آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۱۷۵۰
آخرین نتایج مذاکرات مسکو

از فضای غیرسازنده حاکم بر گفت وگوها تا تهدید به حمله!

در حالی که رسانه ها از دشواری مذاکرات میان ایران و 1+5 و تاکید ایران بر غنی سازی 20 درصدی خبر می دهند، صهیونیست ها اعلام کرده اند در صورت عدم کسب نتیجه دلخواه به ایران حمله خواهند کرد!
گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»؛ ايران هشدار داده است که اگر حقوق اين کشور رعايت و تحريم‌ها لغو نشود، مسئله غني‌سازي اورانيوم با غناي ۲۰ درصد براي مدت طولاني موضوع مذاکره قرار نمي‌گيرد.

يک منبع نزديک به هيات ايراني گفته است که زمان رو به پايان است و ايران براي هميشه منتظر پاسخ طرف مقابل نخواهد ماند.

وي تصريح کرد که ايران تمام اقدامات را بر متقاعد کردن جامعه جهاني مبني بر صلح‌آميز بودن برنامه انرژي هسته‌اي خود انجام داده است.

این مقام ایرانی از فضای غیر مثبت مذاکرات سخن گفته و آورده: دو طرف برای این که چارچوبی برای مذاکرات پیدا کنند، هنوز اختلاف نظر جدی دارند.

ایران و گروه پنج بعلاوه یک در حالی مذاکرات خود بر سر برنامه اتمی این کشورمان را در مسکو از صبح روز دوشنبه آغاز کرده‌اند، که به گفته ی رسانه ها فضای مذاکرات آن طور که برخی دیپلماتهای دو طرف گفته‌اند، چندان مثبت نبوده است.
 
مایکل من، سخنگوی کا‌ترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس مطبوعاتی خود بار دیگر از ایران خواست که طرح ارائه شده توسط گروه پنج بعلاوه یک در مذاکرات یک ماه پیش بغداد را بپذیرد.
 
تعلیق غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصدی یکی از موارد این طرح بوده است.

مایکل من امروز در مسکو اعلام کرد که تحریم نفتی ایران اجرا خواهد شد و دلیلی برای لغو آن وجود ندارد.

آنچه  در حال حاضر در اين مذاكرات بررسي مي شود، تعیین چارچوب نقشه كاری ميان دو طرف است. طبق گفته هاي يك مسوول ايراني شركت كننده در اين مذاكرات، تعیین چنین چارچوبی براي ايران مهم‌تر از پيشنهادهاي دو طرف است؛ بدين معنا كه اگر طرف مقابل به ايران متوقف کردن غني سازي اورانيوم با درجه 20 درصد را پیشنهاد بدهد بايد تعيين كند كه در كدام چارچوب اين مساله صورت بگيرد.

چارچوب تعيين شده بايد شامل اقدامات و گام‌هايي تكامل يافته از سوي دو طرف باشد. غرب از ايران مي خواهد تا غني سازي اورانيوم با درجه 20 درصد را متوقف كند، اما ايران در مقابل خواستار اتخاذ اقدامات و گام‌هايي همسان از طرف مقابل است.
   
ايران تاكيد مي كند كه تا زماني كه به مساله غني سازي اورانیوم، به رسميت شناختن حق ايران و مساله رفع تحریم‌ها رسيدگي نشود، هيچ توافقي صورت نخواهد گرفت.

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس هیات مذاکره‌کننده ایران پیش از آغاز گفت‌وگوها با نمایندگان گروه ۱+۵ گفت که این مذاکرات آزمونی بزرگ برای کشورهای غربی است تا نشان دهند که آیا با پیشرفت ملت ایران موافق هستند یا نه.

علی باقری، معاون سیاست خارجی شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در پایان نخستین روز گفت‌وگوهای هسته‌ای کشورمان با نمایندگان گروه ۱+۵ در مسکو، گفته است که ایران پیشنهادهایی به گروه ۱+۵ ارائه کرده و این گروه تا فردا (سه شنبه، ۳۰ خرداد) برای فکر کردن بر روی این پیشنهادها فرصت خواسته است.

 باقری گفته است: ایران در جلسه صبح بر اساس توافقات استانبول-۲ و گفت‌وگوی معاونان در ژنو، چارچوب جامعی را به طور دقیق ارائه کرد. این چارچوب در بغداد ارائه شده بود، اما در مسکو به طور تفصیلی و دقیق ارائه شد که شامل پنج محور اصلی می‌شود.

به گفته او این محورها شامل اصول راهنمای مورد توافق دو طرف، اهداف، موضوعات، ساختار شکلی فرآیند گفت‌وگوها و گام‌های متقابل دو طرف که باید برداشته شود بوده است.


همچنین سرگئی ریباکوف، معاون وزارت خارجه روسیه گفته است که بزرگترین مانعی که در مسیر این مذاکرات قرار دارد، مواضع طرفین در قبال همدیگر است که بسیار پیچیده و ترمیم آن دشوار است.

مذاکرات دو طرف در حالی ادامه دارد که صهیونیست ها به تهدیدات خویش در این باره ادامه می دهند. روزنامه جروزالم پست اسراییل در این ارتباط نوشته است دولت اسراییل ایران را تهدید کرده است که در صورت عدم دست یابی به توافق در مذاکرات مسکو، این کشور ایران را هدف قرار خواهد داد.

بر اساس این گزارش دولت اسراییل خواسته است که طرفین مذاکره کننده درخواست های خود را واضح و دقیق بیان کنند و برای اجرای آنها زمان بندی دقیق داشته باشند.

قرار است اين مذاکرات دو روزه ادامه‌اي بر گفت‌وگوهاي قبلي در عراق و ترکيه باشد.

پيشنهاد ۵ محوري ايران و همچنين بسته پيشنهادي ۱+۵ در راس دستور کار اين مذاکرات که ۲۹ و ۳۰ خرداد در مسکو برگزار مي‌شود، قرار دارند.

سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران که رياست هيات مذاکره کننده ايران را نيز بر عهده دارد، گفت که پيشنهاد‌ها با يکديگر مرتبط هستند و بايد در جوي همراه با احترام متقابل مورد بررسي قرار بگيرند.

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار