افزایش 17 درصدی بیماریهای کلیوی در کشور
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، محمدرضا طهماسبی ظهر دیروز در نشست خبری گفت: در حالحاضر بیش از 1020 بیمار سازمان یافته کلیوی در زنجان که شامل بیماران دیالیزی، پیوندی و مراقبتی هستند، وجود دارد.
وی شناسایی و غربالگری را یکی از بهترین راهکارهای پیشگیری از بیماریهای کلیوی دانست و اذعان کرد: بیماریهای کلیوی به دلیل نداشتن علائم مشخص به «بیماری خاموش» معروف هستند.
رئیس انجمن بیماران کلیوی استان زنجان خاطرنشان کرد: افراد پس از فشار خون و دیابت دچار بیماری کلیوی میشوند که در نهایت علاوه بر اینها نارساییهای قلبی نیز برفرد بیمار عارض خواهد شد.
طهماسبی بهترین راه خلاصی از مراحل دشوار بیماری دیابت را پیوند کلیه دانست و اذعان کرد: بهترین سن برای اهدای عضو 20 تا 40 سال است که در حال حاضر 8درصد پیوند کلیه در استان، به صورت اهدای عضو بوده است.
وی در ادامه سخنان خود از خیرین و مسئولان در خواست کرد تا برای پیشگیری هرچه زودتر این بیماریها اقدام جدی صورت دهند تا از هزینههای گزاف درمان کاسته شود.
رئیس انجمن بیماران کلیوی استان زنجان همچنین از برگزاری کلاسهای آموزشی در راستای پیشگیری از بیماریهای کلیوی و انجام تستهای فشار خون خبر داد و ابراز کرد: استفاده بیش از حد از فستفود، نوشابه، سیگار، کم تحرکی و ورزش نکردن از جمله مهمترین مواردی است که باعث افزایش تعداد بیماران کلیوی و دیالیزی شده است.
طهماسبی به نقش و جایگاه انجمن در تعامل با بیمارستان ها و سازمان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای تآمین هزینههای بالای درمان بیماریهای کلیوی اشاره کرد و افزود: هماکنون جراحی کلیه حدود 150 میلیون ریال هزینه دربر دارد و هزینههای نگهداری بیمار از جمله خرید داروهای پربهاء نیز همینطور.
وی در پایان تآکید کرد: بخش دیالیز بیمارستان ولیعصر زنجان با پیشرفتی 50 درصدی در حال احداث میباشد.
لازم به ذکر است، انجمن بیماران کلیوی در زمان حاضر 160 شعبه مرکزی در سراسر کشور را دارا بوده و قدیمیترین انجمن ایران میباشد.