به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، روح الله شمقدری گفت: در حالی که جشنواره فیلم فجر در میان اهالی سینما و علاقه مندان به آن از جایگاه ویژه ای برخوردار است، از سوی دیگر نشان دهنده نقش بسیار مهم این جشنواره در رویدادهای مثبت سینمای ایران است، اما اینکه میزان این تاثیرگذاری چقدر بوده، در هر دوره متفاوت بوده و نیازمند آسیب شناسی است.
وی اضافه کرد: قطعا دوره های مختلف مدیریت سینما و سیاستگذاری های متفاوت باعث شده تاثیر جشنواره فیلم فجر در خروجی تولیدات سینمایی متفاوت باشد، حتی ما شاهد دوران هایی بودیم که جشنواره فیلم فجر، نتیجه چندانی برای سینمای ایران نداشته است، اما در مجموع و طی این سی دوره، جشنواره فیلم فجر اثر مثبتی بر روی رشد و شکوفایی سینمای ایران داشته است.
مدیرعامل موسسه «مرآت هنر» ادامه داد: جشنواره فیلم فجر همیشه انگیزه ای برای سینماگران بوده تا آثار خویش را در یک فضای رقابتی سالم که همواره با شور و شعفی که قرین با دهه فجر بوده، به جشنواره فیلم فجر برسانند.
شمقدری با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر انگیزه ای برای تولید بهتر فیلم هاست، تصریح کرد: اگر جشنواره فیلم فجر نبود، بخش عمده ای از تولیدات سینمایی به دلیل اینکه انگیزه ای برای رقابت نداشتند، تولید نمی شدند.
وی اظهار داشت: اگرچه ما با چالش هایی در حوزه اکران روبرو هستیم، اما آن چیزی که انگیزه سینماگران را برای تولید آثار جدید مضاعف می کند، همین حضور در جشنواره فیلم فجر است، ضمن اینکه پررونق ترین زمان تولیدات سینمایی کشور نیز ماههای منتهی به برگزاری جشنواره فیلم فجر است که همه این موارد حکایت از نقش بسیار مثبت این جشنواره دارد.
تهیه کننده فیلم سینمایی «پایان نامه» گفت: معتقدم باید سیاستگذاری های جشنواره فیلم فجر همواره در راستای تعالی ارزش ها باشد و همان طوری که این جشنواره همزمان با دهه فجر برگزار می شود، باید قداست و شأنیت انقلاب اسلامی نیز در فیلم های جشنواره حفظ شود و آنگاه است که می توان رشد و شکوفایی سینمای ایران را از این جشنواره انتظار داشت.
شمقدری با تقدیر از پیش گام شدن جشنواره فیلم فجر برای پخش دیجیتالی فیلم ها تصریح کرد: برای بسترسازی سینماها در جهت اکران دیجیتالی لازم است گام های اولیه ای برداشته شود، لذا اینکه جشنواره فیلم فجر این گام میمون و مبارک را برداشته است، جای تقدیر دارد؛ این عمل بسیار خوبی است که سبب خواهد شد سایر سینماهای کشور نیز به این سیستم مجهز شوند، این درحالی است که ما باید به سمت و سوی پخش دیجیتالی فیلم ها گام برداریم و خودمان را با تکنولوژی روز دنیا همراه سازیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: باید سینماها از نگاتیو خارج شوند و به سیستم دیجیتال تبدیل شوند.
این تهیه کننده سینمای ایران با بیان اینکه زودتر از این باید سینماهای کشور به سیستم دیجیتال مجهز شوند، افزود: اکران دیجیتالی ضمن اینکه هزینه های تولید را کاهش می دهد، دست فیلمساز را برای اکران های بیشتر بازتر می کند و کار پخش کنندگان را هم راحت تر خواهد کرد، ضمن اینکه اگر ساز و کارهای امنیتی آن فراهم شود، اتفاق بسیار ارزشمندی خواهد بود.
شمقدری همزمانی جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها را در راستای عدالت عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه جشنواره فیلم فجر در ایام دهه مبارک فجر برگزار می شود عدالت حکم می کند که همه مردم در این جشن ملی حضور داشته باشند، لذا باید تلاش شود تا این جشنواره برای همه مردم، قابل دسترسی باشد، بنابراین سیاست سالهای اخیر در برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها، کار ارزشمندی است.
وی ادامه داد: بسیاری از مخاطبین سینما در شهرستان ها علاقهمند حضور در جشنواره فیلم فجر هستند و برخی از آنها در هنگام برگزاری جشنواره فیلم فجر بلااجبار به تهران سفر می کردند؛ من خودم برخی از دوره های جشنواره را در شهرستان پیگیری می کردم، در حالی که جشنواره در شهرستان ها از ظرفیت جذب مخاطب بیشتری برخوردار است و با توجه به تحقق بحث اکران دیجیتالی در سینماها، بی شک موانع همزمانی جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها نیز برداشته می شود.
این تهیه کننده سینما در پایان گفت: من احساس می کنم باید روی همزمانی جشنواره در شهرستانها تمرکز بیشتری کرد تا این همزمانی به صورت دقیق تر برگزار شود، ضمن اینکه الان برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهرستانها با تاخیر زمانی نسبت به تهران برگزار می شود، اما با سیستم دیجیتالی این تاخیر برگزاری در شهرستانها حذف خواهد شد و جشنواره را برای مخاطبین شهرستانی جذاب تر خواهد کرد.