گروه دين و انديشه «خبرگزاری دانشجو»، علی مقدم؛ انقلاب اسلامی ایران با راهنمایی و راهبردهای حضرت امام خمینی (ره) و حمایت همه جانبه مردم بر مبنای اسلام و تشیع به پیروزی رسید و دشمنان شرق و غرب را در چپاول و تاراج این مرز و بوم ناکام و ناامید کرد.
استکبار جهانی به سردمداری آمریکا و صهیونیسم و انگلیس مکار از هيچ راه و روشی برای انحراف و نابودی این مسیر مقدس که همان مسیر ائمه اطهار(ع) است، دریغ نورزیده و تمام تلاش خود را به کار بسته است.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ناکامی نقشه های دشمنان در ترور، انفجارها و درگیری های قومی، حزبی و محلی، کار به جنگ سخت و مقابله نظامی با مردم تازه انقلاب کرده رسید؛ جنگی نابرابر که یک طرف آن انقلابی نوپا و مردمی فقیر که سال های سال گرفتار حکام سلطنت طلب شاهنشاهی بودند و طرف دیگر آن تمام دنیای کفر و استکبار و حتی کشورهای به ظاهر اسلامی قرار داشتند.
صدام جنایتکار با حمایت مستقیم کشورهای مختلف دنیا از تسلیحات نظامی و غیر نظامی گرفته تا پول های میلیاردی که بدون حساب و بازپرداخت به او داده می شد، علیه جمهوری اسلامی جنگ نابرابری را شروع كرد؛ جنگی که قرار بود یک هفته به طول بینجامد، پس از هشت سال با سرافکندگی دنیای استکبار به اتمام رسید و برگ زرینی در تاریخ مقاومت مردم مسلمان ایران اسلامی ورق خورد.
پس از دوران دفاع مقدس و پذیرفتن قطعنامه 598 دشمنان ایران اسلامی که در جنگ سخت و نظامی شکست خورده بودند، شروع به طراحی و برنامه ریزی جنگ نرم نموده و فروپاشی از درون را برای نظام اسلامی اجرایی کردند.
یکی از نخستین اقدامات دنیای استکبار انتشار کتاب «آیات شیطانی» به وسیله شخصی پست و ناچیز به نام «سلمان رشدی» بود. دشمنان با این عمل زشت و نادرست قلب یک میلیارد و نیم مسلمان را به درد آورده و خوی اسلام ستیزی و دین ستیزی خود را با این عمل به نمایش گذاشتند.
شرایط جمهوری اسلامی در آن دوره و زمان، شرایط حساس و تعیین کننده ای بود. در سال 67، مدت اندکي بود که کشور از جنگ هشت ساله و خانمان برانداز فارغ شده بود؛ جنگی که سرمایه های مادی كشور مثل مناطق حساس و حیاتی، مناطق نفت خیز، ساختمان ها و مراکز نظامی و دولتی و حتی مسکونی مورد اصابت موشک و بمباران دشمن بعثی قرار گرفت.
علاوه بر آن، از دست دادن سرمایه های مادی مانند جوانان غیور، توانا، دانا و تحصیلکرده، نقطه ضعفی در بدنه نظام اسلامی ایجاد کرده بود كه با وجود شرایط موجود، کشور به سازندگی مادی و معنوی نیاز داشت، که به زعم سیاستمداران مادی، ایجاد رابطه تنگاتنگ با دنیای خارج از مرزها احساس می شد.
در این شرایط حساس و ویژه عکس العمل حضرت امام خمینی (ره) به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران و ولی امر مسلمین جهان در عرصه معادلات داخلی و خارجی تعیین کننده بود؛ ایشان برخلاف تئوری های سیاستمداران مادی نگر، با پافشاری و تاکید بر مبانی و اصول اسلامی باعث حیرت و شگفتی دنیای غرب شده و آنها را از کار خود پشیمان کردند.
