به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «رابطه با آمریکا آری یا خیر» امروز به همت بسیج دانشجویی در مؤسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز برگزار شد.
در این برنامه دو نفر از دانشجویان موافق و دو نفر مخالف بودند که در دو دور شش دقیقه ای و چهار دقیقه ای به بیان نظرات و اندیشه های خود پرداختند.
در این گزارش سخنان دانشجویان گروه موافق با «رابطه با آمریکا» را «الف» و دانشجویان مخالف با «رابطه با آمریکا» را «ب» می خوانیم.
دانشجوی «الف» گفت: به نظر من نه گفتن به آمریکا تبعات زیادی دارد که بزرگترین آن تحریم است که اولین اثر آن کاهش واردات منابع بین المللی و عدم رشد و توسعه اقتصادی است.
وی افزود: عدم مذاکره با آمریکا باعث می شود که ایران از بازار های جهانی رانده شده و کشور متکی به نفت و گاز شود.
این دانشجوی موافق با «رابطه با آمریکا» بیان کرد: دیدگاه های گذشته و دهه 40 الان دیگر فایده ندارد و قدیمی شده است و این دیدگاه که می پندارند آمریکا استعمارگر است غلط است و این دیگاه دیگر کارایی ندارد.
دانشجوی «الف» گفت: در آخر اینکه آمریکا یعنی جوامع بین المللی و ما باید با آمریکا رابطه داشته باشیم.
دانشجوی «ب» در جواب بیان کرد: آیا این درست است که هر کجا کمر خم بکنیم بگوییم آری؟ یعنی اینکه اگر ما را تحریم کنند ما بگوییم هر چی شما گفتید و از مواضع خود پایین بیاییم؟
دانشجوی «الف» هم گفت: شما ببینید در این تحریم ها خیلی از شرکت ها تحریم شدند و چند شرکت خارجی که با ایران در ارتباط هستند تحریم و در حال ورشکسته شدن هستند.
دانشجوی «ب» تصریح کرد: اصول و اساس دوستی و دشمنی، دوستی و دشمنی خداست؛ یعنی مذاکره و ارتباط باید اساس آن طبق منابع دینی و وحیانی باشد.
وی خاطر نشان کرد: بحث مذاکره با آمریکا بحث یک کشور نیست و یک شخص نیست، صحبت بر سر حرکت های استکبار گونه ایالات متحده هست که این ارتباط یا به نفع منافع ملی هست یا به ضرر، که ما این را برای حال حاضر ضرر می دانیم.
دانشجوی مخالف «رابطه با آمریکا» یادآور شد: در طول تاریخ کوتاه آمدن شاه و حکام باعث شد ایران به انزوا برود.
دانشجوی «الف» هم در ادامه گفت: مذاکره با آمریکا به زمان، مکان و شخص مذاکره کننده بستگی زیادی دارد که باید ما از موضع قدرت وارد مذاکره شده و همیشه در موضع ضعف نباشیم. همانطور که رهبری در شیراز فرمودند «مذاکره با آمریکا فی نفسه خوب است».
وی افزود: به اعتقاد من یکی از نتایج رابطه نداشتن با آمریکا، تحریم است که وضعیت اقتصادی ما را به این روز انداخته است و دولتمردان به جای بازدید از اوین یه سر به بازار بزنند.
دانشجوی «ب» هم گفت: ما ابتدا باید مذاکره را معنی کنیم؛ و شما مذاکره را چه معنی می کنید؟ مذاکره با کشوری را موافقت می کنید که در 350 سال قدمت خود 250 سال در جنگ و استعمارگری بوده است؟
وی بیان کرد: کشورهایی که با آمریکا در دوستی و ارتباط بودند چقدر پیشرفت کردند؟ چطور است که دولتمردان آمریکا پیشنهاد مذاکره دو جانبه می دهند ولی کنگره آمریکا تحریم های فلج کننده علیه ایران را تصویب می کند؟
این دانشجوی مخالف با «رابطه با آمریکا» یادآور شد: سیاست آمریکا در مذاکره با ایران سیاست چماق و هویچ است. ایران الان در اوج اقتدار است و آمریکا با شکست هایی که از حماس، حزب الله و در سوریه خورده است به دنبال معامله با ما هست.
در پایان جلسه کارشناس برنامه با تقدیر و تشکر از هر دو گروه موافق و مخالف، دانشجویان شرکت کننده در این برنامه و بسیج دانشجویی که به ندای رهبر معظم انقلاب در برپایی کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه ها لبیک گفتند تقدیر و تشکر کرد و کرسی آزاد اندیشی در محیط علمی و دانشگاهی را بسیار مفید و علمی دانست.
وی افزود: ایران الان در اوج اقتدار است و آمریکا با شکست هایی که از حماس، حزب الله و در سوریه خورده است به دنبال معامله با ما هست.
این فعال سیاسی گفت: مذاکره با آمریکا همانگونه که برادران موافق اعلام فرمودند باید در شرایط قدرت باشد در غیر این صورت ضعف باعث عقب نشینی می شود.
وی بیان داشت: ما طبق صحبت های امام و رهبری برای مذاکره دو شرط داریم که طبق فرمایشات حضرت امام(ره) رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش نباشد و با دست چدنی و دستکش مخملی دست به سوی ایران دراز نکند.
این کارشناس در پایان سیاست خارجه را یک بازی هجومی در اوج عزت، مصلحت و حکمت توصیف کرد.