رهبر معظم انقلاب در سال 86 در جمع مردم یزد با اشاره به انتخابات مجلس بیان کردند: انتخابات نمایشگاهیست که صحنهای برای نشان دادن عزم و رشد ملی ملت ایران است و پایبندی به نظام مردمسالاری دینی را نشان میدهد.
گروه سياسي «خبرگزاری دانشجو»؛ در زندگی همه انسانها روزهایی هست که هیچگاه از خاطرشان نمیرود؛ مثل سالروز تولد. در تاریخ هر کشوری روزهایی هست که آن راگرامی میدارند مثل استقلال کشورها.
روز 12 دی ماه سال 1386 روزی است که شهر قنات و قنوت و قناعت بهار جان تازه گرفت و در تاریخ این شهر به یادگار ماند. دوازدهم دی 1386 نقطه عطف و برگ زرینی در دفتر پر از افتخار مردم این استان است که در آن، مردم متدین و ولایت مدار یزد با حضور بی نظیر و سراسر عشق و علاقه خود به استقبال سلاله پاک حضرت فاطمه زهرا (س)، رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) رفتند و با این حضور گرم و بی نظیر، دشمنان و بدخواهان نظام مقدس جمهوری اسلامی را برای بار دیگر مأیوس کردند تا این واقعه مهم به حماسه ای جاوید و ماندگار مبدل شود که هیچ گاه از خاطره مردم آیینه صفت، صادق، قدرشناس و نجیب این دیار پاک نخواهد شد.
خنکای صبحگاه دوازدهم، میدان مرکزی شهر به انتظار برپایی کلاس درسی از تبار نور نشسته بود، موضوع درس، عشق، دلدادگی و اقتدا به پاکی بود، آنروز پا به پای تمام پنجرههایی که به صبحگاهان شوق گشوده میشد میزبان صمیمیت آب، آیینه و آفتاب بود، از ابتدا تا انتهای شهر پارچه نوشتهها خبر از مسیر عبور یار میداد «مولا و مقتدایم، سید علی خوش آمدی»، «شهیدان برخیزید به مقدمش گل ریزید» «نور جلی میآید، سید علی میآید» از خیابانهایی که منتهی به فضای میدان شهر میشد، خیل عظیم جمعیت با پای پیاده همچون رودی برای رسیدن بهدریا در تب و تاب بودند.
آن روزها نزدیک به انتخابات مجلس شورای اسلامی هشتم بود و در زمره مسائل مهم کشور در آن سال بود که امام خامنه ای نیز در این سفر در جمع پرشور مردم که در میدان میر چخماق حضور پیدا کرده بودند با اشاره به این رویداد مهم در کشور به تبیین آن پرداختند و به این بهانه برخی از این سخنان را مرور کنیم و با تامل آن را در انتخاباتی که در پیش و رو داریم به کار ببریم و دیگر شاهد حوادثی چون فتنه 88 نباشیم.
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در جمع مردم یزد، این شهر را مرکز دانش، مرکز هنر، مرکز کار و تلاش و ابتکار، مرکز ایمان و دینباوری خواندند و اظهار داشتند: همواره مردم عزیز شهر یزد و استان یزد را به عنوان مردمی با استعداد، نجیب، سرشار از ایمان و باور دینی، سرشار از نیروی کار و ابتکار و تحرک و آماده در همه میدان هايی که در طول تاریخ معاصر ما از ملت ایران انتظار میرفته است، هم قبل از انقلاب و هم بعد از پیروزی انقلاب، در عرصههای دفاع مقدس، در عرصهی دفاع از هویت انقلاب اسلامی و پس از پایان دفاع مقدس و تا امروز هم در عرصه دفاع از ارزش هايی که مورد تهاجم سیاسی و فرهنگی دشمنان قرار گرفته بود، مشاهده کردیم و آزمودیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشتند: مسئله انتخابات، مسئله مهم امسالِ ملت ایران است و این آخر سالی شاید مهمترین مسئله کشور که در سال جاری ما اتفاق میافتد، انتخابات مجلس است، البته هنوز تا آن وقت فاصله داریم و زمان برای حرف زدن و گفتن هنوز باقی است، بنده هم عرایضی دارم که انشاءاللَّه در وقت خود خواهم گفت.
رهبر انقلاب در سخنان خود انتخابات را یک نمایشگاهی نامیدند که صحنه ای برای نشان دادن عزم و رشد ملی ملت ایران، استقامت ملت ایران، دانايی و هوشیاری ملت، پایبندی به نظام مردمسالاری دینی است. ایشان با تاکید بر حضور مردمی و قدردانی مردمی درانتخابات بیان کردند: سعی شد در این کشور، باب انتخابات بسته شود تا دشمنان بتوانند بگویند نظام جمهوری اسلامی نظام مردمی نیست، اما خدای متعال نگذاشت و اراده الهی بر اراده بدخواهان فائق آمد.