در آن شرایط که انتظار آن می رفت حضرت امام (ره) در مقابل حرکت ناشایست توهین و بی احترامی ها نسبت به ساحت مقدس اسلام و قرآن و برای حفظ منافع و مصالح ظاهری کشور سکوت اختیار کنند، ايشان با صدور حکمی انتشار کتاب آیات شیطانی را محکوم کرده و با آن برخورد قاطع نمودند.
ایشان در حکم خود تصريح كردند: «به اطلاع مسلمانان غیور سراسر جهان میرسانیم مؤلف کتاب آیات شیطانی که علیه اسلام و پیامبر و قرآن تنظیم و چاپ و منتشر شده است، همچنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام هستند. از مسلمانان غیور میخواهم تا در هر نقطه که آنها را یافتند سریعاً آنها را اعدام نمايند تا دیگر کسی جرأت نکنند به مقدسات مسلمین توهین نمایند و هر کسی در این راه کشته شود، شهید است.»
صدور این حکم به دنیای غرب نشان داد که جمهوری اسلامی از هیچ توهین و بی احترامی ای نسبت به مقدسات خود عقب نشینی نکرده و تا آخر پای اصول و مبانی خود خواهد ایستاد.
این اقدام حضرت امام (ره) عکس العمل 14 کشور غربی مثل آلمان و انگلیس با احضار كردن سفرای خود به طور همزمان از ایران را در پی داشت، اما جمهوری اسلامی به هیچ يك از این اقدامات توجه نکرد و بر اصول خود محکم و استوار پافشاری نمود.
مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه ایران را موظف کرد تا در صورتی که دولت انگلستان حداکثر ظرف مدت یک هفته مخالفت خود را با موضعگیریهای غیر اصولی در مقابل جهان اسلام و جمهوری اسلامی و مطالب کتاب ضد اسلامی «آیات شیطانی» رسما اعلام نکند، روابط سیاسی فیمابین را قطع نماید.
دولت انگلیس اظهار تأسف کرد، ولی به طور رسمی عذرخواهی ننمود؛ از این رو جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در 16 اسفند 1367 رسماً روابط سیاسی خود را با انگلیس قطع کرد.
پس از گذشت مدت اندکی، دیگر دولت های اروپایی با سرافکندگی و ذلالت تمام سفرای خود را به ایران فراخوانده و از کرده خود پشیمان شدند.
شاید کسانی پیدا شوند این عکس العمل حضرت امام (ره) را در آن شرایط لازم ندانسته و مورد نقد و انتقاد قرار دهند؛ در همین رابطه حضرت امام در ماه های آخر عمرشان جواب کسانی که معادلات دنیایی در عرصه بین المللی و سیاست خارجی را مورد استفاده قرار می دهند را دادند: «امروز خداوند ما را مسئول کرده است، نباید غفلت نمود. امروز با جمود و سکون و سکوت باید مبارزه کرد و شور و حال حرکت انقلاب را پابرجا داشت. من باز هم میگویم همه مسئولان نظام و مردم ایران باید بدانند که غرب و شرق تا شما را از هویت اسلامیتان به خیال خام خودشان بیرون نبرند آرام نخواهند نشست. نه از ارتباط با متجاوزان خشنود شوید و نه از قطع ارتباط با آنان رنجور. باید دولت جمهوری اسلامی تمامی سعی و توان خود را در اداره هر چه بهتر مردم بنماید، ولی این بدان معنا نیست که آنها را از اهداف عظیم انقلاب که ایجاد حکومت جهانی اسلام است منصرف کند. من بار دیگر از مسئولان بالای نظامی جمهوری اسلامی میخواهم که از هیچ کس و از هیچ چیز جز خدای بزرگ نترسند و کمرها را ببندند و دست از مبارزه و جهاد علیه فساد و فحشای سرمایهداری غرب و پوچی و تجاوز کمونیسم نکشند که هنوز در قدمهای اول مبارزه جهانی علیه غرب و شرقیم.»