به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، حجت الاسلام قمی شب گذشته در مراسمی به مناسبت هقته وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه یزد با اشاره به رسالت دانشگاه ها تصریح کرد: دانشگاه به عنوان نهادی است که در فضای عمومی به عنوان مهندس فرهنگی جامعه تاثیر بسزایی دارد و باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ایستادگی در برابر استکبار را با ایجاد سازمانی مجازی از نخبگان جهان گسترش دهیم، افزود: مهمترین دستاوردهای انقلاب ایجاد احساس تغییر در جهان و ظهور قدرتهای بینالمللی و کم رنگ کردن یکهتازی آمریکا است.
معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری در این سه دهه از تاریخ انقلاب اسلامی حوزه و دانشگاه همکاری های جدی و اثر بخشی را با یکدیگر داشته اند؛ البته میزان توفیق هر کدام متفاوت بوده است، ولی در مجموع نتایج خوبی در اثر این تلفیق به دست آورده ایم و محصولات پژوهشی، مقالات علمی متعدد و رشته های علمی متعدد را رقم زده اند.
حجت الاسلام قمی ادامه داد: مهمترین دستاورد هفته وحدت حوزه و دانشگاه مسئله نظام سازی در کشور است و با دست در دست هم دادن این دو، نظامی را تشکیل داده و پس از آن ساختارها را ایجاد کرده اند که در عرصه های مختلف توانسته اند پیشرفت های متعدد را کسب کنند.
قمی تصریح کرد: امام(ره) زمانی که وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح کردند به خوبی می دانستند که پیروزی انقلاب مرهون وحدت حوزه و دانشگاه است و هرگز جامعه بدون وحدت این دو به این پیشرفت نمی رسید.
وی با اشاره به جریان های موجود در جامعه و ویژگی های جهان امروز افزود: در جهان امروز بی عدالتی های متعددی را مشاهده می کنیم که یکی از مهمترین این ویژگی ها بی عدالتی اقتصادی است، به نحوی که 10 درصد از جمعیت جهان 90 درصد از امکانات جهان را در اختیار دارند.
معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: ویژگی دوم جهان امروز در حوزه سیاست و امنیت می باشد که این نیز در نوع خود بی عدالتی را داراست به نحوی که آمریکا با داشتن حق«وتو» در سازمان ملل عملا تصمیمات کشورهای دیگر را بی اثر می کند که بیشترین مورد استفاده حق وتو توسط آمریکا مربوط به حمایت از رژیم صهیونیستی بوده است.
قمی گفت: مسئله دیگر در جهان امروز تبعیض جنسیتی می باشد که بسیار نامناسب و به نحوی بسیار زشت زنان قربانی این تبعیض ها می شوند، به نوعی که دومین تجارت در جهان را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: ظلم و بی عدالتی در حوزه فناوری و علم از نمونه های دیگر آن است و با وجود اینکه ایران با نظر جدید خود مبنی بر در دست داشتن فناوری توسط تمامی کشورها اعتقاد دارد، ولی غرب به ما می گوید که شما هر کارخانه ای را می توانید داشته باشید؛ اما حق داشتن فناوری های پیشرفته را ندارید.
معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری بیان داشت: موارد دیگر این بی عدالتی ها نیز در دست گرفتن رسانه ها و همچنین در بحث وضعیت فردی و خانوادگی است که مردم را به سمت پوچی و بی هدفی سوق می دهند که آیا با این وضعیت می توان گفت جهان ما ایده آل است؟
قمی تصریح کرد: در سمت دیگر این جریان احساس نیاز به ایجاد تغییرات است که نشانه این تغییر خود مسئله بیداری می باشد که خواب را از صهیونیست ها ربوده و نشانی از تغییر در سطح بین الملل می باشد.
وی افزود: اینکه این قدرت بیداری اسلامی ناشی از انقلاب اسلامی است امری انکار ناپذیر می باشد و مواضع حکیمانه رهبر انقلاب در ایستادگی در مقابل صهیونیست ها نیز نشان از قدرت اسلام در برابر استکبار دارد که عملا و علنا در جریان جنگ هشت روزه به فلسطینی ها ماهیگری را یاد دادند تا در برابر اسرائیل محکم ایستادند و اسرائیل را شکست دادند.
معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: نشان سوم در تغییر ظهور قدرت های بین المللی دیگر همچون هند، روسیه و ژاپن می باشد که زمانی آمریکا حس می کرد قدرت یکه تاز در جهان است؛ اما امروز این تغییر بوجود آمده که با بررسی های انجام شده نشان از این است که وقتی ایران می گوید آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند دیگر کشورها نیز این احساس را در خود درمی یابند که می توانند در برابر آمریکا بایستند و شرایط جامعه جهانی را تغییر دهند.
قمی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم این تغییر را در خود نیز حس کنیم باید به عنوان استاد در حوزه و دانشگاه احساس مسئولیت را در خود بوجود بیاوریم که با پژوهشگران کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنیم و از یکدیگر استفاده کنیم و در این راستا نیز با حضور علمی و فناوری جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر این توان خود را به منصه ظهور رسانده و در ادامه اینکه منابع و کتاب ها و پژوهش های خود را به عنوان منبع برای کشورهای دیگر ترجمه کرده و نشر دهیم و در پایان نیز یک سازمانی حتی به صورت مجازی از نخبگان سراسر جهان ایجاد کنیم تا در برابر سلطه جهانی بایستیم.