مهمترين دستاورد انقلاب، خود گفتمان انقلاب اسلامي است
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از كرمان، عماد افروغ عصر ديروز، 13 اسفند ماه در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد باهنر كرمان درباره ملزمات رسيدن به مدل پيشرفت و عدالت اظهار داشت: پيشرفت صرفاً توسعه نيست، اما مي شود يك تئوري از توسعه به دست آورد كه به پيشرفت نزديك باشد.
وي با اشاره به جايگاه جمهوري اسلامي ايران در ميان ساير نظام هاي اقتصادي تصريح كرد: اقتصاد ما نفتي است و اين نوع اقتصاد مانعي براي رشد و خلاقيت ما شده است.
اين استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران با اشاره به مسئله پيشرفت و عدالت افزود: ما از يك شرايط ساختاري و تاريخي بيمار كه اقتصاد نفتي است، رنج مي بريم و وابستگي روستاها و شهرهاي كوچك به تهران در اثر اقتصاد نفتي است و تا زماني كه اين نوع اقتصاد وجود دارد، رشد و خلاقيت فوران نمي كند، حتي اگر اصل 44 قانون اساسي پياده شود.
افروغ با اشاره به روند عدالت در كشور اظهار داشت: بعد از جنگ، توسعه اقتصادي داشتيم، ولي عدالت نداشتيم و هيچ برنامه اي در كشور براي توليد ثروت وجود نداشت.
وي گفت: امروز حوزه و دانشگاه در مقابله با عوام فريبي وظيفه سنگين تري نسبت به كساني كه در عرصه قدرت هستند، دارند.
استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران اذعان داشت: مهمترين دستاورد انقلاب، خود گفتمان انقلاب اسلامي است، ولي نظام مساوي با انقلاب نيست؛ چرا كه انقلاب يك پروژه ناتمام است.
افروغ با اشاره به برنامه پيشرفت و عدالت افزود: ما بايد از چند چيز مطمئن باشيم كه آيا بين سند چشم انداز 20 ساله و روح قانون اساسي و اهداف انقلاب سازگاري وجود دارد؟ آيا تحقق آنها امكان پذير است و ارتباط منطقي بين اينها وجود دارد؟ آيا سند چشم انداز 20 ساله قابل انطباق با برنامه توسعه پنج ساله است؟ آيا برنامه توسعه پنجم در برنامه سالانه تقسيم شده و آيا بودجه تبلور عيني سند چشم انداز 20 ساله و برنامه توسعه پنجم است و يا مي توانند آن را اجرا كنند؟
وي اظهار داشت: اصحاب قدرت فعلي بايد اراده اجراي برنامه پيشرفت و عدالت را داشته باشند.
استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران با اشاره به اقتصاد نفتي افزود: همه دولت هاي ما رانتي هستند و دولت مانع توسعه سياسي است.
افروغ يادآور شد: بايد الگويي از پيشرفت ارائه بدهيم كه عدالت در آن ساختاري و لحاظ شده باشد، دسترسي به توليد عادلانه باشد و از همان ابتدا جلوي تبعيض گرفته شده باشد.
وي گفت: قانون اساسي در بعضي از مفاد و ماده هايش عادلانه نيست، عدالت ذاتي، توسعه است كه بايد با زيست مردم ارتباط داشته باشد.
استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران در خصوص قدرت اظهار داشت: قدرت وسيله و ابزاري بيش نيست و هر كسي حق ندارد با هر وسيله اي حكومت را حفظ كند، حكومت يك وسيله است و وقتي ارزش دارد كه از جنس هدف باشد.
وي تصريح كرد: اگر كسي گفتمان انقلاب اسلامي را شناخته باشد، اصولگرا و اصلاح طلب است.
وي با اشاره به سفرهاي استاني دولت يادآور شد: اين سفرها رابطه اجتماعي و عاطفي مردم و مسئولان را فراهم مي كند.
استاد دانشگاه تربيت مدرس تهران با اشاره به اينكه تا ابد بايد نقد كرد، در خصوص طرح تحول اقتصادي اذعان داشت: اين طرح در هيئت دولت مطرح نشده است. /انتهاي پيام/