گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ پس از انتشار اخباری مبنی بر بازدید رئیس جمهور از زندان اوین در فضای رسانه ها و پس از آنکه نامه رسمی رئیس جمهور به رئیس دستگاه قضا درباره هماهنگی این مسئله وارد فاز جدیدی شد و اخبار مربوط به آن از نقل قول های مختلف دولتمردان تا مسئولان دستگاه قضائی در رسانه ها منعکس شد.
بازدید های مسئولان از زندان ها
با نگاهی به تاریخچه و درخواست برخی از مسئولان مبنی بر بازدید از زندان های کشور به خصوص زندان اوین به این نتیجه می رسیم که چنین بازیدهایی مسئله جدیدی نیست و مسبوق به سابقه بوده و با توجه به اقتضای زمانی این بازدیدها انجام شده یا صورت نگرفته است.
بنا بر این گزارش بنی صدر، رئیس جمهور وقت در سال 1359 در سخنرانی روز عاشورا، در میدان آزادی اتهام شکنجه در زندان ها را به شکلی کاملاً تهییج آمیز مطرح کرد و با اوج گیری تبلیغات سیاه داخل و خارج آیت الله موسوی اردبیلی، دادستان کل کشور از دستور امام مبنی بر بازدید هیئتی متشکل از حجت الاسلام محمد منتظری از جانب امام، علی محمد بشارتی جهرمی از جانب مجلس، دکتر افتخار جهرمی از سوی شورای نگهبان و حسین دادگر، دادستان تهران از سوی شورای عالی قضایی از زندان های کشور خبر داد.
براین اساس کار هیئت مذکور ماه ها به طول انجامید و همه زندان های کشور بدون استثناء مورد بازدید قرار گرفت. در پایان تحقیقات، شهید منتظری، نماینده امام عنوان کرد: اتهام وارده به روش بازجویی و بازپرسی از طرف یکی از مقامات کشور به هیچ وجه صحیح نیست.
موسوی لاری، معاون وزیر کشور و شوشتری در سال 76 از دیگر مسئولانی بودند که قصد بازدید از زندان البته برای اطلاع از وضعیت شهردار متهم شده تهران را کردند. البته درخواست بازدید آنها درآن زمان با مخالفت محسنی اژه، قاضی پرونده روبرو شد و استدلال هم این بود که متهم نمی تواند در جریان بازپرسی ملاقاتی داشته باشد.
در دوم خرداد ماه سال 1384 نیز حدود 10 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون های مختلف برای بررسی مشکلات زندانیان به اوین رفتند و از نزدیک با زندانیان ملاقات و گفت وگو کردند البته این دیدار با هماهنگی های ستاد دیه کشور و بیشتر برای بررسی وضعیت زندانیان این حوزه بود.
در مرداد ماه سال 1385 جمعی از نمایندگان اقلیت مجلس شورای اسلامی از بندهای مالی، نسوان، مواد مخدر و امنیتی و همچنین تعدادی از زندانیان مطبوعاتی زندان اوین بازدید و با تعدادی از زندانیان گفت و گو کردند البته به دلیل مخالفت وزارت اطلاعات برای این نمایندگان امکان بازدید از بند 209 زندان اوین که نوعا زندانیان سیاسی بودند فراهم نشد.
پس از این و در جریان حوادث بعد از انتخابات 1388 و با مطرح شدن حادثه بازداشتگاه کهریزک و همچنین شایعاتی به خصوص از سوی رسانه های بیگانه مبنی بر اعتراف گیری از بازداشت شدگان حوادث اخیر، کمیته ویژه بازداشت شدگان به دستور لاریجانی، رئیس وقت مجلس تشکیل شد اعضای این کمیته در تاریخ 6/5/1388 از زندان اوین بازدید کردند و از نزدیک با متهمان آن حوادث که بیشتر در بند 209 زندان به سر می برند گفت و گو کردند.
هیچ رئیس جمهوری از اوین بازدید نکرده است
با توجه به بازدیدهای انجام شده و صورت گرفته از زندان اوین به این نتیجه می رسیم که تا کنون هیچ رئیس جمهوری از زندان اوین دیدار نکرده است و به نظر می رسد احمدی نژاد تمایل دارد در این زمینه نیز پرچم دار باشد، درخواستی که با واکنش سخنگوی دستگاه قضایی کشور و در غالب یک نشست خبری با جمع محدودی از رسانه ها مطرح شد.
واکنش مسئولان قضایی به درخواست رئیس جمهور
اژه ای در این نشست ضمن اشاره به اینکه نامه مطرح شده قبلا از طرف رئیس قوه قضائیه پاسخ داده شده است و با تاکید بر اینکه بازدید از زندان اوین در این شرایط مسئله ای فرعی برای کشور است، تاکید کرد: بر اساس ضوابط و مقررات باید همکاری صورت گیرد و شاید در شرایط کنونی به مصلحت نباشد که این کار صورت گیرد.
در شرایطی که به نظر می رسد رسانه ای شدن این موضوع با اهدافی از سوی دستگاه های مربوطه انجام می شود این بار نوبت دولتمردان بود که با کمک رسانه ها واکنش سخنگوی قوه قضائیه را پاسخ دهند، پاسخی که البته در خبرگزاری ها و رسانه ها با عنوان پاسخ تند رئیس جمهور به رئیس قوه قضائیه نام گرفت.
واکنش احمدی نژاد به نظر مسئولان قضایی کشور
وی در این نامه خطاب به آملی لاریجانی با اشاره به اینکه در اصول قانون اساسی لزوم اجازه، موافقت و یا مصلحت اندیشی قوه قضائیه در اجرای وظایف قانونی رئیس جمهور پیش بینی نشده، تاکید کرد: به استناد اصول متعدد قانون اساسی مصمم به اجرای کامل قانون اساسی و اصلاح اساسی و ریشه ای امور کشور هستم.
در شرایطی که به نظر بسیاری از دلسوزان نظام بازدید از زندان اوین آن هم در شرایطی که کشور با مشکلات اقتصادی دست به گریبان است و تمرکز مسئولان به این مسئله بیشتر از هر زمانی لازم به نظر می رسد باید منتظر بود و دید این ماجرا که با علاقه خاصی از سوی رسانه های بیگانه و به عنوان مهم ترین سوژه خبری آنها در ایران پیگیری می شود چگونه خاتمه می یابد.
و ميخواد امور اصلاح کنه
هرکسي به فکر خودشه
طرف ميخواد خودشو قانون مدار نشون بده در صورتي که نيست