انتخابات این دوره از مجلس شورای اسلامی در مجموع دارای حساسیت های خاصی است که بر نیروهای ارزشی و متدین فرض است که در سه مرحله قبل، حین و بعد از انتخابات با حفظ وحدت، با نگاه ویژه به امنیت ملی تحت تدابیر و منویات رهبر معظم انقلاب در صحنه حاضر و انجام وظیفه كنند.
در اين راستا خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» گفتوگويي تفصيلي با احساندوست، مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان به شرح زیر ترتيب داده است؛
«خبرگزاری دانشجو»: عملکرد احزاب و گروه های سیاسی مختلف را در انتخابات پیش رو چگونه پیش بینی و ارزیابی می کنید؟
احساندوست: اگر بخواهیم جریانی به صحنه آرایش های سیاسی در انتخابات مجلس نهم نگاه کنیم، سه جریان اصولگرایی، انحرافي و اصلاحات فعال هستند.
دو جریان انحرافي و اصلاحات که بخشی از اصلاح طلبان در فتنه 88 در آن فعال بودند و از نگاه نظام جمهوری اسلامی، فتنه گران باید ابتدا پاسخگوی خیانت علیه انقلاب و مردم باشند.
به نوعی طیف فتنه اصلاحات به دنبال چالشی کردن امنیتی و سیاسی انتخابات هستند که جریان انحراف هم برابر برخی اطلاعات و اخبار در دامنه احتمالی اقدامات چالشی و امنیتی هم حضور پیدا خواهد کرد.
هرچند تعداد زیادی از کاندیدهای این جریان با چهره های سفید و چراغ خاموش به صحنه آمده اند تا بتوانند حضور و نفوذ خود را در مجلس تثبیت کنند و برای آینده نظام مشکلاتی را ایجاد کنند.
جریان اصولگرایی علی رقم طیف بندی های خاص، با حضور فعال در عرصه انتخابات به دنبال استمرار گفتمان اصولگرایی در کشور به ویژه مجلس برای پیشرفت آرمان های انقلاب، امام و مقام معظم رهبری هستند.
به نظر شما در انتخاب نامزدها به چه چیزهایی باید دقت بیشتری داشت و از چه طیق می توان نماینده اصلح را برگزید؟
مردم باید در انتخاب اصلح ملاک های مطروحه از سوی امام (ره) و مقام معظم رهبری را به درستی مطالعه و پیگیری کنند و با شاخصه هایی که وجود دارد نمایندگان خود را انتخاب نمایند.
مهم ترین معیارها و شاخصه ها قائل بودن به گفتمان امام، انقلاب و مقام معظم رهبری است که این به معنای داشتن بینش و اعتقاد قوی و سابقه عملکرد و رفتاری در این شاخصه است.
اگر با دقت شاخصه گفتمان را مورد توجه قرار دهیم، هیچ مشکلی در تشخیص و انتخاب نماینده اصلح پیش نخواهد آمد و مجلسی در خط انقلاب، فعال و کارآمد خواهیم داشت.
به نظر شما لازمه حضور حداکثری مردم در صحنه و عرصه انتخابات چیست؟
نظام جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تا کنون، به پشتوانه حضور و حمایت مردم ایران اسلامی به عنوان جمهوریت نظام، توانسته است به راه درخشان خود ادامه بدهد.
یکی از عرصه ها و نمادهای حضور مردم، انتخابات در کشور ماست که به هر میزان مردم در صحنه انتخابات حضور پیدا کنند، تضمین آینده انقلاب به ویژه در دهه پیشرفت و عدالت، رفع تهدیدات، پیشرفت برنامه های کلان توسعه ایران و نقش مردم در استیفای مطالبات قانونی و بر حق خود از مجرای مجلس شورای اسلامی را به دنبال خواهد داشت.
آفت های انتخاباتی نظیر تخریب چهره رقبا و خلاف قانون عمل کردن، چه تاثیری در جامعه و نوع نگاه مردم به انتخابات دارد؟
گفتارهای خارج از اخلاق اسلامی در انتخابات قطعا مردم را در اعتماد و پذیرش یک مجلس متخلق و قانونمند بی انگیزه می کند.
این بد اخلاقی ها اگر به صورت یک ناهنجاری نهادینه شود، در حقیقت وجه اسلامی مجلس زیر سوال خواهد رفت؛ ضمن اینکه مجالسی که در نظام لیبرال دموکراسی وصل به کانون های قدرت، ثروت و فساد هستند و بد اخلاقی و اقدامات ضد انسانی و ارزشی آنان چالشی برای آنها ایجاد کرده به مجلس ما هم سرایت خواهد کرد.
بنابراین کاندیدها و هوادارانشان ضمن اینکه بايد از هرگونه اتصال به مراکز ثروت دوری کنند، به شدت از هر گونه ناهنجاری های اخلاقی و اقدامات ضد ارزشی نيز بايد بپرهیزند که مطالبه مقام معظم رهبری نیز همین است.
بسیج دانشجویی هم به عنوان یکی از نهادها و تشکل های تاثیر گذار در کشور و به خصوص در دانشگاه ها تمام تلاش و برنامه های خود را معطوف به حضور حداکثری مردم و جامعه دانشگاهی و تبیین شاخصه ها و گفتمان انقلاب اسلامی و حضور فعال در صحنه برای رفع تهدیدات احتمالی دشمن كرده است.
امیدوارم این انتخابات بار دیگر چشم دشمنان نظام را کور و وحدت نظام ما را در ادامه مسیر روشن خود موفق دارد.