به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جلیل معماریانی امروز با حضور در غرفه «خبرگزاری دانشجو» در چهاردهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران، این نمایشگاه را در مجموع خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: با این حال این نمایشگاه تبدیل به فروشگاه شده است و از این لحاظ آسیب زاست.
وی ادامه داد: متاسفانه وقتی به کتاب، خلاقیت و تفکر که در مورد ابعاد غیر مادی انسان است، می رسیم، منابع مالی و انرژی افراد هم تمام می شود.
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه در توزیع امکانات و اعتبارات هنوز جای اصلی کتاب و کتاب خوانی باز نشده است، تصریح کرد: واژه های رهبر انقلاب جدی گرفته نمی شود و کارهای ما با حرف های ایشان فاصله زیادی دارد؛ نگاه بخش های فرهنگی به قدری از نگاه فرهنگ فاصله دارد که مقام معظم رهبری می فرمایند فرهنگ مظلوم است.
معماریانی افزود: باید در نمایشگاه کتاب جریان شناسی کتاب به طور جدی پیگیری شود، چراکه کتاب های متناقض، متعارض و منحرف به طور زیرپوستی وارد فرهنگ ما شده و دلیل آن هم این است که هنوز شاخص های فرهنگی و مهندسی فرهنگی به سامان درستی نرسیده است.
وی با بیان اینکه جای کتاب و مطالعه آن در هندسه مفهومی فعالیت های فرهنگی جانمایی نشده است، تصریح کرد: نیازهای انسان به درستی دیده نشده و پرفروش ترین کتاب ها مربوط به دنیای انسان هاست.
این کارشناش فرهنگی سبک زندگی مادی را یک جریان خطرناک دانست و گفت: تفکر در جامعه کمرنگ شده است، بنابراین در چهار حوزه معرفتی، نگرشی، ساختاری و مهارتی باید حرکت های منسجمی داشته باشیم.
معماریان با تاکید بر لزوم تغییر نگرش افراد افزود: تغییر نگرش نیاز به خوراک فکری دارد و برای این کار باید جدی بود.
وی ادامه داد: باید شاخص ها را به گونه ای ارزیابی کنیم تا مسئول فرهنگی خجالت بکشد که بودجه های فرهنگی در اختیارش است و یک کتاب هم نمی خواند.
این کارشناس فرهنگی با تاکید بر اینکه مسئولان باید کتاب خواندن و شناسایی جریان های کتاب را جدی بگیرند، ادامه داد: مسئولان اگر چنین کاری نکنند، اتفاقاتی در حوزه فرهنگ و سبک زندگی دینی می افتد که ناشی از بی اطلاعی آنهاست، چراکه حتی با حرف ها و ادبیات انقلابی هم ممکن است در طرح دشمن قرار بگیریم و دور بخوریم.
معماریانی با بیان اینکه اگر مطالعه درست در یک جامعه افت کند، آن جامعه به سمت انسان الهی نمی رود، تصریح کرد: این چنین می شود که جامعه رو به انسان مادی می رود و کتاب هایی مثل فال، استخاره و طالع بینی و یا کتاب هایی در مورد چگونه ثروتمند بشویم یا چگونه در کنکور قبول شویم، رواج پیدا می کند.
وی بیان داشت: حلقه مفقوده ای به نام تفکر در جامعه مشهود است و این باعث شده که رهبر انقلاب تنها بمانند و هر چند وقت یک بار خودشان وارد میدان شده و تذکرهای جدی بدهند، الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت را تبیین کنند و برای کتاب خوانی راهکار ارائه بدهند.
این کارشناس فرهنگی با بیان اینکه وقتی رهبر انقلاب می گویند فرهنگ مظلوم است، در واقع خود ایشان مظلوم هستند، گقت: باید شاخص های فرهنگی را عوض کرد، اگر امروز یک معلم پرورشی یا یک مدرسه دانش آموزان را کتاب خوان تربیت کنند، در مقابل، مدارسی که تعداد قبولی بیشتری دارند، بی ارزشند.
معماریانی یادآور شد: در عرصه فرهنگ و گسترش تفکر در جامعه نباید از نقش مردم غافل شد و کارهایی هم باید از سوی مردم انجام شود.