کد خبر:۱۹۴۷۰۸
هلوهاي خواندني - 30
كار فرهنگي اين مملكت با آمار و ارقام درست بشو نيست!
شاید بیشترین و پررنگ ترین چیزی که در بحث فرهنگ به چشم میآید دادن گزارشهای مدام، ارائه آمار و ارقام و ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ «ما باید مقوله فرهنگ را از نو بازیابی کنیم. من به ذهنم این طور می رسد که ما در نظام جمهوری اسلامی، مقوله فرهنگ را قدری دست کم گرفته ایم؛ به نظر من تاثیر فرهنگ، هم به عنوان یک عامل اصلی و تعیین کننده در رفتارهای فردی و اجتماعی کشور و امت مان، هم به عنوان یک حامل بر تاثیرات و اثر گذاری های سیاسی، گرایش های سیاسی مغفولٌ عنه قرار گرفته و آنچنان که باید و شاید نیست.
حرف هایی زده می شود، چیزهایی می گوییم، بنده خودم مطالبی را زیاد تکرار می کنم؛ لیکن در مقام عمل می بینیم که بهای آنچنانی داده نمی شود.»
این امر که فرهنگ، پدیده ای تشریفاتی و ویترینی نیست را شاید همه در مقام کلام و لفظ بدانند و به آن اذعان داشته باشند، اما این که این مهم، در عمل به چه صورت است و دید مسئولان و همه فرهنگیان درباره آن چیست، جای تامل و البته سوال دارد.
در بازبینی و توجه بیشتر به نوع و نحوه عملکرد وزرای مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسئولین فرهنگی در نهادهای مختلف دولتی و غیر از آن، چیزی که بیش از اندازه توجه را به خود جلب می کند، عدم برنامه ریزی دقیق و منظم برای پیشبُرد مسایل فرهنگی است و شاید بهتر و دقیق تر بتوان گفت نداشتن هدف جامع، دقیق و مشخص برای مقوله ای به نام فرهنگ در جامعه است.
شاید بیشترین و پررنگ ترین چیزی که در بحث فرهنگ (در نهاد های رسمی، اعم از دولتی و غیره) به چشم می آید دادن گزارش های مدام، ارائه آمار و ارقام و... باشد، نه برنامه ریزی برای فرهنگ و از بین بردن چیزهایی که ناخوشایند است و جا انداختن مفاهیم و ارزش های درست.
برای اینکه دید درست و استانداردی به فرهنگ و حواشی آن پیدا کنیم و بتوانیم درست پدیده های فرهنگی را رصد کنیم و به اصطلاح جاده خاکی نرویم، راه های زیادی هست. یکی از بهترین این راه ها، خواندن کتاب است.
این حقیر بارها و بارها گفته ام که از نظر من در جمهوری اسلامی کسی که درست ترین دید و نگاه را به مقوله فرهنگ دارد مقام معظم رهبری است.
ایشان خیلی خوب می دانند برای پیشبرد فرهنگ چه کارهایی را باید انجام داد و چگونه باید برنامه ریزی کرد و چه مواردی را باید مورد دقت نظر قرار داد و در نهایت به سمت کدام چشم انداز مشخص، باید حرکت کرد.
کتاب «دغدغه های فرهنگی» مجموعه نظرات و رهنمودهای ایشان درباره ی مسئله ی فرهنگ است.
کتابی که انسان، با خواندن آن، علاوه بر آشنا شدن با نقاط مورد توجه مقام معظم رهبری در مسائل فرهنگی، می توان دید و نگرش خود را در ین زمینه اصلاح و به استاندارد نزدیک کند.
اینکه کسی بداند در زمینه فرهنگ، چه چیزی با اهمیت است و کدام نکته را باید مورد ارزیابی و دقت نظر بیشتری قرار داد، بسیار مهم است و این مهم با خواندن چند باره این کتاب ارزشمند اتفاق می افتد.
«دغدغه فرهنگی و اهتمام به مسئله فرهنگ، یک وقت یک حالت حساسیت شخصی است، یک وقت هم ناشی از نگرش به فرهنگ است. حساسیت شخصی و گرایش های فردی آنچنان اهمیت و ارزشی ندارد.
آنچه مهم است این است که ما ببینیم واقعا فرهنگ چه تاثیری در سرنوشت کشور دارد و پرداختن به مساله فرهنگ و حساس بودن بر روی آن، برای آینده ای که همه ما به آن علاقه مندیم و برای آن کار می کنیم چقدر می تواند نقش ایفا کند.»
دغدغه های فرهنگی در 257 صفحه و توسط موسسه جهادی صهبا، با قیمت 3300 تومان در اردیبهشت ماه 1390 راهی بازار شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.