به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، کنفرانس صلح و عدالت برای فلسطین در شهر بمبی بعد از دو روز به کار خود پایان داد.
در روز دوم این کنفرانس دکتر مازین قمصیه به ارائه تاریخ مقاومت مردمی فلسطین در برابر اسراییل پرداخت.
این استاد دانشگاه بیان داشت: نخستین قیام مردمی فلسطین به دهه هشتاد قرن 19 میلادی حد فاصل سالهای 1980 تا 1989 بر می گردد که در آن گروه های مختلف مردمی بر ضد صهونیست ها که در حال قدرت یافتن بودند قیام کردند.
قمصیه عنوان کرد: جزو اولین حرکت های مردمی فلسطین بر ضد اشغالگران انگلیسی حرکت زنی به نام ماتیال مغنم بود که به همراه دیگر زنان مسلمان و مسیحی فلسطین بر ضد اشغال گران انگلیسی اقدام کرد.
وی با بیان وضعیت کنونی حاکم بر سرزمین های اشغالی بیان تاکید کرد: مردم فلسطین در حال حاضر اعتقاد دارند که وجود آنها مقاومت است چرا که اسراییل به دنبال اخراج تمامی مردم فلسطین از سرزمینشان است.
وی در ادامه به قیام ها انتفاضه نخست و دوم و همچنین حرکت های بین المللی شکل گرفته در حمایت از فلسطین پرداخت.
در ادامه این کنفرانس عبدالله باصل از فلسطین وضعیت مقاومت مردمی را در شهر بالعین فلسطین تشریح کرد. وی در ابتدای سخنان خود بیان کرد که روز گذشته من کمی زودتر کنفرانس را ترک کردم تا بتوانم به ساحل اقیانوس هند بروم و دریا را از نزدیک مشاهده کنم چرا که من در طول عمرم تنها یک بار در کودکی توانستم دریا را ببینم. فلسطین دارای سواحل متصل به دریاست اما اشغالگران ما را از دیدن این دریا محروم کرده اند و برای همین من از شما بسیار ممنونم که مرا به این کنفرانس دعوت کردید تا بتوانم این آرزوی دوران کودکی ام را تحقق بخشم. پس از آن وی به بررسی وضعیت شهر بالعین که در اشغال صهونیست ها قرار دارد پرداخت و اقدامات فلسطینیان را در مقابله با این اشغال بیان داشت.
پاول لارودی دیگر سخنران این مراسم به تشریح اقدامات صورت گرفته طی سال های اخیر از سوی حرکت های اروپایی و آسیایی در قبال مسال فلسطین پرداخت و بیان کرد: حرکت جهانی الی بیت المقدس اقدامی بود که باید هر سال تکرار شود و تداوم یابد. وی اظهار داشت که امسال ما پیشنهاد شکستن حصر هوایی غزه را داریم که امیدواریم بتوانیم آن را محقق کنیم.
نیلوفر باگوات وکیل حقوقی و عضو هیات رییسه کنفرانس در نشست پایان اظهار داشت: نباید از یاد برد آنچه منجر به تقویت و حمایت اسراییل می شود نظام سرمایه داری حاکم بر کل جهان است که امروز به شیوه ای نوین اقدام به استعمار کشورهای جهان کرده است.
وی تاکید کرد: امروز استکبار پس از حمله به عراق، افغانستان، پاکستان، سومالی و لیبی به دنبال حمله ای خطرناک به کشور سوریه است و این نظام سرمایه داری است که در حمایت از اسراییل بپا خاسته است و بیاد در برابر آن ایستاد.
سریش خیرنار نیز بعنوان سخرانی پایانی و مدیر مجمع همبستگی هند و فلسطین ضمن بیان مشکلاتی که این مجمع برای برگزاری کنفرانس با آن مواجه بود اظهار داشت: تنها یک روز پیش از برگزاری مراسم عوامل اسراییلی تلاش کرده بودند که حتی سالن محل کنفرانس را در اختیار خود بگیرند.
وی ادامه داد: حتی اگر لازم باشد این کنفرانس ها را تبدیل به تحص ها و تظاهرات های خیابانی کنیم این کار را خواهیم کرد.
سریش خیرنار با انتقاد از جریان رسانه ای هند اظهار داشت که اگر کودکی در چاهی بیفتد برخی رسانه ها اقدام به پوشش 24 ساعته زنده می کنند اما این همه کودک در کشور فلسطین قربانی شده اند و این کنفرانس برای دفاع از حقوق آنها برگزار شده است لکن رسانه ها آنگونه که بیاد و شاید به این مسائل نمی پردازند.
در پایان مراسم تریبون آزاد دانشجویی با حضور جوانان دانشجوی هندی در باب مساله فلسطین برگزار شد و فعالین مختلف جوان از شهرهای مختلف هند به بیان راه کارهای پیش رو برای مقابله با نفوذ اسراییل در هند نظرات خود را بیان کردند.