مخبر دزفولی ضمن تاکید بر تلاش های اندیشمندان مختلف برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه، اتحاد حوزه و دانشگاه در اهداف را مهم و تاثیر گزار برشمرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مخبر دزفولی صبح امروز در همایش «سیاستگذاری علم و فناوری در دانشگاه اسلامی» در دانشگاه شریف، ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: از ابتدای انقلاب افراد بسیاری تلاش کردند تا زمینههای وحدت این دو نهاد فراهم شود، ولی علیرغم تلاش های صورت گرفته پیرامون وحدت این دو نهاد، کمتر بحث و بررسی در این خصوص صورت گرفته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم بحث سیاسی پیرامون کلمه وحدت و بررسی میزان رسایی این کلمه در اصطلاح حوزه و دانشگاه بیان داشت: دو نگاه در رابطه با وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد که نگاه اول متضمن یکی شدن این دو نهاد در شکل و ساختار و محتوا است.
وی افزود: دسته دیگر با توجه به 200 سال اخیر، چیرگی فضای جدای علم از دین و نگاه الهی و تأسیس دانشگاههای جدید بر این اساس است که معتقدند در همین بستر باید به سمت دیگری حرکت کرد و ساختارهای علمی و مبتنی بر دین را در این فضا بنا نهاد که این حرکت نیز چندان کامل نیست.
مخبردزفولی در ادامه با مطرح کردن بحث اتحاد گفت: من معتقدم به جای وحدت باید اتحاد حوزه و دانشگاه را مطرح کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: برای اتحاد حوزه و دانشگاه باید به سراغ مقومات رفته و آنها را تقویت کنیم.
وی گفت: اتحاد حوزه و دانشگاه متضمن وحدت در هدف مثل خودکفایی، استقلال، مقابله با دشمنان و پیشرفت انقلاب اسلامی است که طی سالهای اخیر این اتحاد وجود داشته و همچنان تقویت میشود.
مخبردزفولی در ادامه در خصوص سیاستگذاری علم و فناوری تصریح کرد: ما طی سال های اخیر زیرساختهای خوبی را برای کارهای علمی فراهم کردهایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بعد از انقلاب فرهنگی تلاشهای زیادی برای هماهنگی آرمانهای انقلاب و دانشگاه صورت گرفت.
مخبردزفولی در خصوص وضعیت علمی ایران نیز گفت: پیش از انقلاب ما تنها سه عضو هیئت علمی داشتیم که امروز به بیش از 60 هزار عضو هیئت علمی ارتقا پیدا کردهاند.
وی ادامه داد: دانشجویان ما اکنون به بیش از 4 میلیون نفر رسیده اند و 21 هزار مستند بینالمللی علمی توسط دانشمندان ما ثبت جهانی شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه خاطرنشان کرد: ما باید تا 50 سال آینده فارسی را به زبان علم جهان تبدیل کنیم.
مخبردزفولی در پایان با تأکید بر نیاز کار شبانهروزی برای رسیدن به دانشگاه اسلامی گفت: اگر با رویکرد الهی به علم نگاه کنیم، علم را نور تعبیر کرده که دانشمندان، دانشجویان و اساتید ما در یک فضای نورانی حرکت میکنند.