آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۱۱۷
حسن روحانی در کنگره حزب مردم‌سالاری:

می‌خواهند فضای انتخابات را امنیتی کنند/ هی نگوییم انتخابات آزاد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عده‌ای می‌خواهند فضای انتخابات را امنیتی کنند این به ضرر مردم است.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» حسن روحانی در یازدهمین کنگره مردم سالاری که صبح امروز در تالار آدینه برگزار شد گفت: یکی از نکات برجسته نظام جمهوری اسلامی ایران مردم‌سالاری است، مردم‌سالاری به این معنی نیست که حاکمان با رای مردم انتخاب شوند بلکه مردم سالاری به این معناست که حاکمی که با رای مردم بر قدرت قرار می‌گیرد باید برای رفاه و حل معضلات و سلامت تک تک آن جامعه تلاش کند.
 
وی افزود: حاکمیت نباید بین مردم فرق بگذارد تا اکثریت واقلیت از حقوق یکسان برخوردار شوند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به خصوصیات نظام مردم‌سالار جمهوری اسلامی ایران پرداخت و تصریح کرد: در این نظام، حاکم منتخب مردم بوده و تمام تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها جمعی خواهد بود.
 
وی با بیان اینکه در نظام مردم‌سالار تصمیمات سلیقه‌ای نداریم و تصمیمات باید براساس موازین اسلام و بر مبنای کارشناسی باشد گفت: اگر دستگاه کارشناسی غائب شد و خدای نکرده تصمیمات سلیقه‌ای شد آن وقت نمی‌توان گفت که مردم سالاری حاکم است.
 
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات جمهوری اسلامی ایران در  33 سال گذشته اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در طول این33 سال به‌عنوان یک نظام دینی مردم سالار در اذهان همه نقش داشته و حتی آنهایی که با ما بیگانه‌اند نیز به این نکته اعتراف دارند.
 
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص به سخنان وزیر خارجه سابق انگلیس اشاره کرد و گفت: جک استراو در کتاب خود گفته است «اشکال حاکمان آمریکا این بود که حکومت ایران را به خوبی نمی‌فهمیدند و آنها تصور می‌کردند در ایران یک حکومت مطلقه حاکم است در حالی که در این کشور تصمیمات براساس مشورت گرفته می شود با این سخنان سیاست‌مداران امریکا را به تمسخر می‌گیرند».
 
وی درادامه به سخنان البرداعی درباره ایران پرداخت و گفت: بخشی از کتاب البرادعی مربوط به ایران و پرونده هسته‌ای ایران است؛ برخلاف تصور گروهی، سیاست‌ در ایران هزار لایه است و بر خلاف آن در بخش عظیم جهان عرب یک فرد قدرتمند و حاکم است؛ در ایران تصمیمات با اجماع اتخاذ می‌شود و این نشان دهنده ویژگی‌های مردم‌سالاری این نظام است.
 
روحانی با بیان اینکه شکی نیست که انتخابات وظیفه اصلی برای دنیا و آخرت است عنوان کرد: سطح صندوق انتخابات بالاترین و زیباترین سطح و نماد قدرت ملی است.
 
وی گفت: برخلاف تصور برخی که فکر می‌کنند قدرت ملی از قدرت نظامی یا اقتصادی ساخته می‌شود در حقیقت قدرت ملی حضور مردم در عرصه است بنابراین هیچ قدرتی از قدرت مردم و هیچ سرمایه‌ای از سرمایه اجتماعی بالاتر نیست.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر حکومت مردم‌سالار تصریح کرد: مردم باید احساس مالکیت کرده و فکر کنند حکومت نماینده آنهاست؛ حاکمیت مطلق از آن خداست و همان خدا انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است.
 
روحانی مالکیت را از آن مردم دانسته و  خاطرنشان کرد: احساس مالکیت حق مردم است این را کسی به ما نداده تا بر ما منت بگذارد جز خلاق یکتا؛ او بر ما منت دارد و حکومت حق تک تک افراد جامعه است.
 
دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با اشاره به انواع خیانت‌ها تأکید کرد: هیچ خیانتی بدتر از خیانت به یک ملت و یک مردم نیست؛ هر کس در هر سمتی که قرار دارد باید بداند که امانت دار مردم است و حاکمیت از آن مردم است، مردم باید احساس تعلق و مالکیت کنند.
 
روحانی به اهمیت انتخابات در تمام مقاطع برای ایران اسلامی پرداخت و افزود: انتخابات در تمام مقاطع برای کشور ما اهمیت فوق‌العاده‌ای داشته و حدود سی انتخابات در این کشور برگزار شده که در تمام انتخابات ها مظهر مردم‌سالاری وجود داشته است.
 
وی تصریح کرد: انتخابات سال 92 ویژگی‌های دیگری دارد که ما باید پیش از گذشته تلاش کنیم این قدرت ملی را به نمایش بگذاریم.
 
روحانی خطاب به افراد سیاسی حاضر در کشور گفت: برخی به گونه‌ای سخن می گویند که می‌خواهند مردم را از حضور در انتخابات مأیوس کنند و به منافع ملی ضربه بزنند ولی امروز باید به آینده بپردازیم و به فکر فردا باشیم؛ دیروز را باید برای مقطع دیگری بگذاریم هر چند هر دو طرف در مورد دیروز سخن های زیادی گفته اند.
 
وی با تأکید بر اینکه می‌خواهند فضای انتخابات را امنیتی کنند افزود: عده‌ای می‌خواهند فضای انتخابات را امنیتی کنند و این به ضرر مردم است، نباید فضا را امنیتی کنیم فضای امنیتی به نفع کشور و نظام نیست.
 
روحانی ادامه داد: عده‌ای طوری سخن می‌گویند که مردم را از رفتن به پای صندوق های رای نهی کنند، آنها نیز به نفع مردم سخن نمی‌گویند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نباید این‌قدر به گذشته بپردازیم و باید به آینده فکر کنیم گفت: به معضلات کشور نگاه کنیم چون در شرایط بسیار حساسی قرار گرفته‌ایم و سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم لطمه دیده بنابراین برای برخی مردم افق آینده مطلوب نیست.
 
روحانی با انتقاد از افزایش نقدینگی در طول هشت سال اخیر گفت: نقدینگی در طول هشت سال به حدود هفت برابر سال 84 رسیده در حالی که نقدینگی ما در سال 84، 67 میلیارد بود و الان بیش از 430 هزار میلیارد تومان شده، بیکاری نه تنها کاهش نیافته بلکه آخرین آمار می گوید بیکاری افزایش یافته است.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیکاری جوانان را از مشکلات بزرگ کشور دانست و خاطرنشان کرد: ما دانشجویان زیادی را پرورش دادیم که در نهایت بیکار شدند و از آن بدتر آن است که این بیکاران در خیابان راه می روند و بی ثمر شده‌اند، این علاوه بر معضل اقتصادی معضل امنیتی و اجتماعی را نیز به همراه دارد.
 
وی به نحوه افزایش ارزش‌‌های ملی پرداخت و گفت: حضور ما در صحنه باید قوی‌تر باشد، باید مردم را برای آمدن پای صندوق آرا تشویق کنیم، مردم باید احساس کنند حضور در انتخابات پاداش دارد.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به سخنان برخی افراد سیاسی گفت: هی نگویید انتخابات مدیریتی و مهندسی شده و یا از انتخابات آزاد سخن نگوییم؛ شاید قصد گوینده خیر باشد ولی نباید زیاد به این مسئله نپردازیم.
 
روحانی گفت: باید بپذیریم صاحب حق، مردم هستند مردم نباید احساس کنند که انتخابات تشریفاتی است بلکه انتخابات حق مردم است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار