کد خبر:۱۸۳۸۲۲
چالشهای اسلامی کردن حوزه عمومی در مراکش
طرح برنامه اصلاحاتی اسلامي كردن صدا و سیمای مراکش باعث جنجالهای بسیاری میان احزاب این کشور شده كه البته بیشتر رنگ و بوی سیاسی گرفته است.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از المغارب، طرح برنامه اصلاحاتی صدا و سیمای مراکش باعث جنجال های بسیاری میان احزاب این کشور شده که البته بیشتر رنگ و بوی سیاسی گرفته است، ولی آیا این جنجال ها و مخالفت ها از سوی احزاب مخالف اسلام گراست یا در تشکلات ائتلاف دولتی به وجود آمده که در حال حاضر عبدالله بن کیران، نخست وزیر و رهبر حزب عدالت و توسعه آن را رهبری می کند؟
عبدالله بن کران، نخست وزیر مراکش به همراه وزیر ارتباطات کنونی این کشور طی اقدامی به تصویب طرحی مبنی بر اسلامی کردن صدا و سیمای مراکش اقدام کردند؛ این دو شخصیت از اعضای حزب اسلامگرای مراکش هستند.
اقدام وزیر ارتباطات مراکش در زمينه اسلامی کردن تلويزیون، بخصوص از سوی دفتر نظارت بر صدا و سیمای مراکش با انتقادات بسیاری مواجه شده است.
وزیر ارتباطات مراکش اعلام کرده بود که از این به بعد پخش اذان براي نمازهای پنج گانه و نماز جمعه و انتقال رویدادهای دینی و مذهبی در چارچوب برنامه های صدا و سیما قرار خواهد گرفت؛ چرا که پرورش نسل جوان مراکش برای ما اهمیت زیادی دارد.
دفتر نظارت بر صدا و سیمای مراکش در واکنش به این طرح، طی اقدامی بی سابقه، از دستور وزیر ارتباطات سر باز زد.
پس از شروع مخالفت با این طرح، مصطفی خلفی، وزیر ارتباطات خطاب به شورای نمایندگان عنوان کرد: دفتر نظارت بر صدا و سیما باید در این زمینه بر اساس رویکرد مشارکتی اقدام كرده و وزارت ارتباطات نیز در شأن مسئولان شبکه های تلوزیونی با آنها گفت و گو كند.
وی در ادامه اعلام کرد: در سال 2009 نیز چنین طرحی به تصویب رسید، ولی با واکنش منفی مواجه نشد.
اعتقاد رایج بر اسلامی کردن بخش ارتباطات رسانه ای، از طرح های حزب عدالت و توسعه است كه خشم بسیاری از مسئولان مراکش را برانگیخته؛ البته پیش از این نیز روزنامه های رسمی وابسته به دولت با انتقاد از سیاست های وزیر ارتباطات پیشین، به حمایت از این طرح عبدالله بن کران پرداخته بودند.
به نظر می رسد که طرح اسلامی کردن تلويزیون رسمی مراکش با انتقادات وسیعی مواجه شده؛ به طوری که نبیل بن عبدالله، رهبر حزب ترقی خواه و سوسیالیست این کشور از سیاست های در پیش گرفته نخست وزیر و وزیر ارتباطات کنونی انتقاد کرده است؛ همچنین محمد العنصر، رهبر جنبش مردمی و وزیر کشور مراکش، در اقدامی مشابه با این طرح مخالفت نموده است.
رئیس حزب سوسیالیست پارلمان مراکش نیز از وزیر ارتباطات مراکش خواسته است تا درباره سیاست دولت در این بخش توضیح بیشتری دهد.
این اولین باری است که مدیر شبکه های تلويزیونی از دستور وزیر ارتباطات سرپیچی می کند.
به نظر می رسد این اقدامات جنجالی منتقدان و مدیر شبکه ها و احزاب مختلف، به دور از جدال سیاسی و ترس از نفوذ روزافزون حزب عدالت و توسعه در کابینه دولت مرکزی نباشد.
با نزدیک شدن به زمان انتخابات شهرداری ها و مجلس، برخی از گروه ها و نهادهاي مخالف، از این می ترسند که باز هم تجربه پیروزی حزب اسلام گرا در انتخابات پارلمانی مراکش تکرار شود.
تمامی گفته های سران احزاب مخالف اسلامگرا حاکی از آن است که به دلیل گسترش نفوذ روزافزون فعالیت های این حزب و مقبولیت بیشترش از سوی شهروندان مراکشی، موانع بسیاری بر سر راه این حزب قرار می دهند و این شاید بیشتر به خاطر ساختار سکولار این کشور باشد که پس از سال ها حزب اسلامگرا در آن بر سر کار آمده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.