين فرهنگ در زوج‌هاي جوان به وجود آيد كه هيچ كس مالك كس ديگري نيست و تنها خداست كه مالك همه ماست.

وي با اشاره به سنخيت خانوادگي به عنوان سومين استراتژي ازدواج دانشجويي گفت: در ايران انواع و اقسام خانواده‌‌هاي كرد، ترك و بلوچ زندگي مي‌كنند كه تمام اين خانواده ها داراي زيرمجموعه‌هايي هستند و سنت‌هايي دارند كه ممكن است براي طرف ديگر ناشناخته باشد.

پروفسور باهر در ادامه بيان داشت: دختر و پسر بايد با فرهنگ خانواده طرف مقابل خود به خوبي آشنا باشند؛ زيرا نمي‌توان فرهنگ كسي را بعد از ازدواج تغيير داد.

استاد دانشگاه شهيد بهشتي همچنين گفت: دختر و پسر هركدام گلي هستند كه از گلدان يك خانواده پرورش يافته اند بنابراين نمي‌توان گل را بدون وجود گلدان پذيرفت.

وي سنخيت اعتقادي را از ديگر استراتژي‌هاي مهم ازدواج دانشجويي دانست و گفت: دو نفر بايد از لحاظ باورها و اعتقادات شبيه هم باشند يا اينكه حداقل اين را بياموزند كه اگر كارهايي از نظر ما معتبر نيست ولي شايد براي ديگران محترم باشد به اين معنا كه هر يك از زوجين نبايد اجازه دهند طرف مقابلشان به اعتقادات خانواده آنها توهين كند حتي اگر به آن اعتقادي نداشته باشد.

پروفسور باهر در پايان خاطرنشان كرد: ازدواج دانشجويي با هدف دستيابي به استكمال مي‌تواند در تسريع روند شكل گيري خانواده در ايران مؤثر باشد به شرطي كه نظارت عالي بر اين امر وجود داشته باشد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار