آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۵۸۵۳

افزایش‌تنش میان چین و ژاپن برسر مالکیت‌جزایر مورد مناقشه

تنش های میان چین و ژاپن بر سر مالکیت جزایردر حالی مورد مناقشه دو کشور قرار گرفته که تایوان نیز ادعای مالکیت آنها را مطرح کرده است.
 گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو»:  تنش های میان چین و ژاپن بر سر مالکیت جزایردر حالی مورد مناقشه دو کشور قرار گرفته که تایوان نیز ادعای مالکیت آنها را مطرح کرده است.
 
یانگ جیه چی وزیر امور خارجه چین در همین ارتباط و در واکنش به اظهارات مقامات برخی کشورها درباره جزیره هوانگیان، در نشست اخیر وزیران خارجه ده عضو اتحادیه آ ، سه ، آن گفت، هوانگیان بخش سرزمین اصلی چین بوده و ما هرگز از مواضع خود در قبال مالکیت این جزیره کوتاه نخواهیم آمد.
 
چین و ژاپن برسر مالکیت جزیره دیائویو که ژاپنی ها آن را سینکاکو می نامند با یکدیگر اختلاف تاریخی دارند.
 
برگزاری تمرین نظامی بزرگ چین در محدوده آب های مورد مناقشه این کشور با همسایگان از دیگر زمینه های افزایش تنش میان چین و ژاپن است.
 
ژاپن به تازگی موضوع خرید برخی جزایر را مطرح کرده که چین به شدت با آن مخالف است.
 
چین بدون عقب نشینی از مواضع خود و یا انعطاف در آن ،مجمع الجزایر دیائویو رامتعلق به خود می داند. اما ژاپنی ها استدلال می کنند آنچه را که چینی ها دیائویو می نامند سنکاکو است که در سال 1960 میلادی طبق پیمانی که بین آمریکا و ژاپن منعقد شد ، از جمله جزایر متعلق به ژاپن است.
 
گفتني است اين اظهارات در حالي ابراز مي شود كه طي چند روز گذشته كشورهاي آمريكا، كره جنوبي و ژاپن به رغم مخالفت هاي چين اقدام به برگزاري رزمايش نظامي در درياي چين كرده اند.
 
چین همچنین با کشورهایی نظیر فیلیپین، ویتنام و برونئی در دریای چین جنوبی اختلاف ارضی دارد.  
  
گفتني است نقش آمريكا در افزايش تنش ميان چين و ژاپن كاملامحسوس است.
 
واشنگتن قصد دارد علي رغم خواست پكن، نيروهاي خود را در اقيانوس آرام و جنوب شرق آسيا تقويت كند.
 
دولت آمریکا نیز مناقشه دریایی جنوب چین را بهانه ای برای حضور و مداخله بیشتر در منطقه شرق آسیا می داند اما چین با شدت با هرگونه مداخله خارجی در این مناقشه مخالف است و خواستار گفت و گوهای درون منطقه ای برای حل اختلافات درباره این دریاست.
 
در دو سال گذشته که بحران اقتصادی بخش بزرگی از جهان بویژه کشورهای غربی را به کام خود کشاند تنش آمریکا و چین به تدریج وارد مرحله تازه ای شد. چین تنها کشوری است که بدون تاثیر از بحران مالی اخیر توانست با رشد اقتصادی خیره کننده ۸/۷ درصدی به توسعه خود ادامه دهد.
 
اختلافات و تنشهایی از این قبیل هر از چند گاهی در روابط دو کشور بوجود آمده اما در بسیاری از موارد نهایتا دو کشور را به هم نزدیک تر کرده و به ادامه همکاری های آنها در مقابل چالش های چهانی کمک کرده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار