به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام فرجام دیروز در افتتاحیه اجلاس مدیران حوزه های علمیه خراسان در اردوگاه مازندران مشهد مقدس، با اشاره به لزوم احیای مسئله وقف و عدم اتکا به بودجه های دولتی بیان داشت: حوزه های علمیه باید مسئله وقف را جدی گرفته و علاوه بر به کار گیری موقوفات فعلی سعی در گسترش این فرهنگ و ترغیب واقفان بر زنده کردن این سنت حسنه داشته باشند.
وی با اشاره به وجود موضع گیری در مقابل ائمه معصومین (ع) توسط سلفی ها و افراد افراطی خاطرنشان کرد: عمده منابع فقهی شیعه مربوط به علمایی است که توسط این دسته از افراد به شهادت رسیده اند و مهمترین پایگاه مقابله با این تفکر، حوزه های علمیه شیعیان هستند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با تاکید بر لزوم ایجاد انگیزه مبارزه با باطل در طلبه های ورودی جدید یادآور شد: باید قدرت تشخیص مسیر حق و شایسته و انگیزه مبارزه با باطل در طلبه های جوان به وجود بیاید که چنین عملی ارزشی بیش از 40 سال عبادت دارد.
حجت الاسلام فرجام تمام فعالیت های حوزه های علمیه خراسان را قابل ارزیابی دانست و گفت: در گذشته وضعیت طلبه هایی که سطح 1 را طی کرده بودند، قابل ارزیابی نبود، ولی با تغییری که در سیستم ها به وجود آمده، می توان بررسی کرد که از میان طلبه های جدید چه تعداد به سطوح بالاتر می روند و یا اینکه معدل آنها در چه حدی است و حتی اینکه حوزه علمیه خراسان چه تعداد ریزش داشته و این ریزش ها در چه سالی از تحصیل بوده است.
وی در بررسی وضعیت طلبه ها با سامانه جدید ارزشیابی حوزه علمیه خراسان یادآور شد: در ابتدا تصور می شد که ریزش های افرادی که با مدرک سوم راهنمایی وارد حوزه های علمیه می شوند به دلیل شکل گیری شخصیت آنها در محیط مدارس علمیه کمتر است، اما پس از بررسی ها مشخص شد نه تنها این مسئله صحیح نیست بلکه طلبه هایی که با مدرک دیپلم و یا بالاتر وارد حوزه علمیه می شوند از معدل های بالاتری برخوردارند.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان در خصوص ساماندهی سطوح 2 و 3 حوزه علمیه خراسان بیان داشت: در گذشته به حضور و غیاب طلاب سطوح 2 و 3 و وضعیت درسی آنها توجهی نمی شد، اما برنامه به گونه ای تغییر کرده است که با وجود فشارهایی که به این افراد وارد می شود، به درس آنها لطمه ای وارد نشود.
حجت الاسلام فرجام با بیان اهمیت تفسیر قرآن برای طلاب حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: طلبه ها باید در دوران تحصیل خود با معارف قرآن آشنا شوند.
وی ورود خیرین مدرسه ساز به طرح های عمرانی حوزه های علمیه را ضروری دانست و یادآور شد: نمی توان به بودجه های دولتی متکی بود و باید نظر خیرین را برای ورود به این حوزه جلب کرد، بنابراین لازم است سنت حسنه وقف احیا شده و موقوفات مدارس علمیه شهرستان ها کارایی لازم خود را به دست بیاورند.