طالبی دل پری داشت، از سلام و صلواتش بر امام و شهدا گرفته تا سخنی که درباره حجت الاسلام پناهیان گفت؛ طالبی گفت: من 25 سال است که در عرصه سینما کار می کنم و همیشه آرزو داشتم که یک روحانی بیاید و...
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو» نشست نقد و بررسی فیلم قلاده های طلا و رونمایی از تندیس شهید احمد متوسلیان عصر ديروز با حضور حجت الاسلام پناهیان، مهدی چمران، حسن عباسی و ابوالقاسم طالبی در دانشگاه هنر برگزار شد.
طالبی دل پری داشت، از سلام و صلواتش بر امام و شهدا گرفته تا سخنی که در باره حجت الاسلام پناهیان گفت، طالبی گفت: من 25 سال است که در عرصه سینما کار می کنم و همیشه آرزو داشتم که یک روحانی بیاید و بگوید می شود از سینمایی ها هم تقدیر کرد، می شود سینما و فیلم سینمایی هم مثل قاری که در مسجد قرآن زیبایی می خواند و مورد تقدیر قرار می گیرد، یک روزی هم از ما به این شکل و خارج از ساختار ارشاد و دولت از ما قدردانی شود.
شروع مراسم ساعت 8 بود، اول قرار نبود پخش فیلم در برنامه باشد ولی بعد از اسرار های مکرر دانشجویان، فیلم محبوب قلاده های طلا اکران شد، نزدیک اذان بود که جمعیت حاضر در سالن برای نماز جماعت آماده شدند، بعد از نماز مهمانان اصلی مراسم یکی یکی وارد سالن شدند، حسن عباسی اولین مهمانی بود که وارد سالن شد، مهمان بعدی حاج آقای پناهیان بود، هر دو کنار هم و در ردیف اول سالن قرار گرفتند و به ترتیب مهمانان بعدی مراسم هم از راه رسیدند، طالبی ( کارگردان قلاده های طلا )، چمران ( رئیس شورای شهر تهران )، افشار (معاون سیاسی وزیر کشور )، وحید جلیلی (روزنامه نگار و از اعضای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و قرار گاه فرهنگی عمار)
ادامه مراسم با جلسه نقد و بررسی فیلم قلاده های طلا پیگیری شد، طالبی با آن طبع گرم و شوخی که داشت جلسه را از حالت رسمی خارج کرد و فضای کاملا صمیمی را به حاضران در سالن منتقل کرد. مجری مراسم قبل از شروع بحث سعی در تحریک حاضران برای پرسیدن سوال های چالشی کرد که اما طالبی با یک واکنش هوشمندانه دست مجری را خواند و همان ابتدای برنامه با تکه هایی طنز جواب مجری را داد.
طالبی دل پری داشت، از سلام و صلواتش بر امام و شهدا گرفته تا سخنی که درباره حجت الاسلام پناهیان گفت. طالبی گفت: من 25 سال است که در عرصه سینما کار می کنم و همیشه آرزو داشتم که یک روحانی بیاید و بگوید می شود از سینمایی ها هم تقدیر کرد، می شود سینما و فیلم سینمایی هم مثل قاری که در مسجد قرآن زیبایی می خواند و مورد تقدیر قرار می گیرد، یک روزی هم از ما به این شکل و خارج از ساختار ارشاد و دولت از ما قدردانی شود و این که خیلی خوشحالیم که روحانیت برای ما جایی باز کند و انشا الله این تا مرجعیت پیش برود! برای سلامتی همه روحانی هایی که پای انقلاب ایستادند و می ایستند و البته هوای ما رو هم دارند صلوات!
طالبی در ادامه برنامه به سوال حاضران در سالن پرداخت، یکی از دانشجویان پرسید آیا مطلبی را می خواستید که در فیلم نمایش دهید ولی به دلایل امنیتی و ... از نمایش آن خودداری کرده یا خود داری کرده باشند؟ طالبی درجواب گفت خیر! هیچ چیز که می خواستم بگویم حذف نشده است و هرچه خواستم گفته ام، البته رسم در آن است که در این مراسم ها کارگردان ها کلاس بگذارند که من می خواستم فلان و فلان چیز را نشان دهم ولی نگذاشتند ! هیچ کس هم نیست بگوید چه کسی و چرا! ولی من این جور نیستم ، هرچه می خواستم بگویم نشان دادم.
طالبی از برخی دوستان وزارت اطلاعات هم گلایه کرد و گفت که این دوستان معنا و محتوای فیلم را به درستی درک نکردند و حتی حاضر نیستند که بپذیرند ممکن است در هر سیستمی نفوذی وجود داشته باشد مهم این است که وزارت این عنصر نا خالص را شناسایی پاک سازی کرد. البته او در این برنامه و برنامه های گوناگون دیگر از تلاش های شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان قدردانی کرده بود، طالبی در ادامه گفت: برخی از این دوستان وزارت بروند ببینند این شبکه بهایی ها و بی بی سی چه می گوید!؟ این ها می گویند این طالبی نیروی وزارت است! این یعنی کار درست انجام شده است.
صحبت های کوتاه حسن عباسی در ادامه برنامه فضای جلسه را کاملا علمی کرد، در جواب مجری برنامه که پرسیده بود آیا فیلم قلاده ها سیاسی است یا ماجرایی؟ گفت: سیاست علم تسخیر قدرت به هر قیمت است، حالا اگر با این تعریف آشنا باشیم می فهمیم که داستان قلاده های طلا دقیقا همین عنوان را به تصویر می کشد، در بخشی از صحبت ها در باره این فیلم شنیدم که می گفتند آیا MI6 در ایران این گونه طرح ریزی می کند؟ بله تعجب نکنید، در همین خیابان های تهران موساد دانشمندان هسته ای ایران را ترور می کند، پس ما در کف خیابان های تهران در زمان های عادی ترور داریم چه رسد به زمان اغتشاش! مهم این است که ما در این داستان بدانیم دشمن از اختلافات درونی ما چگونه استفاده می کند و وارد میدان می شود.
مهم این است که بدانیم تراز امنیتی جمهوری اسلامی در چنین منطقه نا امنی که اطراف آن دولتی مقتدر حضور ندارد چه قدر بالا است، هر روزه شما می شنوید که تراز علمی جمهوری اسلامی مثلا جزو کشورهای برتر جهان است و لازم است بدانید که سیستم اطلاعاتی ایران چه وزارت اطلاعات و چه اطلاعات سپاه جزو 5 کشور برتر دنیاست. سند این مدعا هم دستگیری ریگی در آسمان و عملیات های مهمی مثل رهگیری آر کیو 170 و غیره است که کشور هایی مثل پین و روسیه آرزوی دیدن این هواپیما را دارند!
عباسی همچنین گفت: یک نکته ای را خدمت دوستان جوان فیلم ساز عرض کنم که جریانات فتنه 88 هیچ گاه از مرز اغتشاش به شورش عبور نکرد، این سخن من نیست، این دکترین ایالات متحده آمریکاست برای مقابله با اغتشاش ها، بلوا سه حالت دارد، اول آشوب ( بلوای سازمان نیافته غیر مسلحانه ) دوم اختشاش (بلوای سازمان یافته غیر مسلحانه ) سوم شورش ( بلوای سازمان یافته و مسلحانه ) ما در طول 8 ماه درگیر بلوای سازمان یافته غیر مسلحانه یعنی اغتشاش بودیم، این ها می خواستند دو طرف در گیر شوند و از هر دو طرف کشته بگیرند ، در اواخر کار به صورت رسمی اعلام کردند که ما در تهران میدان تیایانگ من لازم داریم، این میدان در کشور چین است و در ماجرایی گروه زیادی از دانشجویان در این میدان جمع می شوند تا اعتراض کنند و دولت چین به گفته خود 200 نفر را کشت و با تانک از روی آن ها رد شد! البته غربی ها گفتند 2000 نفر! این اتفاق را تصویر برداری کردند و رسما گفتند هر کس بیاید این طور برخورد می کنیم ! غربی ها می خواستند ایران را به این حالت وادار کنند تا تبلیغات غرب موثر و کار آمد شود ما در 8 ماه جلوی این اتفاق ها را گرفتیم سپاه و ارتش حتی یک تانک هم در خیابان نیاورد و با نیرو های مردمی و بسیج داستان را ختم کردند با وجود این که به پایگاه بسیج حمله کردند و منافقین در خیابان های تهران کشته می خواستند.
این نشان می داد اشراف اطلاعاتی سپاه و وزارت به قدری بود که نیازی به آوردن ادوات نظامی وسط شهر نبود، در چنین شرایطی ما در آمریکا و اغتشاش 1371 در لوس انجلس که سپاه تفنگداران دریایی آمریکا وارد میدان شد تا داستان تمام شود، در 1384 پاریس 24 روز خودروها را آتش زدند و وقتی پلیس نتوانست جمع کند انتها تفنگداران دریایی کار را جمع کردند! این ها نمونه هایی از اختشاشات در جهان است!
