آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۳۳۰۲
مهمانپرست در نشست خبری:

طرح بشار اسد در چارچوب طرح پیشنهادی ایران است/طرح کشوری به عنوان میانجی هسته‌یی اصلا مطرح نیست

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما طرح آقای بشاراسد را در همان چارچوبی که قبلا جمهوری اسلامی ایران طرح خود را پیشنهاد و ارائه کرده بود می‌دانیم.
طرح بشار اسد در چارچوب طرح پیشنهادی ایران است/طرح کشوری به عنوان میانجی هسته‌یی اصلا مطرح نیست

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رامین‌ مهمانپرست صبح امروز در نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره‌ سخنرانی اخیر بشاراسد و طرح وی برای حل بحران سوریه گفت: مردم سوریه باید بتوانند در چارچوب یک روند دموکراتیک و مردم‌سالار راه آینده‌ خود را انتخاب کنند و در تعیین سرنوشت کشور مشارکت داشته باشند.

 

وی ادامه داد: ما طرح جناب آقای بشاراسد را در همان چارچوبی که قبلا جمهوری اسلامی ایران طرح خود را پیشنهاد و ارائه کرده بود می‌دانیم و معتقدیم که همه‌ کشورها در منطقه و کشورهای موثر خارج از منطقه باید از این طرح حمایت و کمک کنند تا هرچه سریعتر درگیری‌ها متوقف و رویکرد سیاسی جایگزین وضعیت فعلی در سوریه شود.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود:‌کسانی که معتقد به حمایت از حقوق مردم سوریه هستند و کسانی که مدعی حاکم شدن دموکراسی در کشورهای مختلف از جمله سوریه هستند باید بدانند که بهترین راه تحقق مطالبات مردم اخذ نقطه نظرات آن‌ها در یک فضای مناسب و آرام با ثبات و بدون تنش و خشونت خواهد بود و این رویه دموکراتیک باید در سایر کشورهای منطقه از جمله بحرین نیز حاکم شود.

 

مهمانپرست با بیان اینکه ما بارها توصیه کردیم که باید به خواست مردم در کشورهای مختلف احترام گذاشته شود تاکید کرد: وقتی مطالبات‌شان را به شکل مسالمت‌آمیز بیان می‌کنند باید دولت‌ها زمینه‌ گفت‌وگو‌ها را به شکل مثبت و سازنده فراهم کنند و مردم خودشان بتوانند در تعیین سرنوشت خودشان مشارکت داشته باشند؛ ما این رویه را یک رویه مناسب می‌دانیم که باید در همه کشورها پیاده شود.

 

وی با بیان اینکه ایران پیشنهاداتی را قبلا به صورت جامع و سازنده درباره مذاکرات هسته ای ارائه کرده است و هر نوع توافقی فقط در هنگام نشست و مذاکرات بین نمایندگان دو طرف مشخص می‌شود گفت: هرگونه اظهارنظری خارج از این محدوده اصلا قابل توجه نیست و برخی ممکن است نظرات خود را مطرح کنند. این‌ها دیدگاه‌های شخصی افرادی است که مسوولیت مستقیم در این‌باره ندارند.

 

 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: مذاکرات بین نمایندگان ایران و 1+5 می‌تواند به چارچوبی برسد که احساس کنند اهداف اصلی‌شان برای تامین حقوق ملت ما و رفع نگرانی‌های طرف مقابل پیش می‌رود.

 

 

 

 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین درباره پیشنهادات ایران درباره بحرین و سوریه گفت:‌ ما این موضوع را همچنان در دستور کار داریم. معتقدیم باید از حقوق مردم در کشورهای مختلف حمایت کرد. نباید نسبت به حقوق مردم تبعیض‌آمیز برخورد کرد.

 

وی ادامه داد: به همان شکلی که ما مدافع حقوق مردم در سوریه هستیم به همان شکل نیز معتقدیم مردم بحرین، سوریه و سایر کشورها باید از حقوق‌شان حمایت شود و مطالبات‌شان محترم شمرده شود، همان‌طور که برای سوریه پیشنهاد توقف درگیری‌ها و آغاز گفت‌وگوهای ملی را دادیم برای بحرین نیز این پیشنهاد را داریم.

 

مهمانپرست تصریح کرد: معتقدیم سرکوب و استفاده‌ای که از گازهای شیمیایی کشنده بر علیه مردمی که به صورت مسالمت‌آمیز خواسته‌های خود را مطرح می‌کنند باید متوقف شود و گفت‌وگوهای ملی و سازنده بین حاکمان بحرین و مردم این کشور برقرار شود. ما آمادگی داریم از ظرفیت‌های خود برای این‌که این گفت‌وگوها شکل بگیرد استفاده کنیم و این را نیز در مذاکرات و رایزنی‌هایی که با مقامات بحرینی داشته‌ایم بارها اشاره کرده‌ایم.

 

 

وی تاکید کرد: نباید استاندارد دوگانه داشت و باید از حقوق مردم در همه کشورها حمایت کرد و قدرت‌های غربی باید بدون مداخله در امور داخلی کشورها، فضایی را ایجاد کنند که می‌تواند منجر به ثبات و آرامش و مشارکت مردم در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی‌شان باشد.

