به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرمآباد، شاخرخی، معاون سیاسی استانداری لرستان امروز در کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان که در محل استانداری برگزار شد، خطاب به اعضای این کارگروه گفت: اتلاف سگهای ولگرد برای مقابله با بیماریهاری در صورت امکان با شیوههای نوین و در صورت عدم امکان بدون معطلی در لرستان اجرا شود.
وی با بیان اینکه همانگونه که حفاظت از محیط زیست یک ضرورت است، حفظ سلامت مردم در مقابل حیوان گزیدگی و جلوگیری از سرایت بیماری خطرناکی همچون هاری نیز لازم است، افزود: جلسه هماهنگی شهردان و بخشداران برای اتلاف سگهای ولگرد می بایست توسط فرمانداران در هر شهرستان برگزار شود.
معاون سیاسی استانداری لرستان با اشاره به اینکه 70 درصد از حیوان گزیدگیها در روستاها رخ میهد، گفت: حیوانات وحشی پراکنده در حاشیه شهرها و در روستاها بهداشت و سلامت مردم لرستان را به خطر انداخته اند.
شاهرخی با بیان اینکه شهرستانهای بروجرد، کوهدشت و خرمآباد بیشترین تعداد ابتلا به هاری را در استان دارند، تصریح کرد: آموزش مقابله با حیوان گزیدگی و پیشگیری از ابتلا به بیماری هاری باید توسط صدا و سیما و همچنین استفاده از ظرفیت 300 هزار نفر دانش آموز مشغول به تحصیل در مدارس گسترش یابد.
وی در ادامه قرار گرفتن استان لرستان در بین 10 استان نخست کشور از حیث بیماری تب مالت را مایه تاسف دانست و تصریح کرد: دغدغه مالی برای اجرای طرح واکسیناسیون دامهای لرستان علیه بیماری تب مالت وجود ندارد و با این حال ضرورت دارد که اداره کل دامپزشکی لرستان طرح عملیاتی خود را در راستای کنترل این بیماری جهت تصویب در شورای برنامهریزی استان ارائه کند.
معاون سیاسی استانداری لرستان گفت: امیدواریم که آمار ابتلا به بیماری تب مالت در استان لرستان ظرف یکسال آینده با برنامهریزیها و اقداماتی که در دستور کار قرار میگیرند، کاهش یابد و از وضعیت موجود فاصله بگیریم.
لازم به ذکر است، در این جلسه تصمیم کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان لرستان برای اتلاف سگهای ولگرد با واکنش منفی مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان مواجه شد.