در ادامه برنامه حاج آقای پناهیان به بالای سن مراسم رفت و جواب برخی شوخی های طالبی را داد، وقتی طالبی بر روی سن می رفت بعد از صلوات حاضران برای وی، او درخواست تشویق از حاضران کرد تا حاضران همگی دست بزنند، پناهیان بعد از حضور پشت تریبون به نقلی پرداخت و گفت: روزی یک نفر که فقیر بود و نمی توانست کباب بخرد، نان خود را کنار آتش کباب می گذاشت تا کمی بو و طعم کباب بگیرد، صاحب مغازه که دید نمی تواند نفعی ببرد معترض شد و گفت باید پولش را بدهی، گدا هم که این واکنش را دید چند پول سکه ای را برداشت و به هم زد و گفت بیا این هم صدایش برای تو!
پناهیان در واکنش به طالبی گفت: آقای طالبی آن صلواتی که برای شما فرستادند هم کبابش به شما می رسد هم نانش! ولی آن دستی که برای شما زدند فقط صدایش می رسد! البته نه این که ما با کف زدن مخالف باشیم! نه!
پناهیان در ادامه به بیان خاطره درباره شهید جان بزرگی پرداخت و از وی یاد کرد ، پناهیان گفت چرایی اهدا این جایزه یعنی جایزه هنری شهید جان بزرگی به دو اثر هنری که یکی فیلم قلاده های طلا و دیگری مجسمه جاوید الاثرمتوسلیان است، این تندیس، تندیس مردی غریب است که در اسارت به سر می برد و حتی خبری هم از شهادت او در دست نیست، و این تندیس مردی انقلابی قرار است در پارکی نزدیک به مرز لبنان و فلسطین اشغالی نصب شود و جایزه دیگر در باره فیلم قلاده های طلا است، ما در این فیلم تعلق خاطر فیلم ساز به نظام مقدس جمهوری اسلامی را دیدیم و بسیار حض بردیم، آیا این تعلق خاطر به نظام در فیلم های دیگر دیده نمی شود؟ در بسیاری از فیلم هایی که حتی با عنوان دفاع مقدس ساخته می شود درکی از نظام حتی در آن بروز نمی کند چه رسد به تعلق خاطر! در بسیاری از این فیلم ها معانی دفاع مقدس تقلیل داده شده است، در وصیت نامه شهدا به وفور نام ولایت و نام امام حسین برده شده است، اما کجای فیلم های جنگی ولایتمداری به تصویر کشیده می شود !؟ مردم خوب می دانند که در بسیاری از فیلم ها چه تکه هایی که به نظام انداخته می شود.
حجت الاسلام پناهیان در تایید فیلم گفت: وقتی مشکلات را در این فیلم نمایش می دادند سیاه نمایی نمی کردند و وقتی اقتدار نظام را به تصویر می کشیدند آن را با افتخار نشان می دادند و نمی ترسیدند، این ها بخشی از ویژگی هایی بود که عامل انتخاب این فیلم است. در برخی از این فیلم هایی که اخیرا برای دفاع مقدس ساخته شده آن قدر رابطه دشمن با رزمنده خوب نشان داده می شود که انگار نه انگار که دشمن است، در فیلم قلاده های طلا ما دشمن را به وضوح می دیدیم و این یکی از عناصر حماسه است، در اولین نوار صوتی که غربی ها به تمسخر سخنان ولایت پرداختند کلمه دشمن در سخنان ایشان را موردهدف قرار دادند! نکته دیگر این فیلم واکنش دشمنان به فبلم بوده است که همگی این فیلم را تحریم کرده اند، اگر دشمنان ما در باره فیلمی آن را تحریم نکردند شما به آن شک کنید، در بحث دفاع مقدس دشمنان ما بسیار حساس هستند، حالا ببینید چه فیلمی درباره دفاع مقدس ساخته و مورد تحریم نیست! باید تحریمی که نسبت به قلاده ها شد چند برابرش باید برای فیلم های دفاع مقدسی انجام می شد.
در انتهای مراسم نیز مهمانان ویژه مراسم جایزه شهید جان بزرگی را به فیلم قلاده های طلا و عوامل ساخت تندیس جاویدالاثرمتوسلیان تقدیم کردند.
مدیر اجرایی پروژه تندیس بعد از دریافت جایزه خود آن را به فرزند شهید جان بزرگی تقدیم کرد.
ابولقاسم طالبی نیز در هنگام دریافت دو جایزه خود یکی از طرف قرار گاه فرهنگی عمار و دیگری جایزه شهید جان بزرگی گفت: بنده بعد از گرفتن پلان آخر اولین فیلمم به حاضران در صحنه گفتم بلند صلوات بفرستند، یکی از اهالی معروف سینما گفت، خیلی ها اولش این را می گویند مهم این است که تا آخر این را بگویی! بنده توفیق داشتم در قلاده های طلا تمامی پلان های موفقی که می گرفتیم همه در سر صحنه باهم صلوات می فرستادیم.
بعد از پایان مراسم در حیاط دانشگاه هنر از تندیس جاوید الاثرمتوسلیان رونمایی شد.