آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۸۲۱۱

پافشاري مراکشي‌ها به تحريم انتخابات

گروه‌هاي مخالف در مراکش با برگزاري تظاهرات در سراسر اين کشور تحريم انتخابات پارلماني را خواستار شدند.
به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پرس تی وی، فعالان مخالف در مراكش به رهبري جنبش موسوم به 20 فوريه با استفاده از شبکه‌هاي اجتماعي و پخش تراکت، مردم مراکش را به خودداري از شرکت در انتخابات روز جمعه فراخواندند.
 
در پي شروع قيام‌هاي مردمي در تونس و مصر در اوايل سال 2011 ميلادي، مراکش صحنه اعتراضات گسترده‎ با هدف محدود کردن قدرت محمد ششم، پادشاه اين کشور بوده است.
 
با گسترده‎تر شدن دامنه اعتراضات و افزايش فشارها بر پادشاه مراکش، وي در ماه ژوئن از برنامه‌ها براي برخي از اصلاحات در قانون اساسي خبر داد.
 
اين در حالي بود که اين اصلاحات در جريان همه‌پرسي که در ماه جولاي برگزار شد، مورد موافقت قرارگرفت.
 
مطابق با اين تغييرات، پادشاه همچنان قدرت را به عنوان رئيس دولت، فرمانده کل ارتش و همچنين بالاترين مقام مذهبي در کشور در اختيار دارد.
 
اين اصلاحات که مخالفان آن را عوام‌فريبي توصيف مي‌کنند، راه را براي برگزاري انتخابات زودهنگام که قرار است سپتامبر 2012 برگزار شود، هموار کرد.
 
مخالفان با رد اين اصلاحات در عين حال برگزاري راي گيري زودهنگام را تدبيري ناکارآمد توصيف کردند.
 
به گفته مخالفان، برگزاري اين راي گيري هيچ تاثيري در محدود کردن اختيارات پادشاه نخواهد داشت.
 
در همين حال ديده بان حقوق بشر چهارشنبه با صدور بيانيه‌اي به مقام‌هاي دولتي مغرب درباره برخورد خشونت آميز با معترضاني که خواستار تحريم انتخابات هستند، هشدار داد.
 
در اين بيانيه آمده است: برخي از گروه‌ها خواستار تحريم انتخابات شده‎اند و اصلاحات حکومتي را در زمينه تفکيک قوا و مهار اختيارات خاندان سلطنتي ناکافي مي‌دانند.
 
اين بيانيه تصريح كرده است: آزار و اذيت مردمي که خواستار تحريم انتخابات هستند به اندازه آزار و اذيت آن دسته که از حزب و يا نامزد خاصي حمايت مي‌کنند، بد است و اين مسئله بر روند برگزاري انتخابات سايه مي‌افکند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار