کد خبر:۱۸۹۵۸۱
آیتالله مصباح یزدی:
تعصب و پیش داوری در عرصه نقد علوم عقلی نباید جایی داشته باشد
آیتالله مصباح یزدی بر لزوم پرهیز جدی از تعصب و پیش داوری در عرصه نقد علوم عقلی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیتالله مصباح یزدی پیش از ظهر امروز طی سخنانی در مراسم رونمایی از کتب و نرم افزارهای اصطلاح نامه های علوم عقلی اسلامی که در سالن همایش های این موسسه برگزار شد، گفت: سیره علمی شهید مطهری و علامه طباطبایی در مقابله با گرایش های مارکسیستی و ماتریالیستی برای ما یک الگو است.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: در حالی که قبل از انقلاب، گرایشات مارکسیستی در جامعه ما به طرز خطرناکی جدی شده بود، به گونه ای که حتی برخی از متدینین و روحانیون متمایل به آن شده بودند، شهید مطهری نسبت به خطری که فرهنگ و دین ما را تهدید می کرد، احساس مسئولیت کرد.
مصباح یزدی اضافه کرد: این شهید والا مقام، کاری که کرد این بود که ابتدا سخن و دیدگاه مارکسیست ها را خوب فهمید و انصافا در این راه، از خود نبوغ خاصی نشان داد؛ به گونه ای که مارکسیست ها می گفتند مطهری از ما بهتر حرف ها و دیدگاه های ما را می فهمد و شهید مطهری بعد از این فهم و درک عمیق به نقد و بررسی آرا آنها می پرداخت.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه علوم عقلی، مهجورترین علوم در عرصه تحقیق به شمار می رود، گفت: یکی از آرزوهای دیرینه ما این بوده که برای علوم عقلی فهرستی از اصطلاحات را در اختیار می داشتیم که این برنامه رونمایی، تلاشی قابل تقدیر در این خصوص بوده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین ضمن تقدیر از کلیه عوامل و دست اندرکاران تهیه این آثار از جمله گرامیداشت یاد و خاطره حجت الاسلام مهندسی بيان داشت: تهیه این اصطلاح نامه ها گامی جدی در راستای تبیین هر چه بهتر علوم عقلی اسلامی می باشد.
مصباح يزدي با بیان اینکه علوم عقلی، ناظر به نیازهای مادی بشر نیست و لذا تنها افراد خاصی به دنبال آن هستند، گفت: آن اندازه که علوم تجربی طرفدار دارد و بودجه برایش صرف می شود در علوم عقلی و انسانی این گونه نیست؛ چرا که علوم تجربی دارای نتایج عینی و ملموس است، اما علوم انسانی و عقلی فاقد این خصیصه می باشد.
وی افزود: از سویی دیگر، روش شناسی علوم تجربی به گونه ای است که انسان سریع تر آن را می پذیرد؛ چرا که حسی و تجربی است، اما علوم عقلی نقش چندان در زندگی عادی افراد ندارد و نیز نتایج آن سریع قابل اثبات و پذیرش نیست.
عضو جامعه مدرسین در ادامه با اشاره به اختلافات و تضارب آرا بین طرفداران علوم عقلی با طرفداران علوم نقلی تصریح کرد: متاسفانه بعضا این تعاملات و تضارب آرا، به جای آن که باعث رشد شود، به دلیل تعصبات هواداران گروه های علمی منجر به رکود می شد که این خود آفتی در مسیر رشد علم به شمار می رود.
مصباح يزدي همچنین خاطرنشان کرد: اختلافات علمی باید باعث تعامل و تضارب آرا باشد نه این که افراد از همان اول تصمیم بگیرند همدیگر را طرد کرده و دست به پیش داوری و نگاه متعصبانه نسبت به نظرات و آرا هم بزنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.