 

 

 

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره این‌که کشوری بخواهد میانجی هسته‌یی بین ایران و غرب باشد عنوان کرد: طرح کشوری به عنوان میانجی هسته‌یی اصلا مطرح نیست، فعالیت‌هایی که ما انجام می‌دهیم بر اساس حقوق کاملی است که باید از آن بهره‌مند باشیم.

 

مهمانپرست ادامه داد: بیشترین همکاری‌ها را با آژانس داشته‌ایم و خود را متعهد به معاهده ان‌.پی‌.تی می‌دانیم، معتقدیم باید جهان عاری از سلاح‌های هسته‌یی و کشتار جمعی باشد و به شدت از خاورمیانه‌ عاری از سلاح‌های هسته‌یی حمایت می‌کنیم و متاسفیم از این‌که مقامات آمریکایی که بزرگ‌ترین مجرم استفاده از سلاح‌های هسته‌یی در دنیا هستند از برگزاری اجلاس خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته‌یی ممانعت کرده‌اند و فقط این کار را به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی انجام داده‌اند.

 

 

 

وی تاکید کرد: ما معتقدیم همه کشورها باید از این طرح حمایت کنند و هیچ سلاح کشتار جمعی نباید در دنیا وجود داشته باشد و هیچ کشوری حق نداشته باشد که ملت‌ها را به استفاده از سلاح هسته‌یی تهدید کند؛ بنابراین حقوق ما کاملا روشن است و می‌خواهیم در جهت اهداف صلح‌آمیز از حقوق هسته‌یی‌مان دفاع کنیم. ما چیزی بیشتر از این نمی‌خواهیم و اجازه نمی‌دهیم کمتر از حقوق‌مان را بخواهند به ما تحمیل کنند و آمادگی داریم در مذاکرات‌مان با کشورهای 1+5 برای حل بحران‌های مختلفی که در منطقه خاورمیانه و سایر مناطق دنیا وجود دارد رایزنی کنیم و مشارکت داشته باشیم.

 

 

 

 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: معتقدیم سیستم فعلی حاکم بر نظام و روابط بین‌الملل توانایی حل مشکلات بزرگ منطقه‌ای را ندارد و این عدم توانایی این است که چند کشور محدود و خاص می‌خواهند نسخه‌هایی را برای اداره دنیا بپیچند که فکر جدیدی ندارند که اشتباهات گذشته‌شان را جبران کنند به همین دلیل ما پیشنهاد کرده‌ایم بحثی که بین ما و 1+5 مطرح است باید شامل همه موضوعات و بحران‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی باشد.

 

 

 

 

 

دستیار ویژه وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد این‌که آیا قرار است نشست نمایندگان ایران و 1+5 پس از نشست ایران و آژانس باشد نیز اظهار کرد: گفت‌وگوهای نمایندگان ایران و ‌1+5 تاکنون نشست‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است و در این نشست‌ها دیدگاه‌های نمایندگان کشور ما به صورت کاملا شفاف مطرح شده است. ما همواره آمادگی خود را برای انجام مذاکرات اعلام و توصیه کرده‌ایم کشورهای 1+5 نیز با رویکرد منطقی وارد مذاکرات شوند و به دنبال روش‌های اشتباهی نباشند که دسترسی به نتایج قابل قبول را بتواند دور کند. رویکرد منطقی می‌تواند چارچوبی باشد که حقوق کامل ما را در فعالیت‌های هسته‌یی صلح‌آمیز تامین کند و احتمالا اگر نگرانی‌هایی نیز از جانب آن‌ها مطرح باشد راه‌حل رفع این نگرانی‌ها را کاملا مشخص می‌کند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: محور بحث ما و 1+5 درباره مذاکرات مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی مانند بحران سوریه و بحرین نیز هست.

 

 

مهمانپرست افزود: گفت‌وگوهای ما با آژانس جنبه فنی و روال طبیعی خود را دارد، ما عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم و همواره همکاری‌های مستمری داشته‌ایم.

 

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با مثبت ارزیابی کردن نشست اخیر ایران و آژانس از جانب نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: نشست آینده نیز می‌تواند نتایج خوبی داشته باشد و نظرات دو طرف را تامین کند.

 

 

 

 

وی همچنین درباره سفر صالحی به قاهره و انجام مذاکرات با مقامات این کشور عنوان کرد: این سفر بر اساس دعوت همتای صالحی صورت می‌گیرد و سفری رسمی و دوجانبه درباره تحولات منطقه و روابط بین دو کشور است.

 

مهمانپرست تصریح کرد: ملاقات‌های مختلفی با مقامات رسمی و همچنین با نخبگان مصری نیز تنظیم شده است. امیدواریم این سفر بتواند در به کارگیری ظرفیت‌های بزرگ دو کشور و فعال‌تر کردن همکاری‌ها در موضوعات مختلف موثر باشد. معتقدیم کشورهای بزرگ و موثر منطقه مانند ایران و مصر می‌توانند در ایجاد ثبات و آرامش در منطقه نقش موثری داشته باشند که به نفع دو ملت خواهد بود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره آخرین وضعیت چند ایرانی که به دلیل ورود غیرقانونی به آب‌های عربستان بازداشت شدند گفت:‌ این موضوعات مسائل عادی بین کشورهایی است که آب‌های مرزی مشترک دارند، این مسائل از طریق قانونی مسیر خود را دنبال می‌کند و نباید مانع روابط خوب کشورها باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار