وجود نظام تعامل و ارتباط در درون حکومت دینی ضروری است
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام علی نهاوندیان شب گذشته در اولین همایش رسانه از منظر قرآن که در محل فرهنگسرای فناوری و رسانه شهرداری مشهد برگزار شد، با تاکید بر این مهم که بر خلاف گذشته، امروز رسانه های اجتماعی حائز اهمیت هستند، تصریح کرد: دموکراتیک کردن رسانه باعث ایجاد ذائقه رسانه ای می شود که امروز در مدیریت این ذائقه ها دچار مشکل شده ایم.
وی در خصوص تبیین رسانه از منظر قرآن، با بیان اینکه این موضوع را می توان از ابعاد مختلف بررسی کرد، افزود: یکی از این ابعاد، خود قرآن است؛ مسئله این است که چگونه می توان مضامین، محتوا، موسیقی قرآن و رسانه مکتوب بودن خود قرآن را در تدوین اصول رسانه استفاده کرد.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی، یکی دیگر از موضوعات را زبان قرآن و رسانه دانست و تاکید کرد: قرآن باید از بعد زبان شناسی مورد توجه قرار بگیرد و کشف شود که خداوند با چه زبانی بشر را به سوی خود دعوت می کند.
نهاوندیان با اشاره به موضوعاتی از سبک شناسی، مخاطب شناسی و اخلاق رسانه ای که می توان رسانه را از منظر قرآن بررسی کرد، بیان داشت: حکومت دینی و اسلامی، ادعای جهانی دارد و ایجاد و حفظ این حکومت نیز واجب است؛ بنابراین این حکومت باید در درون خود یک نظام تعامل و ارتباط داشته باشد.
وی افزود: دین با این تعریف که آسمانی ترین قانون برای توسعه و تعالی انسان است، نمی تواند بدون این نظام تعاملی باشد.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی اصول و مبانی استراتژی فعال رسانه ای را از قرآن قابل استخراج دانست و بیان داشت: دو گونه استراژی تدافعی و تهاجمی وجود دارد، در عصر امروز رسانه های ما باید استراژی تهاجمی داشته باشند، در حالی که دنیای استکبار با تمام ابزارهای خود و با تفکر اومانیستی، جامعه بدون معونیت و خدا را ترویج می دهد.
نهاوندیان با بیان اینکه در مقابل استکبار، آرایش رسانه ای در جبهه موحدان باید تهاجمی باشد، بیان داشت: خداوند در سوره احزاب استراتژی تهاجمی رسانه را تبین کرده است و می گوید در حوزه ابلاغ پیام خدا نباید از هیچ چیز جز خدا ترسید؛ خدا بهترین کفایت کننده انسان های مومن است.
وی با اشاره به آیه 24 سوره طه که در آن داستان حضرت موسی و اعزامش به سوی فرعون آمده است، خاطرنشان کرد: فرعون جامعه زمان خود را به انحراف کشیده بود و مثل امروز شعار اومانیستی، «انا رب» را سر می داد؛ بنابراین خداوند حضرت موسی را برای تذکر و ترساندن فرعون به سوی او فرستاد.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی با اشاره به دعاو خواسته های حضرت موسی از خداوند گفت: موسی اول از خداوند شرح صدر می خواهد؛ بنابراین رسانه ها باید شرح صدر داشته باشند، چرا که امروز به خط دشمن فرهنگی حمله می کنند.
نهاوندیان ادامه داد: حضرت موسی در ادامه از خداوند آسان شدن کار و گشودن گره های زبانش را می خواهد، به این معنی که برای تبلیغ باید زبان فصیح و با بلاغت داشت تا بتوان حرفی زد که قابل فهم باشد.
وی با اشاره به حضور هارون به عنوان وزیر و جانشین حضرت موسی(ع) گفت: امروز به علت تکثر و تعدد منابع پیام در جهان، رسانه های اسلامی باید از هم پشتیبانی کنند و همراه هم باشند.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی با بیان اینکه خداوند از موسی می خواهد که با زبان نرم و آرام به سوی فرعون برود، تصریح کرد: رسانه ها باید همچون حضرت موسی با ایمان و توکل به سوی موج رسانه ای دشمن بروند؛ همان ایمانی که عصا را در مقابل ساحرین فرعون تبدیل به اژدها کرد.
نهاوندیان تاکید کرد: پیروزی با اسلام و دین است؛ چرا که محتوا و تئوری اصیل در اختیار ماست و در مقابل پیام های حبابی و عنکبوتی دشمنان، با گذشت زمان پیروز خواهیم بود؛ همان طور که حضرت موسی در مقابل سحر ساحرین پیروز شد.