کد خبر:۱۹۴۲۴۲
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

12 هزار و 275 مورد حیوان گزیدگی در مشهد دچار بیماری هاری نشدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سال گذشته بیش از 12 هزار و 275 مورد حیوان گزیدگی وجود داشت که به دلیل اقدامات دقیق و صحیح در جهت واکسیناسیون هیچ مورد هاری گزارش نشده بود.
 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رضا سعیدی امروز در نشست خبری روز ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان که در دفتر معاونت مرکز بهداشت استان برگزار شد، تصریح کرد: بیش از 12 هزار مورد حیوان گزیدگی در سال گذشته رویت شده که 82 درصد مربوط به گزیدگی سگ، 13 مورد مربوط به گزیدگی گربه و 10 درصد گزیدگی مار در کل کشور مربوط به استان خراسان رضوی است.
 
وی با بیان اینکه هزینه هر حیوان گزیدگی 100 هزار تومان است، افزود: به دنبال هر حیوان گزیدگی اقداماتی از جمله واکسیناسیون تا پنج مرحله رایگان درنظر گرفته شده است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در سال گذشته بیش از 12 هزار و 275 مورد حیوان گزیدگی وجود داشت که به دلیل اقدامات دقیق و صحیح در جهت واکسیناسیون هیچ مورد هاری گزارش نشده بود.
 
سعیدی ادامه داد: در سال 88 شاهد 5600 مورد بیمار مبتلا به سالک، در سال 89 نیز 3600 مورد و در سال 90 هم 3200 مورد بودیم که این حاکی از سیر نزولی ابتلا به این بیماری است.
 
وی تب مالت را از دیگر بیماری های فراگیر عنوان کرد و افزود: این بیماری به علت تشخیص سخت آن به بیماری 1000 چهره معروف شده که در فرد افسردگی طولانی را می تواند به همراه داشته باشد.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هزینه درمانی در هر مورد بیمار مبتلا به تب مالت در فرانسه 2000 دلار که معادل 800 دلار برای هر ماه بیکاری تخمین زده شده است.
 
سعیدی بیان داشت: 50 میلیون گاو مبتلا به سل در دنیا وجود دارد که این منجر به کاهش 30 درصدی تولید شیر، تولید مثل و در نهایت کاهش ارزش گوشتی آن می شود.
 
وی افزود: سالانه 125 میلیون دلار بابت سل گاوی به اقتصاد آمریکا خسارت وارد شده است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تب کریمه کنگو اشاره کرد و گفت: این بیماری از طریق تماس پوست با دام های آلوده، خون و ترشحات لاشه دام آلوده به ویروس در زمان ذبح، گزش و یا له کردن و دستکاری کنه هیالوما به عنوان مخزن اصلی ویروس و تماس با خون و ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده  به بدن انسان منتقل می شود.
 
سعیدی افزود: بیشترین رواج این بیماری در استان سیستان و بلوچستان و استان خراسان است که خوشبختانه با اطلاع رسانی و اقدامات به موقع تنها دو مورد فوتی در استان خراسان رضوی داشتیم.
 
وی خاطرنشان کرد: به علت اهمیت بیماری های مشترک بین انسان و حیوان و به دنبال داشتن خسارات بهداشتی و اقتصادی، 70درصد تعداد مقالات ارسالی به کنگره در خصوص بیماری های انسانی مربوط به این بیماری ها بوده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار