به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، رئیس پارک علم و فن آوری لرستان چهارشنبه 27 دی در آیین انعقاد تفاهم نامه همکارهای مشترک بین پارک علم و فن آوری و جهاد کشاورزی استان که در محل پارک برگزار شد گفت: از مجموع 2700 شرکت دانش بنیان در کشور 23 درصد از آنها در حوزه کشاورزی و یا در بخش های وابسته به این حوزه فعالیت می کنند با این وجود به اعقاد این تفاهم نامه می توان در راستای افزایش تولیدات، افزایش سطح برداشت محصولات کشاورزی و... در استان استفاده کرد.
یاراحمدی با اذعان به اینکه از 60 میلیارد دلار واردات در حوزه فن آوری ها 40 میلیارد دلار آن در کشور قابل دستابی است افزود: متاسفانه در این حوزه با ضعف سرمایه گذاری در تجاری سازی و عدم تعامل بین سازمان های تولید کننده فن آوری و سازمان های خریدار این فن آوری ها مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: امروز 70 درصد بودجه کشور در بخش جاری وابسته به نفت است با این وجود هدف گیری نظام این بوده است که نقش نفت را در توسعه کشورو تامین منابع مالی کاهش دهد این در حالی است که ادامه این روند با توجه به تشدید تحریمها ریسک بزرگی است و می تواند مخرب باشد بنابر این راهی نداریم که تولید را با تکیه بر شرکت های دانش بنیان در کشور افزایش دهیم.
رئیس پارک علم و فن آوری لرستان با اشاره به عزم دولت در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان، مراکز رشد و پارک های علم و فن آوری گفت: سال گذشته 13 پارک علم و فن آوری در کشور فعال بوده با این حال طی یک سال اخیر این تعداد به 31 پارک افزایش یافته است.
یاراحمدی با اشاره به رتبه سیزدهم ایران در جهان در بحث تولید علم ادامه داد: تا پایان برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده است که رتبه ایران در تولید علم به رتبه چهارم جهان ارتقاء پیدا کند.
وی با اشاره به دستاوردهای پارک علم و فن آوری لرستان در کمتر از یک سال اخیر ادامه داد: در این مدت 33 شرکت دانش بنیان تحت پوشش حمایت های پارک علم و فن آوری استان در آمده و در نمایشگاه بین المللی راه و شهرسازی در تهران به عنوان غرفه برتر و رابط وزارت علوم و راه و شهرسازی انتخاب شدیم که با توجه به کسب این موفقیت پیگیر راه اندازی فن بازار تخصصی راه و شهرسازی در استان هستیم و قرار است که این دبیرخانه در استان راه اندازی شود.
رئیس پارک علم و فن آوری لرستان گفت: در حال حاظر معاون پارک علم و فن آور استان در دفتر معاون وزیر راه و شهرسازی جلسه دارند و پیگیر تاسیس دبیرخانه مشترک در استان و هدایت بوجه نیم تا سه درصد پژوهشی دستگاههای اجرایی به شرکت های دانش بنیان راه و شهرسازی در استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این نشست با اذعان به اینکه با استفاده از ظرفیت 63 شرکت نظام مهندسی استان توانسته ایم در 100 سایت مدرسه در مزرعه 3/45 درصد ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در استان را افزایش دهیم متذکر شد: زمانی که می توانیم در لرستان با استفاده از ظرفیت دانش رکورد 5/184 تن چغندر در هر هکتار را بزنیم دلیلی ندارد که متوسط تولید چغندرمان در استان 50 تن در هر هکتار باشد یا در باغات انار وقتی می توانینم 124 تن در هر هکتار برداشت کنیم و رکورد بزنیم دلیلی ندارد که روی 15 یا 16 تن بایستیم.
طاهری مقدم با اذعان به اینکه در اقتصاد مقاومتی راهی نداریم جزء اینکه تولید را مبتنی بر دانش بومی، امکانات موجود و ظرفیت شرکت های دانش بنیان افزایش دهیم ادامه داد: انعقاد تفاهم نامه مشترک بین جهاد کشاورزی و پارک علم و فن آوری لرستان را به فال نیک می گیریم چرا که معتقدیم که کشاورزی که مبتنی بر دانش نباشد نمی تواند توسعه پایدار را برای ما به ارمغان یاورد.
وی ابراز امیدواری کرد که در راستای تولید گوشت قرمز و سفید و آبزیان و زراعت و باغات بتوانیم همکاری علمی با پارک داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به ابلاغ بودجه پژهش به این سازمان گفت: در بحث تامین بودجه پژوهش در همکاری با پارک مشکلی نداریم و امیدواریم حاصل این همکاری را در افزایش تولیدات کشاورزی، افزایش استغال و سرمایه گذاری بیشتر در استان شاهد باشیم.