به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از الحیات، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تماسی تلفنی با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا ضمن تبریک پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای همکاری با وی اعلام آمادگی کرد.
در همین راستا دفتر نتانیاهو ضمن انتشار بیانیه ای اعلام کرد که در این مکالمه تلفنی نتانیاهو پیروزی اوباما در دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را ناشی ازاعتماد مردم به وی عنوان کرد.
نتانیاهو همچنین از ادامه همکاری با رئیس جمهوری آمریکا و مقابله با چالش هایی که دو دولت اسرائیل و آمریکا جهت ایجاد امنیت و صلح با آن مواجه اند خبر داد.
این در حالی است که بسیار از تحلیلگران پس از پیروزی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معتقد بودند که به دلیل اعلام حمایت علنی نتانیاهو از میت رامنی، اکنون اوباما از وی انتقام خواهد گرفت و شاید به همین دلیل است که تا کنون سران ارشد رژیم صهیونیستی موضعی دفاعی در برابر اوباما اتخاذ کرده اند چرا که از این به بعد این رئیس جمهوری جدید آمریکا است که تصمیم نهایی را درباره برنامه هسته ای ایران و اعمال تحریم های بیشتر خواهد گرفت.
در بحبوحه انتخابات آمریکا، بنیامین نتانیاهو بر کسی پوشیده نگذاشت که میترامنی، رقیب باراک اوباما از حزب جمهوریخواه را به وی ترجیح میدهد. رابطه اوباما و نتانیاهو از زمان ورود اوباما به کاخ سفید، رابطهای نه چندان گرم و ملتهب بوده است.
سردی روابط میان آمریکا و اسرائیل زمانی شدت گرفت که حدود دو ماه پیش نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد، کشورهایی که توانایی تعیین خط قرمزها برای ایران را ندارند، از لحاظ اخلاقی محق به متوقف کردن اسرائیل نیستند.
سیاستمداران مخالف دولت در اسرائیل پس از روشن شدن نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی مجدد باراک اوباما، به بنیامین نتانیاهو توصیه کردند تا هر چه سریعتر روابطش را با واشنگتن بهبود بخشد.
مسئولان عالیرتبه اسرائیلی بر این باورند که خشم شدیدی در میان مشاوران، معاونان و نزدیکان اوباما از نتانیاهو وجود دارد به گونهای که تلاش خواهند کرد تا به طور مستقیم در جریان انتخابات اسرائیل به وی حمله کنند و برای شکست او تلاش کنند.
علاوه بر آن به گفته این روزنامه نتانیاهو بشدت از این مساله نگران است که اوباما به محض پیروزی در انتخابات به انتقاد شدید از سیاستهای نتانیاهو به خصوص در زمان برگزاری انتخابات اسرائیل بپردازد و حتی اقدام به کنار گذاشتن وی از قدرت یا توقف حمایتهای سیاسی از اسرائیل در محافل بینالمللی کند و سیاست محکوم کردن این رژیم به خصوص در سیاستهایی که در سرزمینهای اشغالی اعمال میکند را پیش بگیرد.
در همین رابطه هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه فعلی امریکا گفته است که پیشبینی میکند که اوباما در دوره دوم دوران ریاست جمهوریاش تلاشهای جدیتری را برای از سرگیری مذاکرات اسرائیلیها و فلسطینیها صرف کند.
با این حال و به رغم این که خصومتها در جبهه دو طرف به شدت افزایش یافته، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که اختلافها و دشمنیهای شخصی موجود میان بنیامین نتانیاهو و باراک اوباما تاثیری بر روابط کلی اسرائیل با امریکا نخواهد گذاشت. به اعتقاد آنها باراک اوباما آدم بسیار خونسردی است و هر آنچه که به سودش باشد را با خونسردی تمام انجام میدهد و اگر ببیند که مثلا نمیتواند فلسطینیها یا اسرائیلیها را وادار به مذاکره کند به راحتی از کنار آنها خواهد گذشت.
در مورد پرونده هستهای ایران که موضوع اصلی اختلاف اوباما با نتانیاهو است که اوباما با هر گونه حمله یک جانبه از سوی اسرائیل به ایران مخالف است، تحلیلگران بر این اعتقادند که وی همچنان به سیاست مخالفت خود با حمله یک جانبه اسرائیل به ایران ادامه خواهد داد و این مسالهای است که همه جریانهای سیاسی در اسرائیل به خوبی به آن واقف هستند.
نتانیاهو اکنون به این باور رسیده است که قطعا در این دوره از دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، وی اجازه حمله به تاسیسات هستهای ایران را نخواهد داد.