رهبر معظم انقلاب با درجه بندی در انتخابات، حضور در انتخابات در راس و پیدا کردن نمایندهی اصلح را در درجه دوم قرار دادند و تاکید کردند آن کسانی که به وسیله شورای نگهبان صلاحیت آنها اعلام میشود، معنایش این است که این از حداقل صلاحیت مورد نیاز برخوردار است، اما در بین این افراد برخی نسبت به دیگران دارای صلاحیت بیشترند که هنر ملت ایران و مردم شهرها و حوزههای انتخابیه این است که دقت کنند، نگاه کنند، اصلح را بشناسند و بهترین را انتخاب کنند.
مقام معظم رهبری در ادامه خاطرنشان کردند: مردم توجه باید داشته باشند که تبلیغات رنگین و متنوع ملاک نیست، وعدههای غیر عملی ملاک نیست، من با خودِ نمایندههای محترم در دورههای مختلف وقتی مواجه شدم، به اینها گفتم که آقایان و خانم های نماینده وظیفه نماینده این نیست که وعده عمرانی و فلان پروژه، فلان کار را در منطقه انتخابی خود به مردم بدهد اینها کار اجرايی و کار دولت است، وظیفه نماینده این است که بتواند قانون مورد نیاز کشور را پیدا کند، آن قانون را جعل کند.
ایشان تصریح کردند: بداخلاقی های انتخاباتی از طرف علاقهمندان به نامزدهای انتخاباتی گوناگون شایسته ملت ما نیست و تهمت زدن آدم های مؤمن، مصونیتدار از لحاظ اسلامی و شرعی، در معرض هتک آبرو قرار دادن در شبنامهها، مطبوعات، پایگاه های اینترنتی و غیره، اینها اصلاً مصلحت نیست و من به طور جد از همه کسانی که نسبت به نامزدهای مختلف علاقهمندیای دارند، درخواست میکنم، اصرار میکنم که این علاقهمندی خودتان را از راه تخریب دیگران، اهانت به دیگران، متهم کردن دیگران نشان ندهید و هرچه میخواهید، از نامزد مورد علاقهی خودتان تمجید کنید تعریف کنید، اما دیگران را تخریب نکنید که این علامت بدی است.
رهبري با اشاره به سفر خود در اوایل انقلاب به یزد اظهار داشتند : وضعیتی که در شهر یزد در آن روز دیدم، شگفتآور بود، آن روحیه پرتپش انقلابی در کنار نظم و انضباط و آرامش و متانت که در این شهر من مرحوم آیت اللَّه شهید صدوقی را در آن دوره نه به عنوان فقط یک روحانی برجسته در یک شهر بلکه به عنوان یک رهبر دینی و سیاسی و فرهنگی، یک رهبر انقلابی تمام عیار در این شهر و در شهرهای سرتاسر استان -مشاهده کردم و احساس کردم.
مقام معظم رهبری همچنین در این سفر در جمع دانشجویان دانشگاه های یزد در خصوص رابطه با آمریکا اظهار داشتند: رابطه سیاسی با آمریکا برای ما مضر است بدین دلیل که اولاً خطر آمریکا را کم نمیکند. آمریکا به عراق حمله کرد، در حالی که با هم رابطهی سیاسی داشتند، سفیر داشتند؛ این آنجا سفیر داشت، آن هم اینجا سفیر داشت و رابطه که خطر جنونآمیز و سیطرهطلبانهی هیچ قدرتی را از بین نمیبرد و ثانیاً وجود رابطه برای آمریکايیها - نه امروز، همیشه اینطور بوده وسیلهای برای نفوذ در قشرهای مستعد مزدوری در آن کشور بوده است و انگلیسیها نیز هم همین طور بودند.
ایشان همچنین بیان کردند: ما هر سال یک انتخابات داریم راه میاندازیم؛ مگر غیر از این است؟ مگر مردم در انتخابات شرکت نمیکنند؟ مگر در جاهای دیگر دنیا که ادعای دموکراسی دارند، بیش از این کاری انجام میگیرد؟ با این شور و شوق، مردم در انتخابات های گوناگون شرکت میکنند؛ با رقابت هايی که وجود دارد؛ رقابت کامل بین جناحهای مختلف، باز - حالا آنکه میگوید، دشمن است - در داخل چرا یک عدهای همینطور یا صریحاً می گویند دموکراسی و مردم سالاری نیست، یا صریحاً نمیگویند؛ جوری می گویند که معنایش همان «نیست» است؟ می گویند آقا ما باید برای ایجاد مردمسالاری در کشور تلاش کنیم! چیزی که هست. میخواهید برای ایجاد آن چیزی که هست، تلاش کنید!؟ اینها آن چیزهايی است که نقطه مقابل اعتماد به نفسی است که ملت ما به آن احتیاج دارد و باید آن را داشته باشد. در پایان اگر به این سخنان گهر بار ایشان توجه کرده بودیم هرگز این قضایای انتخابات در دوره های بعد از آن به خصوص فتنه 88 بوجود نمیآمد، پس با کمی درنگ این بار با تجربه تلخی که داشتیم آنها را که چهار سال قبل به ما گوشزد کرده بودند فرا گرفته و به کار بریم تا دیگر شاهد این گونه ماجراها نباشیم.