آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۷۴۴۹
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری:

ایران بیش از 45 درصد تولیدات علمی جهان اسلام را به خود اختصاص داده است

سعید سرکار گفت: امروز کشور ما بیش از 45 درصد تولیدات علمی جهان اسلام را به خود اختصاص داده و در جایگاه نخست قرار دارد و پس از ایران، کشور ترکیه با حدود 13 درصد در رتبه دوم ایستاده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سعید سرکار شب گذشته در جلسه ستاد نانو استان فارس در شیراز بیان کرد: هم اینک 94 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور در حوزه فناوری نانو فعالیت دارند.

 

وی افزود: در بخش انتشار کتاب نیز تاکنون 117 کتاب در حوزه فناوری نانو در کشور منتشر شده است.

 

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری بیان کرد: استفاده از فناوری نانو در حوزه انرژی، مباحث صنعتی، بهداشت و سلامت، آب، محیط زیست و ساخت و ساز از اولویت های ما است.

 

سرکار گفت: در بحث تولیدات علمی، کشور ما در طول سال 2000 میلادی، با ارائه هشت مقاله در رتبه 59 جهان قرار داشت.

 

وی اضافه کرد: اما در سال گذشته رتبه 11 جهان و امسال نیز رتبه نهم جهان را کسب کردیم که نشان از وجود یک بنیه علمی قوی در کشور است.

 

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری گفت: در این رده بندی از مجموع 10 کشور برتر دنیا، پنج کشور آسیایی هستند که نشان می دهد پاشنبه علم و فناوری در فناوری نانو به طرف قاره آسیا چرخیده است.

 

سرکار تصریح کرد: اگر بخواهیم خالص تولید علم را محاسبه کنیم، می بینیم که کشور ما تنها 18 درصد مقالات خود را به صورت مشترک با دیگر کشورها تولید کرده و این در حالی است که کشور انگلستان 59 درصد و کشور فرانسه 65 درصد و عربستان نیز 89 درصد مقالات خود را به صورت مشترک با یک کشور دیگر تولید کرده اند.

 

وی افزود: این آمار از طرفی برای ما یک تهدید محسوب می شود چرا که نشان می دهد ما تعاملات بین المللی ضعیفی در این زمینه داشته ایم اما از طرف دیگر هم نشان می دهد که آنچه ما تولید می کنیم بنیه علمی بومی خودمان است و تکیه به دیگر کشورها نداریم. او افزود: اگر بخواهیم بر اساس این آمار رده بندی کنیم، کشور ما در رتبه هفتم جهان قرار می گیرد.

 

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری  گفت: امروز کشور ما بیش از 45 درصد تولیدات علمی جهان اسلام را به خود اختصاص داده و در جایگاه نخست قرار دارد و پس از ایران، کشور ترکیه با حدود 13 درصد در رتبه دوم ایستاده است.

 

وی اضافه کرد: به طور کلی ما در حوزه فناوری نانو موفق به ثبت 109 اختراع شده ایم که این 45 درصد کل اختراعات کشور و یک شاخص است.

 

سرکار  وضعیت کشورمان را در ثبت اختراعات بین المللی بسیار نامطلوب دانست و گفت: ما در مقابل هر 100 مقاله که ثبت می کنیم زیر یک درصد ثبت اختراع داریم که این نشان می دهد دانشگاه ها شرکت های دانش بنیان ما با فرهنگ ثبت اختراع آشنا نیستند و خیلی از دستاوردها را به صورت مقاله چاپ می کنند.

 

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری افزود: به طور کلی کشور در بحث فناوری نانو جایگاه خوبی دارد و در توسعه منابع انسانی هم عملکرد بسیار خوبی داشته ایم.

 

وی ادامه داد: از نظر تعداد رشته های دانشگاهی و سطحی که داریم در بین پنج کشور برتر دنیا قرار داریم، از نظر تولید عمل و کمیت و کیفیت جزء 10 کشور برتر جهان و در بحث صنعت و تجاری سازی نیز جایگاه دهم را در دنیا داریم.

 

دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری  بیان  داشت: لیاقت و شایستگی کشور بسیار بالاتر از اینها است و امیدواریم با توجه به توان بالایی که در کشور وجود دارد و توجهی که مسئولان به این حوزه دارند جایگاه بهتری داشته باشیم.

 

سرکار گفت: امروز کشور ما در عرصه فناوری نانو روی پای خود ایستاده و متکی به خود است و به طور یقین این عرصه می تواند منشاء خیر و برکت بسیاری برای کشور باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار