کد خبر:۱۸۲۳۶۴
مرکز پیوند کبد نیمه دوم امسال در مشهد راهاندازی میشود
مسئول گیرندگان و دهندگان عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راهاندازی مرکز پیوند کبد در نیمه دوم سال جاری در اين شهر خبر داد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد جعفر مدبر امروز در نشست خبری پیوند اعضا در بیمارستان منتصریه در خصوص تاریخچه پیوند اعضا تصریح کرد: اولین پیوند کلیه در ایران از سال 47 از افراد زنده انجام شد که پس از تصویب قانون «پیوند اعضای بیماران فوت شده و یا بیماران مرگ مغزی مصوب سال 1379 در مجلس» از سال 1380 در کل کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به منظور انجام پیوند اعضاء از بیمار دچار مرگ مغزی، اساتید و پرسنل در تیم های مختلف سازماندهی شدند و 22 هزار مورد پیوند کلیه از ابتدا تا کنون در کشور صورت پذیرفته که بیشترین گیرندگان در سنین 30 تا 50 ساله بوده اند.
وی افزود: از سال 80 تا کنون 303 مورد مرگ مغزی و 159 گیرنده کلیه، قرینه، پوست، لوزالمعده و قلب داشتیم.
مسئول گیرندگان و دهندگان عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مقدمات کار و تشکیل پرونده در راستای پیوند مغز استخوانی، صورت گرفته است از اجرایی شدن اولین پیوند مغز استخوان ویژه بیماران خونی در ماه آینده خبر داد.
مدبر هزینه بالای داروهای مورد نیاز گیرنده عضو قلب و کبد را علت عمده پایین بودن پیوند این دو عضو عنوان کرد و ادامه داد: بیماری قلبی و کبدی جز بیماری خاص محسوب نمی شود؛ بنابراین مورد حمایت شرکت های بیمه قرار نمی گیرد ولی اخیرا انجمن حمایت از بیماران کبدی راه اندازی و خیرین در این راستا بخشی از هزینه ها را تقبل می کنند.
وی خطاب به خانواده های که امید بازگشت بیماران خود را به حیات دوباره دارند و در اهدای اعضای بیمار تعلل می ورزند، بیان داشت: فردی که دچار مرگ مغزی می شود چنانچه در شش ساعت اول نشانه ای از حیات در ارگان های مختلف بدن وجود نداشته باشد احتمال برگشت بیمار به زندگی صفر درصد است.
مسئول گیرندگان و دهندگان عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصريح كرد: مرگ حتمی بیمار مرگ مغزی به تائید شش متخصص و در نهایت نماینده دادگستری از پزشکی قانونی می رسد و پس از آن چنانچه ظرف چهار روز پیوند عضو صورت نگیرد تمام اعضا از بین می رود و قابلیت پیوند را ندارد.
مدبر بیشترین مبتلایان به مرگ مغزی در سال گذشته را در سنین 20 تا 40 سال و بیشترین گیرندگان کلیه را در سنین 20 تا 30 سال عنوان بیان کرد و افزود: در سال گذشته در سطح استان 74 مورد پیوند کلیه، 48 مورد قرنیه، 35 مورد کبد ویک مورد پوست صورت گرفته است که طبق شاخص جهانی پی.ام.پی پیوند کلیه بیماران مرگ مغزی به ازای یک میلیون نفر، 2.9 درایران و در استان خراسان3/4 درصد می باشد، که دو برابر نرم جهانی است.
وي فرهنگ سازی و ارتقای دانش عمومی در خصوص پیوند اعضا را از جمله اقدامات مهم در مرکز پیوند اعضای دانشگاه دانست و خاطرنشان کرد: در این راستا این مرکز از سال 81 اقدام به تاسیس خانواده بزرگ اهدا کننده عضو کرده است که افراد می توانند پیش از فوت رضایتشان را مبنی بر اهدای اعضایشان بعد از مرگ مغزی اعلام و کارت اهدای عضو دریافت کنند که حدود 30 هزار نفر با تکمیل فرم مربوطه در این مرکز عضو شده اند.
مسئول گیرندگان و دهندگان عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان كرد: با راه اندازی سایت پیوند اعضا راهنمایی های لازم جهت صدور کارت اهدای عضو و سایر دانستنی ها گنجانده شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.